Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Seinäjoki

Katon korjaus Seinäjoki – meiltä löytyy katollesi laatuosaajat, jotka paikkaavat epäkohdat viimeisen päälle. Korjaustarpeen laajuus sekä luonne vaihtelevat siinä missä kohteena olevat katotkin. Kenties katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai ehkä täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Toisissa kohteissa taas voidaan kaivata astetta kattavampia toimia, kuten painavan lumikuorman tekemien tuhojen tai myrskyvaurioiden korjausta. Ehkä vahinkoa syntyi, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle.  Tai sitten lumi irrotti kattoläpiviennin, tikkaat tai lumiesteen, niin että kattoon tuli reikä. Kattoa verottavat vuosien varrella myös sään- ja lämpötilanvaihtelut, sammal, kosteus ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Pikkuhiljaa tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä alkuperäisen asennuksen virheet. Ajoissa tehty katon kunnostus sen sijaan säästää monelta murheelta. Katto välttää ikävät kosteushaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit.

Hoidamme laatuvarmat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Seinäjoella, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta vesivahinkojen ja vuotovaurioiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä kattoturvatuotteiden paikkaukset, jiirien ja läpivientien tiivistykset samoin kuin aluskatteen ja rakenteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet katon mallista tai materiaalista riippumatta – pelti-, tiili- sekä huopakatteet harjakatosta pulpetti- ja taitekattoon. Suoritamme siististi niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Toteutamme korjaukset luotettavalla palvelulla sekä ensiluokkaisin tuottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy kattavasti muukin Etelä-Pohjanmaa; Lapua, Kuortane, Alavus, Ilmajoki sekä Kurikka. Tue siis kattosi täyttä toimintakykyä teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Seinäjoella!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Seinäjoella

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Seinäjoella kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Seinäjoen alueella!

Huopakaton korjaus Seinäjoki, toteutamme palvelun mittatilaustyönä

Huopakaton korjaus Seinäjoki – kunnostukset räätälöidään kattosi etua ajatellen, kun työt hoitaa kokenut ammattitiimimme. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve voi liittyä vaikkapa katepinnan kulumiin. Mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan, ja kun suojaava sirote hiipuu pinnasta pois, kate joutuu vaurioille alttiiksi. Lisäksi kermejä kuivattavat osaltaan ikääntyminen sekä uv-säteily, mikä heikentää huovan elastisuutta ja kasvattaa halkeilun riskiä. Kattoon saattaa ilmestyä kulumia, kupruja, painumia, reikiä ja repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta, sammaleen juurten sekä lumikuorman vuoksi tai myrskyvaurioiden toimesta. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Seinäjoella. Katsastamme vaurioiden laajuuden sekä luonteen, ja mitoitamme korjaustyöt sen mukaan. Esimerkiksi pienehköille katepinnan kulumille voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin asennamme tarpeen tullen nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet tai halkeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit pullistumien tasoitusta varten. Toteutamme Seinäjoella huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot, samoin taitoa kysyvät tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Seinäjoki, pelastamassa kattosi ennenaikaiselta remontilta

Peltikaton korjaus Seinäjoki – suoritamme kunnostukset taidolla ja varmuudella kaikentyyppisiin ja -kokoisiin kohteisiin. Peltikaton saattavat äkisti yllättää esimerkiksi myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Ehkä tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit tai repi mukanaan alas kattosillat, niin että peltiin tuli reikiä. Arkisempiin peltikaton haasteisiin kuuluvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Lämpöliikkeen vaikutuksesta kiinnikkeet löystyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja tuloksena vesitiiveys on tiessään. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä tarkistaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa nuoleva ruoste, ja korroosio valtaa herkästi etenkin hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Seinäjoella tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten nykyisen peltikaton reikien paikkausta tai yksittäisten kattopeltien vaihtoa. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme aina huolella, niin että massaukset saadaan kunnolla tarttumaan, ja korjauksesta tulee pitävä. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen kohdalta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos pellit on alkujaan asennettu liian harvaan. Hoidamme niin ikään peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset Seinäjoella, sekä pienet ja suuret peltikaton paikkaukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Seinäjoki – tasokkaita tiivistyksiä katon toimivuuden tueksi

Tiilikaton korjaus Seinäjoki, ammattitaitoinen kattotiimimme suorittaa sujuvasti kattosi kunnostukset ja paikkaukset. Lujatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun haurastunut kate sitoo kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Kun tiilikatto vuotaa, voi ongelmia paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai ehkäpä kattoon ovat päässeet käsiksi myrskyn aiheuttamat vauriot, jotka saattavat tehdä tuntuvaa tuhoa uudella ja terveelläkin katolla. Kenties tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset, tai sitten rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Seinäjoella kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii tarpeettomasti ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Toteutamme myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Seinäjoella, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kuluneet tiilet, niin että kate pystyy jälleen suojaamaan itsensä sään ja sammaleen vaaroilta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Seinäjoki, asiantuntevat osaajamme kunnostavat katostasi kaikin puolin kauniin ja kestävän

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Seinäjoki – hoidamme kunnostukset tyylipuhtaalla palvelulla sekä laadukkain ja kestävin tuloksin. Aluskate on välttämätön osa toimivaa kattoa varsinkin maamme vaihtelevissa sääoloissa. Oikein asennettu ja korkealaatuinen aluskate poistaa sekä ulkoa että sisältä tulevan kosteuden, ennen kuin se tiivistyy eristeisiin tai muihin yläpohjan rakenteisiin. Jos aluskate vuotaa, syynä ovat yleensä sään ja iän tuomat kulumat, joskus myös asennukseen liittyvät virheet tai äkilliset mekaaniset vauriot. Suoritamme sujuvasti aluskatteen korjaustyöt kaikentyyppisissä kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Seinäjoella.

Toteutamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, aina katollesi turvallisin tuottein sekä menetelmin viimeistä piirtoa myöten. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kondenssiongelmien puolesta on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä suoritamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Seinäjoella läpivientien kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken ja kattoluukun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Seinäjoki – korjaus tehdään mittatilaustyönä materiaaleista menetelmiin

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Seinäjoki – korjaus kohentaa kattosi kuntoa ja hyvinvointia, kun työt hoidetaan kokeneiden osaajiemme toimesta. Läpiviennit muodostavat rakenteensa puolesta kattovuodon sekä kosteusvaurion riskin. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Seinäjoella, pelasta katto pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset sekä kuluneet ja kärsineet suojapellit. Lisäksi asennamme puuttuvat tiivistekappaleet ja puolitiehen jätetyt ylösnostot.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Seinäjoella – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta sekä paikkauksesta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt