Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Ranua

Katon korjaus Ranua, ammattilaistemme kokemus ja tietotaito takaa katollesi parhaan korjaustuloksen. Katto kuin katto vaatii kunnostuksia jossain vaiheessa elinkaartaan. Uudemmassa kohteessa kyse on tavallisesti pienistä, paikallisista täsmätöistä, kun taas vanhempi katto saattaa vaatia jo kattavampia korjaustoimia. Jos epäkohtien annetaan muhia katolla pitkään omalla painollaan, äityvät ongelmat vakavammiksi, ja jopa remontti voi tulla tarpeeseen. Kun katto vuotaa, yleisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Vuosien vieriessä tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yhyttää uuden ja terveenkin katon, mikäli paikalle osuvat äkkiarvaamatta lumi- tai myrskyvauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Meiltä saat mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme jiirien ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikki katot kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – huopa-, tiili- sekä peltikatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin.

Ammattilaistemme kattotöihin sisältyy mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toiminta-alueeseemme kuuluu Ranuan ohessa muukin Lappi; Tervola, Simo, Rovaniemi, Kemijärvi sekä Posio. Toteutamme korjaukset asiakaslähtöisesti laadukkain tuottein sekä menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Hanki siis katolle taitavaa palvelua osaavien tekijöidemme toimesta – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Ranualla!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Ranualla

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Ranualla kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Ranuan alueella!

Huopakaton korjaus Ranua – hoivaa ja huolenpitoa kattosi parhaaksi

Huopakaton korjaus Ranua, taidokas ja tyylikäs kunnostus katollesi hoituu huokeasti osaajiemme kautta. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarvetta tuottavat muun muassa katepinnan kulumat. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiutuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, reikiä, kupruja, painumia ja repeämiä, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen tai läpivientien kohdalta, sammaleen juurten ja lumikuorman syömänä tai myrskyvaurioiden vuoksi. Kenties myrskytuuli repi katolta huopia irti, tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla. Valitsemme aina kaikki paikkausaineet ja -menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan. Käsittelemme kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan mitoitamme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki pullistumien tasoitusta varten. Saat meiltä Ranualla tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Ranua, tiivistyksillä jatketaan nykykaton käyttökaarta

Peltikaton korjaus Ranua – kokeneiden korjaajiemme varmoissa käsissä kattosi tiiveys laitetaan kuntoon. Peltikatonkin saattavat hetkessä rikkoa vaikkapa myrskyvauriot. Ehkä katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat kulutukset, kun sään- ja lämpötilanvaihtelut aiheuttavat kattopeltien elämistä edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate voi olla loppuunsa kulunut tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Vielä eräs tyypillinen peltikaton uhka on kattoa nuoleva ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Ranualla aloitetaan tilannekartoituksella. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Useimmissa kohteissa korjaustoimiksi riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Myös pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme aina huolella, niin että massaukset saadaan takuulla tarttumaan, ja korjauksesta tulee pitävä. Hoidamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen sekä yläpohjan korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Ranua, täsmäpalveluna kattosi tarpeisiin

Tiilikaton korjaus Ranua – kattosi saa pitävät ja tyylikkäät paikkaukset, kun työn suorittaa sujuvasti ammattitiimimme. Tiilikatonkin kohtaloksi saattavat koitua muun muassa myrskyvauriot. Ehkä tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset. Tavallisimmin korjaustarpeen syynä ovat kuitenkin arkiset ympäristön kulutukset, kun tiilipintaa tuhoavat sammal ja lumikuorma sekä jatkuvat lämpötilanvaihtelut. Sammal syö tiilestä mineraaleja ja upottaa juurensa katteeseen, kun taas lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen kierteen, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskatteesta voi löytyä epäkohtia, kuten vaurioita tai asennusvirheitä.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Ranualla ehkäisee vakavammat vauriot. Katto välttää kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Ajoissa tehtyinä tiilikatolle riittävät yleensä yksittäiset täsmätyöt, kuten irronneiden peltien kiinnitykset sekä rikkinäisten kattotiilien vaihdot. Suoritamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet. Näin huokoistunut kate saadaan takaisin suojaan kosteuden ja kasvuston uhkilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ranua – meiltä löytyy katollesi laatuosaajat

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Ranua, katolle tehokkaalla ja taitavalla palvelulla varmaotteisten ja kokeneiden tekijöidemme toimesta. Aluskatetta tarvitaan suojaamaan rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa johtaa mittavan kokoluokan haasteisiin, kuten ikäviin kosteus- ja lahohaittoihin sekä vaarallisiin sisäilmaongelmiin. Aluskatteen epäkohdat ovat tyypillisesti tulosta sään ja ympäristön kulutuksista, joskus myös asennukseen liittyvistä virheistä tai äkillisistä mekaanisista vaurioista. Toteutamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset kaikenlaisten kohteiden osalta – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, huolehtien riittävistä limityksistä ja tiivistyksistä jokaista yksityiskohtaa myöten. Paikkaamme katolta kastuneet villat, valumajäljet sekä lahovauriot, ja parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon puolesta on tarpeen. Palvelemme aluskatteen korjauksissa ja paikkauksissa kaikkien elementtien suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin saumaukset, laudoitukset sekä pellitykset viimeisen päälle. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Ranualla läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ranua – korjaus tehdään kattavan tietotaidon ja kokemuksen turvin

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ranua – korjaus pelastaa kattosi turhilta remonteilta, kun laitat asialle parhaat ammattilaisemme. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin sisältyy merkittävä vuotoriski. Kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai jokin muu kattoläpivienti vuotaa Ranualla, riskitön ratkaisu on pyytää paikalle pätevät asiantuntijamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme aikansa eläneet suojapellit sekä falskaavat tai kovettuneet tiivisteet. Lisäksi asennamme läpivientien tiivistekappaleet sekä puuttuvat aluskatteen ylösnostot.

Meiltä löydät ratkaisun, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Ranualla, ja suoritamme sujuvasti muutkin korjaukset kattosi tilanteen mukaan. Lopputuloksena on tiivis ja tyylikäs katto, joka kestää sekä säätä että aikaa – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt