Katon uusiminen antaa rakennukselle suojan vuosikymmeniksi eteenpäin

Katon uusiminen on tehokas tapa varmistaa rakennuksen turvallisuus ja hyvinvointi vuosikymmeniksi eteenpäin. Auringon paahde, sade- ja sulamisvedet, saasteet ja siitepölyt, myrskyt ja pakkaset sekä yksinkertaisesti ajan hammas kuluttavat kattoa kuin kattoa. Niinpä katon uusimisesta tulee jossain vaiheessa välttämätön toimenpide, kun halutaan pitää kosteusvauriot ja homeongelmat loitolla. Uusi katto voi myös parantaa merkittävästi rakennuksen energiatehokkuutta ja asumismukavuutta. Verrattomien käytännön hyötyjen lisäksi on myönnettävä, että julkisivuun sulautuva, taidolla uusittu katto on myös kaunis katsella.

Plus Kattopalvelu hoitaa kattoremonttisi toteuttamisen aina avaimet käteen- palveluna ja takuutyönä suunnittelutyöstä lähtien aina viimeistelyihin saakka. Vankka kokemuksemme ulottuu kaikkiin katemateriaaleihin: niin peltikattoihin, tiilikattoihin kuin huopakattoihinkin. Myös erilaiset kattotyypit ovat meille tuttuja, ja remontoimme taidokkaasti satulakatot, tasakatot, pulpettikatot, mansardikatot ja niin edelleen. Olemme tehneet kaikenkokoisia korjauksia aina yhden lappeen täsmäkorjauksesta kokonaisvaltaiseen kattosaneeraukseen saakka mitä moninaisimmissa kohteissa: teemme kattojen remontit ja uusimiset kerrostaloihin, omakotitaloihin ja rivitaloihin; mökeille, halleille ja maneeseille; piharakennuksiin, autokatoksiin ja oikeastaan mihin tahansa tarvittaviin rakennuksiin.

Laaja osaamisemme muodostuukin asiakkaalle merkittäväksi eduksi: palvelemme aina kokonaisvaltaisesti mitä tahansa kohdetta. Tämä tarkoittaa, että vaikka nousisimme katolle jonkin nimenomaisen täsmäkorjauksen johdosta, pidämme silmämme auki ja tarkkailemme koko katon yleiskuntoa. Mikäli esimerkiksi läpivientien tiivistyksissä tai katteen kiinnikkeissä on hälyttävää huolto- tai korjaustarvetta, kerromme siitä sinulle ja pystymme hoitamaan asian kuntoon. Näin varmistamme, että kattosi on täysin toimiva kokonaisuus kaikilta osin. Huomioithan, että koska olemme kattoalan ammattilaisia, voi tekemistämme kattotöistä myös hyödyntää yksityisasiakkaana kotitalousvähennyksen verotuksessa. Lisäksi sivujemme kautta on mahdollista hakea rahoitusta, jos kyseessä on isompi kattoremontti, jonka kustannukset haluaisi jakaa pienempiin eriin.

Kun kattosi tarvitsee uusimista, älä aikaile. Mitä aiemmin katto hoidetaan kuntoon, sitä helpompi, nopeampi ja edullisempi kattoremontista muodostuu. Jos olet epävarma kattosi tämänhetkisestä kunnosta, ei hätää, ota yhteyttä niin selvitämme katon tilanteen tarkemmin. Emme korjaa enempää emmekä vähempää kuin tarpeellisen, joten ylimääräisiä kustannuksia turhista korjauksista ei meidän toimestamme lankea. Tarkoituksenmukaisesti uusittu katto paitsi kerää kiitosta, myös suitsii kuluja tulevina vuosina, kun katon tarvitsemat huoltotoimet ja korjaukset pysyvät pienimuotoisina ja edullisina. Tartu siis toimeen ja kutsu meidät katollesi, niin varmistetaan sille pitkä ja korkealaatuinen tulevaisuus. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous katon uusimisesta!

Uusi katto, katon uusiminen

Katon uusiminen alkaa perusteellisesta kuntokartoituksesta – mitkä ovat remontin tarpeet ja toiveet?

Vesikaton uusiminen, kuten kaikki vesikattoremontit, lähtee liikkeelle perusteellisesta katon kunnon kartoituksesta, eli kattoammattilaisemme tulee paikan päälle tutkimaan tilannetta. Käynnin yhteydessä paitsi katsastamme katon tarpeet, kuulemme myös mielellämme, millaisia toiveita ja ajatuksia sinulla on katon uusimisen suhteen. Tehdäänkö uusi katto samantyyliseksi kuin nyt olemassa oleva, lisätäänkö katolle jotain tiettyjä kattovarusteluja, esimerkiksi halutaanko jatkossa hyödyntää aurinkopaneeleita katolla? Tai halutaanko katemateriaali vaihtaa kokonaan toiseen, joko käytännön syistä tai puhtaasti makuasiana?

Asiakkaan toiveiden ja kuntotarkastuksessa tehtyjen havaintojen pohjalta teemme remontista toimintasuunnitelman ja annamme tarjouksen kattoremontista. Toteutamme kattoremontin avaimet käteen-periaatteella, eli hoidamme kaiken puolestasi aina pohjatöistä toteutuksen kautta loppusiivoukseen saakka. Niinpä myös tekemämme tarjous on selkeä kokonaishinta remontista, ja se sisältää kaiken urakan aikana tarvittavan: materiaalit, työvälineet, mahdolliset telineet ja henkilönostimet, riittävän suojauksen projektin ajaksi, kaikki tarpeelliset purku-, muutos-, korjaus- ja asennustyöt, sekä loppusiivouksen ja lopputarkastuksen.

Aina katon uusiminen ei tarkoita koko katon purkamista alusrakenteita ja yläpohjaa myöten. Paljon on kiinni vesikatteen alapuolisten rakenteiden kunnosta, ja siksi tarkastammekin ne erityisellä huolella. Mikäli rakenteista paljastuu esimerkiksi kastuneita villoja, reikiintynyt aluskate, lahoja puuosia, tai eristykseen tai tuuletukseen liittyviä puutteita, täytyy sellaiset seikat tietysti hoitaa kuntoon. Jos taas alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa, riittää katon kunnostamiseksi osittainen kattoremontti, joka voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi pelkkien kattopeltien tai -tiilten vaihtoa. Plus Kattopalvelu arvioi luotettavasti kattosi kunnon ja tilanteen, ja kertoo, mitkä ovat riittävät toimenpiteet sinun kattosi uusimiseksi.

Katon uusiminen kannattaa ulottaa myös kattovarusteluihin – varmista katon toiminnallisuus!

Uusi katto, uudet kujeet. Katon uusimisen yhteydessä on hyvä uudistaa samalla katon toiminnallisuutta. Monet pienet mutta katolle tärkeät yksityiskohdat tulevat huokeammiksi laittaa kuntoon katon uusimisen yhteydessä kuin myöhemmin erillisenä projektinaan. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi lumiesteet, kattotikkaat, kulkusillat, aurinkopaneelit, kattovalokuvut ja kattoluukut, sekä mahdollisesti uusimisen tarpeessa olevat vesikourut tai syöksytorvet. Myös katon erilaiset pellitystyöt luonnistuvat meiltä urakan yhteydessä, samoin esimerkiksi savupiipun korjaus ja kunnostus. Tai katon toiminnallisuutta saatetaan voida parantaa viimeistelevillä käsittelyillä, esimerkiksi kasvustonestokäsittelyllä tai ruosteenestokäsittelyllä. Palvelumme tähtää aina siihen, että katto on käyntimme jälkeen täysin toimiva kokonaisuus, joten huolehdimme kaikki tällaiset huolenaiheet kuntoon projektin yhteydessä.

Katon perusteellisen kuntotarkastuksen yhteydessä olemme tutkineet mahdollisuuksien mukaan myös katon tilannetta vesikatteen alla, ja niinpä katon rakenteisiinkin voidaan tarvittaessa tehdä muutoksia. Katto voi kaivata esimerkiksi oikaisua, jotta vaarallisilta vesivuodoilta vältyttäisiin tulevaisuudessa, tai mikäli katemateriaalia vaihdetaan, voi olla tarpeen tehdä hienosäätöä kattomuotoon ja katon jyrkkyyteen. Rakenteisiin voidaan tarvittaessa asentaa myös pieneläinesteet. Lisäksi uusimme tai lisäämme yläpohjan eristeitä sen ollessa tarkoituksenmukaista, ja mikäli katon tuulettuvuutta täytyy parannella, teemme tarvittavat rakenteelliset korjaukset. Plus Kattopalvelu auttaa sinua mielellään, kun pohdit tällaisten muutostöiden tarpeellisuutta omalla katollasi, ja meidän arvostelukykyymme voit luottaa: Ehdotamme kaikkia katon kannalta olennaisia korjaus- ja muutostöitä, mutta turhaa tai tarpeetonta työtä emme toimivalla katolla lähde tekemään

Säännöllinen ja laadukas kattohuolto varmistaa uudelle katolle pisimmän mahdollisen käyttöiän

Kun katto on uusittu priimakuntoon, kannattaa se toki ehdottomasti pitää sellaisena. Tunnollinen kattohuolto on avainasemassa, kun katon käyttöikä halutaan maksimoida, ja kun huolto tehdään säännöllisesti, havaitaan alkavat ongelmakohdat hyvissä ajoin ja niihin puuttuminen on helpompaa ja huokeampaa. Plus Kattopalvelu palvelee kattavasti katon huoltoasioissa, ja meiltä saat esimerkiksi katon vuosihuollon tai sesongin mukaiset katon kevät- ja syyshuollot. Lisäksi teemme tietysti huoltotöitä myös täsmäongelmiin.

Plus Kattopalvelun kattohuoltoon sisältyvät muun muassa katon puhtaanapitoon liittyvät työt. Teemme katon puhdistukset ja pesut joko harjaa tai puhallinta apunamme käyttäen, ja samassa yhteydessä puhdistamme myös rännit ja vesikourut. Mikäli katolle on pinttynyt sammalta pidemmän aikaa, voimme suorittaa katolle sammaleentuhokäsittelyn. Huoltopalvelumme on ympärivuotinen, ja talvella teemme esimerkiksi lumenpudotukset ja jäänsulatukset katoille.

Kattohuoltoa suorittaessamme tarkkailemme tiiviisti katon tärkeitä yksityiskohtia. Tutkimme pinnoitteen kuntoa, katsomme saumojen tiiviyttä, ja tarkistamme läpivientien ja kattoturvatuotteiden tiivistykset ja kiinnitykset sekä toiminnan. Pystymme tekemään mitkä tahansa tarvittavat huolto- ja korjaustyöt katon eri kohteisiin. Kun katon huoltomaalaus tai uudelleenpinnoitus tulee ajankohtaiseksi, saat meiltä nämäkin palvelut tyylillä ja taidolla tehtyinä.

Katon uusiminen on panostus koko rakennuksen hyvinvointiin vuosikymmeniksi eteenpäin. Kun etsit turvallista, laadukasta kattofirmaa, joka pitää kiinni sovitusta aikataulusta, Plus Kattopalvelu on riskitön valinta. Suoritamme kattosi uusimisen avaimet käteen-palveluna ja työllämme on kattava laatutakuu. Kattosi kaivatessa uusimista kutsu meidät kartoituskäynnille, niin selvitämme tilanteen tarkemmin. Tehdään yhdessä suunnitelma, jolla kattosi palautetaan loistonsa päiviin! Toimi jo tänään – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon uusimisesta!