Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Tornio

Katon korjaus Tornio – tiivistämme kattosi taitavin käsin sekä turvallisin tuottein ja menetelmin. Korjaustarvetta syntyy jokaisella katolla jossakin vaiheessa elinkaarta. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista paikallisista epäkohdista, mutta jos tilanteen annetaan muhia itsekseen, vauriot äityvät vakavammiksi. Tunnollisesti tehty katon kunnostus sen sijaan ehkäisee kosteus- ja lahohaitat, jolloin isomman kokoluokan remontteihinkaan ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan. Kun katto vuotaa, tyypillisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, sammal, lika ja lehtiroska sekä auringon paahtava uv-säteily. Vuosi vuodelta tiili murentuu, huopa halkeilee ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä virheet katon alkuperäisessä asennuksessa. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä joutua korjauskuntoon, mikäli siihen iskevät odottamattomat lumi- tai myrskyvahingot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti tikkaat, lumiesteen tai kattoläpiviennin, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme ensiluokkaiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Torniossa, tarvitsitpa yksittäisen kattovuodon paikkausta tai lumi- sekä myrskyvaurioiden korjausta. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot samoin kuin kattovarustelujen korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet riippumatta katon mallista tai materiaalista – harja-, auma-, tasa- sekä taitekatot tiilestä peltiin ja palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, autotallin, -katoksen ja mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaresta löytyviin kohteisiin.

Ammattilaistemme kattotöihin sisältyy mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja sivujemme kautta voi kuluihin hakea joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Palvelemme korjauksissa ammattiottein ja laadukkain tuottein sekä menetelmin, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi tarpeiden mukaan. Toimialueeseemme kuuluu Tornion ohessa muukin Lappi, kuten Kemi, Keminmaa, Tervola, Ylitornio ja Rovaniemi. Räätälöity palvelu kattosi parhaaksi hoituu helposti ja huokeasti kauttamme – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Torniossa!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Torniossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Torniossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Tornion alueella!

Huopakaton korjaus Tornio, tavoitteena kattosi täysi hyvinvointi

Huopakaton korjaus Tornio – kunnostuksemme auttavat ylläpitämään kattoa ja palauttavat täyden tiiveyden. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat yllättää vaikkapa myrskyvahingot. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Tai sitten myrskytuuli riepotteli huopavuotia, tai myrsky vahingoitti kattotekniikkaa. Arkisempiin huopakaton haasteisiin lukeutuvat monenlaiset ympäristön rasitukset, jotka vievät väistämättä veronsa etenkin vanhemmanpuoleisesta huovasta. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta hiipuu vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, halkeilun riski kasvaa. Kattoon saattaa ilmestyä reikiä, kulumia, painumia, kupruja tai repeämiä, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitosten ja läpivientien kohdalta – saumat saattavat pettää seisovan veden alla, tai sammaleen tai lumikuorman toimesta.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Torniossa, katollesi soveltuvin käsittelyainein sekä materiaalin mukaisin menetelmin. Samakin ongelma voi eri kohteissa vaatia tyystin erilaiset ratkaisut, joten yksilöllinen toteutuksemme pitää huolen, että lopputulos on kattosi kannalta optimaalinen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme erityiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit katepinnan tasoittamista varten. Toteutamme Torniossa myös tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten niin ikään huopakaton tulityöt sekä umpilaudoituksen ja katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä kattavat huopakaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Tornio – parannamme korroosion runtelemat pellit

Peltikaton korjaus Tornio, meiltä saat siistin ja sujuvan paikkauksen, joka uudistaa kattosi elinvoiman. Peltikatonkin saattavat hetkessä rikkoa myrskyn aiheuttamat vauriot. Kenties katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Peltikaton laittavat kuitenkin lujille myös huomattavasti arkisemmat tekijät, kun sään- ja lämpötilanvaihtelut saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tämän johdosta kiinnikkeet höllentyvät ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita löytyä myös aluskatteen ja yläpohjan tienoilta – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä kautta kosteuden hapertama. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa nakertava ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio iskee hoitamatta jääneisiin pelteihin.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Torniossa aloitetaan tilannekartoituksella, sekä huolella hoidetuilla pohjatöillä, kuten lian- ja ruosteenpoistolla. Useimmissa tapauksissa riittävä korjaustoimi on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot osoittautuvat luonteeltaan paikallisiksi. Toteutamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen ja yläpohjan korjaukset, paikkaukset sekä tiivistykset Torniossa. Kattopeltisepiltämme sujuvat taidolla myös peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Tornio – tuloksena kaunis ja varmatoiminen katto

Tiilikaton korjaus Tornio, kattosi saa varmaotteisen ja vakuuttavan palvelun, kun työn hoitaa kokenut ammattitiimimme. Vankkatekoinen tiilikattokin kärsii osansa sään ja ympäristön kulutuksista. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarttuvat juurillaan tiukasti tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä kuljettavat mukanaan kosteutta. Talvella huomattavaa haastetta tuottaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä saumoista sisään. Ikääntyvän tiilikaton kohtaloksi voi koitua pakkasrapautumisen kierre, kun huokoistunut tiili imee kosteutta, joka vuoroin jäätyy ja sulaa. Jos taas tiilikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties tarvitaankin tiilikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkä vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Torniossa tarkoittaa yleensä täsmätoimia, kuten irronneiden peltien kiinnitystä sekä rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Olennaista on, että kunnostuksiin ryhdytään riittävän hyvissä ajoin – näin katto välttää ikävämmät kosteusvauriot sekä turhat, tarpeettomat remontit. Hoidamme myös tiilikaton yläpohjan paikkaukset ja myrskyvaurioiden korjaukset, painuneen rakenteen oikaisut sekä katon saneeraukset saarikohteissa. Tiilikaton korjaus Torniossa viimeistellään pintakäsittelemällä kuluneet tiilet, niin että kate saa jälleen pitävän suojan säätä ja sammalta vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Tornio, kattavalla tietotaidolla ja kattosi tilanteen mukaan

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Tornio – kunnostamme kattosi yksilöllisellä palvelulla alusta loppuun saakka. Aluskatteen tehtävä on suojata rakenteet tihkuvan kosteuden vaaroilta. Kun aluskate vuotaa, haasteet liittyvät yleensä sään ja iän tuomiin kulumiin, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheisiin tai muihin mekaanisiin vaurioihin. Pienikin vuoto saattaa yläpohjassa aiheuttaa mittavan kokoisia ongelmia, joten kunnostukset on paras toteuttaa välittömästi epäkohtien havaitsemisen jälkeen. Hoidamme taidolla aluskatteen kunnostukset kaikenlaisissa kohteissa – sekä peltikaton että tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Torniossa.

Suoritamme yksittäisten reikien paikkaukset sekä aluskatteen osittaiset vaihdot, ja purkutöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan kunnon sekä tilanteen. Paikkaamme katolta valumajäljet, lahovauriot ja kastuneet villat, sekä parannamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon takia on tarpeen. Saat meiltä aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Toteutamme aluskatteen ylösnostot sekä tarkan tiivistämisen savupiippuun, ja asennamme jiireihin oppikirjan mukaiset, kahdensuuntaiset aluskatteet. Lisäksi teemme aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Torniossa läpiviennin kohdalta – kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Tornio – korjaus on kauttamme huolellinen ja hallittu palvelu

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Tornio – korjaus hoituu siistillä ja pitävällä työnjäljellä, kun laitat asialle kokeneet katto-osaajamme. Läpiviennit muodostavat selkeän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Torniossa, kutsu paikalle pätevät tekijämme palauttamaan kattosi tiiveys. Suoritamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Vaihdamme kolhiintuneet suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Samoin asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Hoidamme homman, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Torniossa, ja toteutamme taidolla muutkin korjaukset kattosi tilanteen mukaan. Kunnostuksilla säästät aikaa ja rahaa sekä turvaat koko talon terveyden – ota siis yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauspalvelusta!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt