Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Joutsa – taistelemme sadevesijärjestelmäsi puolesta, ruostetta vastaan

Joutsalainen, vesikourujen puhdistus on sadevesijärjestelmäsi paras puolustus korroosiota vastaan. Puhdas sadevesijärjestelmä kuivuu nopeasti sateiden välissä, mikä auttaa pitämään korroosion loitolla. Kosteus on korroosiolle elinehto.

Korroosio viitaa käytännössä ilmiöön, joka saa metallipinnat syöpymään. Se ilmenee ruostumisena (tai hapettumisena, jos sadevesijärjestelmäsi on alumiinia).

Korroosiota kannattaa välttää, sillä se typistää sadevesijärjestelmäsi elinkaarta. Ruoste saattaa syövyttää sadevesijärjestelmään jopa reikiä – ihan niin kuin auton helmoihin.

Vaikka ruosteen poisto sadevesijärjestelmästä on periaatteessa mahdollista, ei se läheskään aina kannata. Korroosiota on hankala pysäyttää, kun se on kerran päässyt vauhtiin. Pahoin ruostunut sadevesijärjestelmä onkin kustannustehokkaampi uusia.

Pidä kuitenkin mielessä, että rännien puhdistustyöt voi tehdä monella tavalla. Suurpiirteinen putsaus ei riitä pitämään ruostetta loitolla. Jos sadevesijärjestelmän pinnoite tai maalipinta kuluu tai naarmuuntuu puhdistuksen yhteydessä, voi kuurauksesta olla jopa enemmän haittaa kuin hyötyä.

Siksi vesikourujen puhdistustyöt Joutsassa kannattakin tilata meiltä Plus Kattopalvelusta. Pitkällä kokemuksella taistelemme tehokkaasti sadevesijärjestelmäsi puolesta, ruostetta vastaan.

Meiltä saat rännien puhdistustyöt ammattitaitoisesti ja fiksuun, kotitalousvähennyskelpoiseen hintaan kaikkiin kohteisiin omakotitaloista kerrostaloihin. Joutsalaisten ohella palvelemme mielellämme myös hartolalaisia, hirvensalmelaisia, jyväskyläläisiä, kangasniemeläisiä ja luhankalaisia talonomistajia ja taloyhtiöitä. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Kattavat kattotyöt  Joutsassa katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Joutsalainen: rännien puhdistuksella pidät muutkin talosi rakenteet tyytyväisempinä

Ruosteen pitäminen loitolla ei ole Joutsassa ainoa motivaatio rännien puhdistukseen. Itse asiassa vielä sitäkin olennaisempaa on, että rännien puhdistus auttaa pitämään muutkin talosi rakenteet tyytyväisempinä.

Mitä puhtaampi ja terveempi sadevesijärjestelmä on, sen paremmin se jaksaa toimittaa virkansa. Siis kuljettaa katolle satavat ja sulavat vesimassat siististi ja joutuisasti sadevesikaivoon tai -tynnyriin. Siten esimerkiksi räystään laudoitukset, julkisivu ja talon perustukset välttävät katolta virtaavien vesien aiheuttaman kosteusrasitteen ja siitä poikivat kosteusvauriot.

Jos rännien puhdistustyöt laiminlyödään, seurauksena on todennäköisesti esimerkiksi hometta ja lahovaurioita räystäälle ja julkisivun laudoituksiin. Kivirakenteisiin puolestaan voi ilmaantua levää ja pakkasrapautumia.

Älä siis päästä rännien puhdistusta lipsahtamaan mielestäsi! Kun muistat tilata rännien puhdistustyöt Joutsassa tai lähikunnissa sijaitsevaan kohteeseesi meiltä Plus Kattopalvelusta säntillisesti joka kevät ja syksy, säästät vuosien mittaan varsin mukavia summia.

Huomaa, että rännien puhdistuksen yhteydessä pidämme aina silmällä muitakin huollon ja korjauksen tarpeita sadevesijärjestelmässä ja sitä ympäröivissä rakenteissa. Jos aika ja säärasitteet ovat jo päässeet tekemään tuhojaan, olemme aina valmiit tekemään loistotarjouksen ongelmakohtien korjaamiseksi vaadittavista toimenpiteistä.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – 3 vinkkiä tukosten varalle

Vesikourujen puhdistuksella voit välttää Joutsassa monet muut kiinteistösi huolto- ja korjaustyöt. Kosteusvaurioiden korjauksen ohella myöskään tukeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus ei ole tarpeen niin usein – jos koskaan.

Mikäli tukos kuitenkin pääsee muodostumaan, ei tilannetta kannata jäädä voivottelemaan. Vaikka tukos jo sinällään on ikävä juttu, poikii siitä nopeasti vielä paljon isompia ongelmia.

Tässä asiantuntijoidemme vinkit tukosten varalta:

  • Ensiapuna voit kokeilla työntää syöksyputkeen (alakautta) esimerkiksi notkeaa oksaa ja yrittää saada tukoksen näin hellittämään.
  • Jos varastostasi löytyy lehtipuhallin, voit myös kokeilla avata tukoksen sen avulla; aseta lehtipuhaltimen suutin syöksyputkeen (jälleen alakautta), tiivistä saumakohta esimerkiksi pyyhkeellä ja käynnistä puhallin.
  • Ellei tukos laukea kotikonstein tai et halua käyttää aikaasi sadevesijärjestelmän kimpussa painien, pirauta meille. Meiltä Plus Kattopalvelusta saat osaavaa ammattiapua myös tukkeutuneiden syöksytorvien avaukseen!

Pidä kuitenkin mielessä, että tukosten avaus itse voi johtaa siihen, että tilanne vain pahenee. Tukkeutunut sadevesijärjestelmä on erittäin vaurioherkässä tilassa.

Jos haluat ottaa varman päälle, kannattaakin kääntyä suoraan meidän puoleemme. Me Plus Kattopalvelussa olemme valmiit rientämään avuksesi osoitteeseen kuin osoitteeseen Joutsan seudulla.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt