Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Lappeenranta – Huopakaton uusiminen on palkitsevaa

Huopakattoremontin tekeminen on palkitsevaa. Koska huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti etenevät nopeasti, on talossa pian uusi, kaunis, tiivis, toimiva ja turvallinen katto. Uuden bitumikaton alla kelpaa asustella, eikä katon huoltamiseenkaan kulu aikaa tai vaivaa. Huopakatto on muutenkin vähään tyytyvä katto, mutta uusi huopakatto on – jos mahdollista – vieläkin helppohoitoisempi.

Kun tarvitset huopakattoremonttia, aloita ottamalla yhteyttä meihin Lappeenrannassa. Lappeenrannan ohella uusimme huopakatot myös Imatralla, Lemillä, Luumäellä, Miehikkälässä, Ruokolahdella ja Taipalsaarella. Huopakattoammattilaisiimme voit luottaa kaikissa erilaisissa huopakattoremonteissa – myös sellaisissa, joiden yhteydessä kattoa korotetaan tai sen muotoa muokataan. Kun huopakattoremontti on ammattilaisten vastuulla, etenee työ joutuisasti, ja kaikki työvaiheet toteutetaan virheettömästi. Uuden katon alla voi vierähtää 30 tai jopa 40 vuotta, katemateriaalista ja tilanteesta riippuen.

Huopakattoremontin tai palahuopakattoremontin hinta selviää alkutarkastuksen jälkeen. Alkutarkastus kertoo kaiken muunkin oleellisen edessä olevasta kattoremontista. Kerro meille kaikki toiveesi palahuopakattoremontin tai vaikkapa kolmiorimahuopakattoremontin suhteen, niin osaamme toteuttaa sinulle toiveittesi ja tarpeittesi mukaisen bitumikaton!

Kun katto on uusittu ja kattoturvatuotteet sekä sadevesijärjestelmä on asennettu paikoilleen, on aika tehdä lopputarkastus sekä loppusiivous. Koska teemme kaikki kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, pääsee asiakas mahdollisimman helpolla. Helppoa on myös kotitalousvähennyksen hakeminen. Mökin tai omakotitalon kattoremontista voi hakea kotitalousvähennystä, ja kaikki tuota verovähennystä haettaessa tarvittavat tiedot löytyvät antamastamme laskusta. Edullisen laskumme voi maksaa vaikkapa yhteistyökumppanimme kautta haettavalla rahoituksella.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Lappeenrannassa sisältää monia työvaiheita

  • Huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen sisältyy monia työvaiheita, kuten kosteusvaurioiden korjaus, lumiesteiden asennus ja villojen vaihto. Etukäteen – siis kattoa näkemättä – emme voi tietää, mitä työvaiheita sillä kertaa tulee toteuttaa. Huopakattoremontti tai palahuopakattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan kattotarkastuksen perusteella. Tarkastuskierros kertoo, onko eristevilloja vaihdettava vai ei, onko kattorakenteissa kosteusvaurioita ja tarvitaanko uudelle katolle lumiesteitä. Tiedustelemme myös asiakkaan toiveita uuden bitumikaton suhteen. Jos talossa on tällä hetkellä tasakatto, se ei tarkoita sitä, etteikö taloon voisi saada auma- tai vaikka harjakattoa. Uudelle huopa- tai palahuopakatolle voidaan asentaa myös ei-pakollisia kattotarvikkeita, kuten vaikkapa aurinkopaneeleita. Niillä saakin kätevästi ja kustannustehokkaasti sähköä kesämökille, mikä sijaitsee vaikkapa saaressa.

Kaikki työvaiheet tehdään meidän toimestamme Lappeenrannassa, joten sinun ei tarvitse osallistua edes materiaalihankintoihin tai rakennustelineiden purkamiseen. Osaamme vastata siihen, kauanko aikaa huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen menee, alkutarkastuksen jälkeen. On mahdollista, että katto voidaan uusia jo parissa päivässä. Esimerkiksi silloin, jos kyseessä on melko pieni ja loiva huopakatto, millä ei ole useita yksityiskohtia, onnistuu huopakaton uusiminen jouhevasti.

Jotta huopakaton tai palahuopakaton uusiminen Lappeenrannassa onnistuisi aina mahdollisimman nopeasti ja edullisesti, kannattaa kattosaneeraus tilata ajoissa. Jos katon vaihtoa siirretään aina vain tuonnemmas, voi katto haurastua, vaurioitua ja vuotaa, ja huopakatto voi johtaa kosteusvaurioihin (joiden kunnostaminen vaikuttaa siihen, miten huopakaton tai palahuopakaton uusiminen etenee).

Merkkejä siitä, että on aika tilata omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti

Mistä tietää, että on aika tilata omakotitalon huopakattoremontti Lappeenrantaan? Entä missä vaiheessa tarvitaan autotallin huopakattoremonttia tai esimerkiksi kesämökin huopakattoremonttia?

Yksi mittari on katon ikä. Jos tuijotetaan pelkästään odotettavissa olevaa käyttöikää, tarkoittaa se sitä, että mökin huopakattoremonttia tarvitaan noin joka 40. vuosi. 40 vuotta on nimittäin monien tavallisten huopakattojen teknisen käyttöiän pituus. Palahuopakatot – eli paanukatot tai laattakatot – kestävät jonkin verran lyhemmän aikaa. Paanukatto voi toimia esimerkiksi 30 vuotta, ja sitten on aika tilata saunarakennuksen huopakattoremontti.

Suosittelemme kuitenkin tarkkailemaan katon kuntoa ja tekemään päätökset sen perusteella. Uudet ja vanhat bitumikatot kannattaa tarkastaa joka kevät ja syksy, jottei mikään huolto- tai paikkaustarve jää huomaamatta – ja tämä vinkki koskee myös tiili- ja peltikattoja.

Ammattilaisemme osaavat arvioida, miten katon kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin kannattaa puuttua. Mitä nuorempi katto, sitä kannattavampaa on korjata katto osittain. Pari reikää tai repeämää ei vielä tarkoita sitä, että olisi aika pyytää tarjous omakotitalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun piharakennuksen tai vaikkapa paritalon huopakattoremontista.

Jos vaurioita alkaa esiintyä tuhkatiheään, on tilanne toinen. Vanha tai esimerkiksi huoltotoimenpiteiden laiminlyönnin takia huonoon kuntoon päässyt huopakate kannattaa uusia, sillä vaikka yksi vauriokohta korjattaisiin, olisi katto kohta rikki jostain toisesta kohdasta. Vanhankin katteen tulee olla tiivis, sillä kaikki epätiiviydet voivat johtaa kattovuotoon, ja kattovuoto huopakatolla voi johtaa katon alle syntyviin laho- ja homevaurioihin.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt