Vesikourujen puhdistus Raisio – kun kesäsateet saapuvat, on rännien oltava roskattomat!

Rännien puhdistus Raisiossa on syytä tehdä hyvissä ajoin keväällä, sillä tilastojen valossa kesä on Suomen sateisinta aikaa. Kasvukauden alkaessa ränneihin kertyy myös nopeaan tahtiin uusia roskia.

Kesän kovimman ukkoskuuron iskiessä rännien on paras olla mahdollisimman puhtaat. Muuten räystäältä alkaa valua vuolas vesiputous. Se pärskii räystään laudoituksille ja julkisivulle ja kastelee lopulta sokkelinkin. Kosteus ei tee hyvää puu-, eikä kivirakenteille.

Samaan aikaan kosteus aiheuttaa haittaa myös sadevesijärjestelmälle. Ränneissä oleva bioroska pysyy kosteana pitkään sateiden jälkeen, mikä puolestaan kiihdyttää ruostumista.

On kuitenkin täysin ymmärrettävää, että kaikilla raisiolaisilla ei ole aikaa poistaa roskia ränneistä itse. Amatööriltä työhön tuhrautuu helposti tunti, jos toinenkin – eivätkä kourut sittenkään ole välttämättä putipuhtaat. Monikerroksisessa kohteessa rännien puhdistus itse ei edes onnistu turvallisesti.

Juuri siksi yrityksemme Plus Kattopalvelu on olemassa. Teemme kaikki kattotyöt ammattitaitoisesti, turvallisesti ja kotitalousvähennyskelpoisesti raisiolaisten puolesta, ja vesikourujen puhdistus on toimenkuvamme kulmakiviä.  

Ota siis yhteyttä, kun vesikourujen puhdistus on Raisiossa sijaitsevassa kohteessasi ajankohtaista! Muista pyytää samalla tarjous katon puhdistuksesta, niin roskat pysyvät ränneistä kauemmin poissa.

Hyvään palveluumme kuuluu se, että aina vesikourut puhdistaessamme ja katollasi käydessämme, arvioimme katon sekä sadevesijärjestelmän yleiskunnon täysin veloituksetta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Raisiossa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Raisiossa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Raision alueella!

Rännien puhdistus Raisiossa on tärkeää myös talvea ajatellen

Jos haluat pitää sadevesijärjestelmästä hyvää huolta, ei rännien puhdistus keväällä riitä. Roskien poisto ränneistä tulisi tehdä Raisiossa kahdesti vuodessa, aivan kuten Maskussa, Naantalissa, Ruskossa, Turussa ja Aurassakin.

Toinen puhdistuskerta kannattaa luonnollisestikin ajoittaa siten, että puhdistusväli on noin kuusi kuukautta. Käytännössä rännit puhdistetaan toistamiseen yleensä syksyllä ennen ensilumia. Samoihin aikoihin kattokin valmistellaan talvea varten.

Rännien puhdistus syksyllä on olennaista, jotta sadevesijärjestelmään ei jäisi roskia talveksi. Kun elohopea painuu miinuksen puolelle, jäätyvät kosteana muhivat bioroskat nimittäin välittömästi.

Sadevesijärjestelmän jäätyminen puolestaan ei ole ihan ongelmatonta. Jää on kourukoukuille eli sadevesijärjestelmän kiinnikkeille äärimmäisen raskas taakka, sillä se painaa huomattavasti enemmän kuin vesi. Kaato voi vääntyä väärään kulmaan tai vesikouru revetä jopa kokonaan irti räystäästä.

Viimeistään kevään tullen ongelmia ilmenee väistämättä, sillä katolla oleva lumimassa alkaa sulaa ennen sadevesijärjestelmää. Jään tukkima sadevesijärjestelmä ohjaa sulamisvedet aivan vääriin paikkoihin tai kenties patoaa ne jopa katolle.

Raisiolainen, muistathan siis tilata meiltä rännien puhdistuksen myös syksyllä? Kerta vuoteen on todennäköisesti liian vähän jopa avaralla taajamatontilla.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus pelastaa tilanteen, kun sadevesijärjestelmä menee tukkoon

Joskus voi käydä niin, että sadevesijärjestelmä menee tukkoon. Silloin tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus pelastaa tilanteen.

Vaikka tukoksia on lähtökohtaisesti syytä välttää, ei jo läikkynyttä maitoa kannata enää voivotella. Sadevesijärjestelmän tukoksiin on paras reagoida ripeästi, jotta niistä ei koituisi enää yhtään enempää haittaa ja kustannuksia.

Jo yksikin tukkeutunut syöksyputki vaikuttaa sadevesijärjestelmän toimintakykyyn huomattavasti. Vaikka syöksyputkia olisi useampi, alkavat muut ylikuormittua yhden ollessa pois pelistä. Voit ajatella syöksyputkia ikään kuin sadevesijärjestelmän jalkoina – jos yhdessäkin on vikaa, ontuu koko kokonaisuus.

Onneksi et joudu uhraamaan tähänkään askareeseen omaa vapaa-aikaasi. Me Plus Kattopalvelussa teemme nimittäin myös tukkeutuneen sadevesijärjestelmän avaustyöt ammattitaitoisesti puolestasi!

Jopa tukossa olevan kattokaivon avaus käy meiltä käden käänteessä. Kattokaivo on tasakaton sadevesijärjestelmän sydän, joka löytyy tätä nykyä lähes kaikilta tasakatoilta. Kattokaivon ollessa poissa pelistä joko bioroskan tai jään vuoksi, alkavat vedet kertyä katolle ja tulevat pian sisäkatosta läpi.

Ethän siis suotta aikaile, jos sadevesijärjestelmä on jo tukossa? Me Plus Kattopalvelussa olemme käytettävissäsi Raisiossa ja Raision lähiseudulla ympäri vuoden, ja saat meidät kätevästi kiinni sekä soittamalla että sähköisesti.