Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Sodankylä

Katon korjaus Sodankylä – sujuva ja siisti korjauspalvelu syntyy kokeneiden kattoasiantuntijoidemme kautta. Katto kuin katto vaatii korjaustoimia jossakin vaiheessa elinkaartaan. Ehkä katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Useimmissa tapauksissa katolle riittävät pienet, paikalliset täsmätoimet, mutta joissakin kohteissa saatetaan kaivata kattaviakin kunnostuksia. Kattoa verottavat ajan saatossa monenlaiset ympäristön kulutukset, kuten kosteus, sammal, lika ja lehtiroska sekä paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut iskevät etenkin läpivientien tiivistyksiin, ja vähitellen huopa haurastuu, pelti ruostuu ja tiili halkeilee. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikoissa kantimissa, tai jos katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve saattaa hyvin yllättää uuden ja terveenkin katon, mikäli kohdalle osuvat odottamattomat lumi- tai myrskyvauriot. Kenties katto joutui kärsimään, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Meiltä saat mallikkaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sodankylässä, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai aluskatteen ja rakenteiden korjausta. Teemme kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kattoturvatuotteiden kunnostukset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsissämme taipuvat tiivistykset kohteen mallista tai materiaalista riippumatta – paikkaamme pelti-, huopa- sekä tiilikatteet harjakatosta tasa- ja taitekattoon. Suoritamme sujuvasti omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- tai ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa rahoitusta tarpeen mukaan. Palvelemme korjauksissa ammattiottein ja ensiluokkaisilla tuotteilla, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme sisältyy Sodankylän ohessa muukin Lappi; Savukoski, Kittilä, Pelkosenniemi, Rovaniemi sekä Inari. Tue siis kattosi toimintakykyä ja turvaa talosi rakenteet – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Sodankylässä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Sodankylässä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Sodankylässä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Sodankylän alueella!

Huopakaton korjaus Sodankylä, huolehdimme kattosi käyttövarmuuden ja teknisen toimivuuden kuntoon

Huopakaton korjaus Sodankylä – kokeneiden tekijöidemme laatuvarmat paikkaukset palauttavat katollesi teknisen toimivuuden. Huopakatto, eli bitumikatto kärsii osansa esimerkiksi myrskyn aiheuttamista tuhoista. Kenties huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tavallisempia korjaustarpeen syitä ovat kuitenkin arkiset ympäristön kulutukset, ja mekaaniset sekä kemialliset rasitukset iskevät etenkin vanhempaan huopaan. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiipuu pikkuhiljaa pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kattoon saattaa syntyä kulumia, reikiä, repeämiä, painumia tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta. Saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Toteutamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sodankylässä. Valitsemme kaikki paikkausaineet ja -menetelmät tarkasti vaurioiden mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit leikkaamme auki katepinnan tasoitusta varten. Saat meiltä Sodankylässä huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot, samoin taitoa vaativat tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset. Lisäksi hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Sodankylä – pitävät liitokset ja kiinnikkeet saat meiltä

Peltikaton korjaus Sodankylä, taitavat ammattilaisemme käsittelevät kuntoon kaikenlaiset katot sekä kohteet. Myös peltikaton saattavat äkisti rikkoa myrskyn tai lumen tekemät vauriot. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi riuhtoi mukanaan alas rännit sekä lumiesteet, niin että kattoon tuli reikä. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat rasitukset, kun sään- ja lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet antavat periksi ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Kun peltikatto vuotaa, voi haasteita paikantua myös yläpohjan ja aluskatteen tienoille – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa riipivä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio puhkoo hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Sodankylässä tarkoittaa tavallisesti täsmätoimia, kuten nykyisen peltikaton reikien paikkausta sekä yksittäisten kattopeltien vaihtoa. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, toteutamme samoin huolella, niin että massaukset ja tiivistykset tarttuvat hyvin, ja työnjäljestä tulee pitävä. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sodankylässä. Lisäksi saat meiltä peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Sodankylä, palkintona tyylikäs ja toimiva katto

Tiilikaton korjaus Sodankylä – tuloksena on kattava toimintavarmuus, kun laitat asialle varmaotteisen kattotiimimme. Lujatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Muun muassa sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella haastekerrointa kasvattaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto tuntee nahoissaan myös pakkasrapautumisen ilmiön, kun haurastunut tiili imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on hyvä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkä tiilikatto rikkoutui yhdessä hetkessä, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Sodankylässä kannattaa toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii syyttä suotta vaipua vaihtokuntoon. Tyypillistä on, että korjaustarve osoittautuu hyvinkin paikalliseksi, niin että katolle riittävät yksittäiset toimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Hoidamme niin ikään yläpohjan paikkaukset ja painuneen rakenteen oikaisut, myrskyvaurioiden korjaukset sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Sodankylässä viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, jotta katto pystyy jälleen täysin hylkimään säätä, likaa ja sammalta.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Sodankylä – varmaotteisilta osaajiltamme homma hoituu

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Sodankylä, korjaajiemme toimesta tehokas laatupalvelu, jolla huolehditaan yläpohja parhaaseen turvaan. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, syy liittyy yleensä sään ja iän tuomiin kulumiin, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheisiin tai äkillisiin mekaanisiin vaurioihin. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa tarkoittaa mittavan kokoluokan haasteita, joten kunnostukset on paras toteuttaa ensi tilassa epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Meiltä saat katollesi luotettavin ottein kaikenkokoiset ja -tyyppiset korjaustyöt – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Sodankylässä.

Hoidamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, aina katollesi turvallisin tuottein sekä menetelmin viimeistä piirtoa myöten. Tärkeässä roolissa aluskatteen kannalta on toimiva ilmanvaihto, joten kohennamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kondenssiongelmien johdosta on tarpeen. Palvelemme aluskatteen korjauksissa ja paikkauksissa kaikkien elementtien osalta, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet, sekä toteutamme aluskatteen ylösnostot ja huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Sodankylässä sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, kattovalokuvun, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja ilmanvaihtoputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sodankylä – korjaus pitää kattosi tiiveyden kohdillaan ja auttaa jatkamaan käyttöikää

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sodankylä – korjaus tehostaa kattosi toimintavarmuutta, kun työt hoitaa ensiluokkainen ammattipalvelumme. Läpiviennit puhkaisevat vesikatteen sekä aluskatteen, joten niihin liittyy ilmeinen vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sodankylässä, pelasta katto pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Suoritamme katon korjaukset vuotavan ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta, sekä savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme virttyneet tiivistykset ja falskaavat tai kolhiintuneet suojapellit. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä puuttuvat tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Sodankylässä, ja samalla toteutamme muutkin korjaukset kattosi tueksi ja turvaksi. Kunnostuksilla säästät aikaa ja rahaa sekä jatkat nykykaton käyttökaarta – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt