Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Ylöjärvi – 3 myyttiä

Toisinaan korviimme kantautuu vesikourujen puhdistuksesta mitä ihmeellisimpiä huhuja. Harva ylöjärveläinen on aiheesta niin hyvin kartalla kuin luulee olevansa.

Siksi keräsimmekin listan muutamista oikaisua vaativista vesikourujen puhdistukseen liittyvistä myyteistä. Lukaise alta kokoamamme listaus, niin voit välttää monet murheet ja isot laskut!

Myytti 1: riittää, kun vesikourut puhdistetaan ”sinne päin” – silloin, kun askare muistuu mieleen.

Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Vesikourujen puhdistus on tehtävä säännöllisesti noin kahdesti vuodessa, jotta sadevesijärjestelmä jaksaisi toimittaa virkansa. Huolellinen putsaus kahdesti vuoteen saa sadevesijärjestelmän käyttöiänkin venymään ja paukkumaan kuin purukumi.

Myytti 2: vesikourujen puhdistus onnistuu helposti itse.

Vesikourujen puhdistus saattaa joskus onnistua itse, mutta helpoksi ei toimenpidettä voi luonnehtia. Varsinkin maasta käsin on vaikeaa saada kourut viimeisen päälle puhtaaksi. Jos taas kapuat räystäälle, tapaturmien riski kohoaa mukanasi jokaisen tikkailla noustun puolan myötä.

Myytti 3: vesikourujen puhdistus on kallista tilata ammattilaiselta.

Tämä riippuu tietenkin täysin firmasta. Ylöjärvellä ja Ylöjärven naapurikunnissa (esimerkiksi Ikaalisissa, Nokialla, Parkanossa, ja Tampereella) voit kuitenkin saada ammattitaitoista palvelua varsin kohtuulliseen hintaan esimerkiksi meiltä Plus Kattopalvelusta. Lisäksi tekemämme työ kelpaa kotitalousvähennykseen. Ota yhteyttä, kun vesikourujen puhdistus on kohteessasi taas ajankohtaista!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Ylöjärvellä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Ylöjärvellä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyötarpeessa Ylöjärven alueella!

”Huoltovapaa sadevesijärjestelmä” on yhtä tosi kuin yksisarvinen – Ylöjärvellä rännien puhdistus on tarpeen poikkeuksetta!

Ylöjärveläinen, ethän vain lankea myyntimiesten ansaan ja luule sadevesijärjestelmäsi olevan oikeasti ”huoltovapaa”? Edellä kerrottujen myyttien lisäksi haluamme korjata vielä tämän yhden rännien puhdistukseen liittyvän harhakäsityksen.

Huoltovapaa sadevesijärjestelmä on yhtä tosi kuin yksisarvinen tai muut taruolennot. Ylöjärvellä jokainen sadevesijärjestelmä kaipaa ajoittaista puhdistusta jaksaakseen pitää pintansa seudun rajuja sää- ja ympäristörasitteita vastaan.

Vaikka huoltovapaa sadevesijärjestelmäsi pärjäisikin jonkin aikaa oman onnensa nojassa, ennen pitkää ongelmia ilmaantuu takuuvarmasti. Sellaista taikapinnoitetta ei olekaan, ettei se taipuisi luontoäidin voimasta!

Säännöllisellä puhdistuksella saat huoltovapaan sadevesijärjestelmäsi palvelemaan ainakin paljon kauemmin, jos ei muuta. Haittaa ei puhdistuksesta ole, kunhan vain tilaat toimenpiteen pätevyytensä osoittaneelta ammattilaiselta (kuten meiltä Plus Kattopalvelusta).

Älä siis hämäänny hienoista tuotenimikkeistä ja trenditermeistä, vaan pitäydy tavassa, jonka on monien vuosikymmenten aikana havaittu olevan jokaiselle sadevesijärjestelmälle hyväksi. Tilaa rännien puhdistus meiltä vuosittain – tai mieluummin kahdesti vuodessa!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – legenda tukoksesta, joka laukesi itsestään

Kuten sanottu, vesikourujen puhdistukseen liittyy paljon harhaluuloja. Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus ei kuitenkaan ole tavan ylöjärveläisellä välttämättä sen paremmin hallussa.

Sen varaan ei esimerkiksi kannata laskea, että tukos aukeaisi itsestään. Legenda tukoksesta, joka laukesi itsestään, on nimensä veroinen – siis legenda.

Ajan kanssa syöksyputken uumenissa muhiva tukos päinvastoin tiukkenee. Tukoksen taakse kertyy roskaa koko ajan enemmän ja enemmän, ja pian vesi ei kulje syöksyputkesta läpi lainkaan. Tässä vaiheessa tukkeuma on jo hyvin haasteellista avata siihen verrattuna, että tilanteeseen olisi puututtu tukoksen ollessa vasta osittainen.

Poikkeuksena ovat ainoastaan jäätukokset. Kevät tulee Ylöjärvelläkin ennen pitkää, vaikka talvi olisi ollut ankara.

Mutta! Jäätukokset on niin ikään paras avata (eli sulattaa), sillä muuten katolta virtaavat sulamisvedet tekevät takuulla tuhoa. Lähes varmasti kattosi alkaa sulaa ennen sadevesijärjestelmää, jolloin katolta juoksevat sulamisvedet kastelevat talosi muut rakenteet ja aiheuttavat niihin mahdollisesti kosteusvaurioita.

Ethän siis jätä sadevesijärjestelmääsi oman onnensa nojaan edes tukoksen yllättäessä? Meiltä Plus Kattopalvelusta saat Ylöjärvellä osaavan avun niin vesikourujen puhdistukseen kuin tukkeutuneiden syöksytorvien avaukseenkin. Kaupan päälle katsastamme sadevesijärjestelmäsi muidenkin sen yleiskuntoa heikentävien vikojen ja puutteiden varalta.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt