Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Myrskylä

Täydellisessä kattoremontissa uusitaan katon alusrakenteet, aluskate ja vesikate. Silloin katolle asennetaan myös kaikki tarvittavat kattoturvatuotteet ja muut tarvittavat kattotuotteet. Plus Kattopalvelu toteuttaa kattoremontteja Myrskylässä kaikille kattotyypeille. Erikoisalaamme ovat niin peltikattoremontit, tiilikattoremontit, kuin huopakattoremontitkin. Kun katto vaurioituu, teemme tarvittavat kattokorjaukset nopeasti, ennen kuin pahempia vesivahinkoja ehtii syntymään. Plus Kattopalvelun Kattohuoltopalvelut Myrskylässä varmistavat, että kattosi elinkaari muodostuu mahdollisimman pitkäksi. Kattohuolto-ohjelmamme sisältävät kaikki tarvittavat katon kausihuollot ja kattotarkastukset.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Myrskylässä

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Myrskylässä kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Myrskylässä!

Katon käyttöikä

Se, milloin kattoremontti tulee ajankohtaiseksi, vaihtelee katosta toiseen. Katon käyttöikään vaikuttaa ennen kaikkea katon tyyppi ja katemateriaalin laatu. Katon huolloilla on myös suuri merkitys katon elinkaaren pituuteen. Hyvin huollettu katto voi kestää jopa vuosikymmeniä pidempään, kuin katto, jonka huoltoja ei ole tehty ajallaan. Varsinkin katon huoltomaalauksilla on ratkaiseva vaikutus katon käyttöikään. Katon kulumiseen ja kattorakenteiden kestoon voivat vaikuttaa myös paikalliset olosuhteet. Esimerkiksi metsäisellä tontilla katolle kertyy nopeasti lehtiä ja muuta biomassaa, joka sitoo kosteuden katolle ja luo suotuisat olosuhteet haitallisille kasvustoille. Katon kunto ja kattoremontin ajankohtaisuus selviää vain perusteellisella kattotarkastuksella. Koko katon uusimisen sisällään pitävän kattoremontin aika alkaa olla käsillä, kun vanhaa kattoa joudutaan korjaamaan usein ja kattohuolloilla ei enää saavuteta katon eliniän kasvua. Kun kattoremontti tulee eteen, kannattaa muistaa, että kattoremontti lisää asunnon arvoa ja kohentaa talon ulkoasua huomattavasti. Uuden katon alla voi asua taas turvallisin mielin tulevat vuosikymmenet.

Peltikattoremontit Myrskylässä

Peltikatto on Suomen yleisin kattotyyppi. Peltikattoja on kuitenkin monenlaisia. Peltikatto voi olla nykyaikainen profiilipeltikatto tai perinteinen saumakatto. Plus Kattopalvelu asentaa kaikenlaisia peltikattoja Myrskylässä. Ammattitaitoiset kattopeltiseppämme suoriutuvat myös monimuotoisten konesaumakattojen asennuksista.

Peltikatto vanhan katteen päälle

Kustannustehokas tapa tehdä peltikattoremontti on asentaa peltikatto vanhan katteen päälle. Silloin vanhan katteen purkutyö jää pois peltikattoremontista, jolloin kustannuksia säästyy. Edellytys tällaiselle kattoremontille on kuitenkin se, että katon alusrakenteet ovat hyvässä kunnossa. Silloin uudet kattoa hieman korottavat tuuletusrimat, aluskate ja kattoruoteet asennetaan vanhan vesikaton päälle. Peltikattoremontin jälkeen katossa on kaksi vesitiivistä rakennetta, kun alla oleva kate on tiivis ja sen päälle on asennettu uusi vesitiivis aluskate.

Profiilipeltikatto

Muotokatto eli profiilipeltikatto rakennetaan eri muotoihin muotoilluista kattopelleistä. Muotoja on valittavana runsaasti. Suosituiksi profiilipeltikaton muodoiksi ovat osoittautuneet kattotiiliä jäljittelevät tiilikuvioiset profiilipeltikatot tai niitä hieman korkeammat kruunupoimulliset peltikatot. Poimukatoilla käytetään erilaisista poimuista ja urista muodostuvia kattopeltejä. Esimerkiksi aaltopeltikatolla kattopellin poimut ja urat on pyöristettyjä. Lukkosaumakatto on nopea asentaa kattopeltien reunoissa olevien lukkoponttien ansiosta. Pystysaumakatto on lukkosaumakaton tyyppi, jossa kattopeltien saumat ovat pystyssä peltilevyjen reunoissa.

Saumakatto eli konesaumakatto

Saumakatto on perinteinen peltikattotyyppi. Saumakattoja on asennettu jo satoja vuosia. Nykyaikaiset konesaumakatot valmistetaan edelleen samoilla periaatteilla. Konesaumakaton salaisuus on saumaustekniikassa. Kattopeltirivit saumataan toisiinsa kaksinkertaisilla saumoilla saumauskoneella tai käsityökaluilla. Tuplasauma on jo sinällään vesitiivis. Nykyisin konesaumakaton saumoihin lisätään vielä tiivistysmassaa, joka varmistaa tiiviyden. Saumakatto on vesitiivis myös kattoläpivientien kohdilta, koska kattotuotteet pellitetään samanlaisilla tuplasaumoilla kiinteäksi osaksi muuta kattoa. Konesaumakatto asennetaan ilman, että siihen tehdään yhtään reikää. Konesaumakaton kiinnikkeet ovat piilossa kattopeltien alapuolisissa saumoissa. Konesaumakatoissa käytetään katemateriaaleina yleisimmin joko pinnoitettua kattopeltiä tai kuumasinkittyä teräspeltiä. Varsinkin sinkitty eli galvanoitu kattopelti on erittäin pitkäikäinen katemateriaali. Galvanoidusta pellistä valmistettu konesaumakatto maalataan ensimmäisen kerran vasta 2-3 vuoden päästä asennuksesta, jolloin peltilevyt ovat hapettuneet niin, että peltikattomaali tarttuu niihin tiukasti.

Tiilikattoremontti Myrskylässä

Tiilikattoremontissa rakennus saa perinteisen tyylikkään, hyvin ympäristöön sulautuvan ja pitkäikäisen katteen. Kun kattohuolloista ja kasvustojen torjunnasta huolehditaan, kestää tiilikatto vähintäänkin 50-60 vuotta ja usein pidempäänkin. Tiilikatto on myös hiljainen ja hengittävä kattotyyppi. Tiilikattoja valmistetaan joko betonikattotiilistä tai savikattotiilistä. Savitiilikatot ovat jonkin verran betonitiilikattoja pitkäikäisempiä, koska savikattotiilillä on parempi kesto pakkasrapautumista vastaan.

Betonitiilikatto

Betonikattotiilet valmistetaan betonimassasta, joka sisältää yleensä veden, hiekan ja sementin lisäksi väripigmenttejä. Näin aikaansaadaan läpivärjättyjä betonisia kattotiiliä. Yleensä betonikattotiilet vielä pinnoitetaan, jolloin betonitiilikaton väripinta säilyy pidempään kirkkaana ja tasavärisenä. Betonitiilikatot kuitenkin haalistuvat, kun ne altistuvat auringon uv-säteilylle riittävän pitkään. Betonitiilikaton voi kuitenkin pinnoittaa tiilikattomaalilla useaan otteeseen sen elinkaaren aikana. Paitsi, että pinnoite kirkastaa betonitiilikaton värin, se myös suojaa betonitiilikattoa rapautumiselta, estämällä veden pääsyä kattotiilien huokosiin.

Savitiilikatto

Savikattotiilet ovat hieman betonikattotiiliä arvokkaampia. Savitiilikaton voi kuitenkin odottaa kestävän betonitiilikattoa pidempään. Savitiilikatot eivät myöskään haalistu ajan myötä. Savikattotiilen terrakotanpunainen perusväri muodostuu saven polttoprosessissa. Savikattotiilen väriä voidaan muuttaa lisäämällä savitiilen pintaan mineraalioksideja ennen polttamista. Savikattotiilet voidaan pinnoittaa esimerkiksi lasittamalla, jolloin kattotiilien vesitiiviys paranee ja kasvustojen muodostuminen vähenee. Kattotiiliin imeytyvä vesi rapauttaa kattotiiliä vuosikymmenten kuluessa.

Tiilikaton elinkaaren pituus

Tiilikatot ovat yksi pitkäikäisimmistä kattotyypeistä. Keski- ja Etelä-Euroopassa voidaan löytää jopa satoja vuosia vanhoja tiilikattoja. Suomen arktisissa olosuhteissa kattotiilet eivät kestä aivan yhtä pitkään. Syynä on pakkasrapautuminen. Koska kattotiilet ovat huokoista materiaalia, imeytyy niiden sisään vettä. Vuodenaikojen vaihtuessa, vesi vuoroin jäätyy ja sulaa, jolloin kattotiilet pikkuhiljaa rapautuvat. Rapautumisprosessi kestää kuitenkin vuosikymmeniä ja sitä voidaan hidastaa pinnoittamalla kattotiilet. Vanhoilla katoilla rapautuneet kattotiilet rikkoutuvat helposti. Tiilikattoremonttiin tulisikin ryhtyä, jos katolla havaitaan säännöllisesti rikkoutuneita kattotiiliä esimerkiksi keväisin. Rikkoutunut kattotiili voi aiheuttaa vesivuodon katolle, joten liian kauan ei kattoremontissa kannata viivytellä.

Huopakattoremontti Myrskylä

Huopakatot ovat kaikkein hiljaisimpia kattoja sateella. Bitumihuopa on joustavaa, joten se elää rakenteiden mukana, kun lämpötilat vaihtuvat. Joustavana materiaalina bitumihuovan voi asentaa myös monimuotoisille katoille.

Aluskermi

Huopakatot asennetaan aluslaudoituksen tai -levytyksen päälle. Yleensä huopakattoremontissa aluskatteeksi asennetaan kumibitumilla kyllästettyä, vesitiivistä lasikuituhuopaa. Aluskermin asennus aloitetaan katon sisätaitteista, joihin asennetaan taitteen suuntainen aluskermi. Sen jälkeen alushuopa kiinnitetään koko katon alalle ja viimeiseksi ulkotaitteisiin ja katon harjalle. Aluskermien kiinnittämiseen käytetään kumibitumiliimaa ja huopanauloja, jotka jäävät piiloon kattohuopien limitysten alle.

Bitumipaanukatto eli palahuopakatto

Kattolaatat, joista palahuopakatto kootaan, on muotoiltu aaltomaisiksi, monikulmaisiksi tai suorakulmaisiksi. Bitumikattolaatat muodostavat valmiissa palahuopakatossa näyttävän geometrisistä muodoista koostuvan kattopinnan. Palahuopakatot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa jyrkillä ja monimuotoisilla katoilla. Bitumipaanukaton huopakattolaatoissa on liimareunat, jotka helpottavat kattolaattojen latomista. Bitumikattolaatat kiinnitetään kuitenkin vielä huopanauloilla ja kumibitumiliimalla kiinni alushuovan päälle.

Tiivissaumakatto

Tiivissaumakatot tehdään erilaatuisista rullatavarana toimitettavista bitumikermeistä. Huopakermin tuoteluokan valintaan vaikuttaa mm. remontoitavan katon kaltevuus. Eri kattohuopalaatujen kiinnitystavat poikkeavat toisistaan. Kylmäasennettavat bitumikermit ovat itseliimautuvia, kumibitumiliimalla ja huopanauloilla kiinnitettäviä kattohuopalaatuja. Kuuma-asennettavat kattohuovat kuumaliimataan tai kiinnitetään hitsaamalla. Kuumaliimaamalla ja hitsaamalla tehtävät huopakattoremontit vaativat tulitöiden tekemistä katolla, joten kattoasentajilla on oltava koulutus kattotulitöihin ja voimassa oleva tulityökortti. Tiivissaumakatteet toteutetaan joko yksikerroskatteina tai kaksikerroskatteina. Yksikerroskatteita käytetään lähinnä jyrkillä katoilla, joissa ei ole vaaraa veden jäämisestä seisomaan katolle. Kaksikerroskatteena toteutetuissa tiivissaumakatoissa, bitumikermit asennetaan niin, että alemman ja ylemmän kattohuopa vuodan saumat eivät osu samaan paikkaan. Näin varmistetaan tiivissaumakaton saumojen visitiiviys.

Kattokorjaukset Myrskylässä

Kattovauriotilanteessa kattokorjaus tulisi tehdä mahdollisimman pian. Jos nimittäin katolle on tullut kattovuoto, voivat vesikaton alapuoliset rakenteet vaurioitua pahasitkin, jos kattovuotoa ei tukita ajoissa. Tyypillisesti äkillisiä kattovaurioita syntyy myrskyissä, kun katolle putoaa raskaita oksia tai puu kaatuu kattoa vasten. Talvella lumimassat voivat irrottaa löystyneitä kattoturvatuotteita ja vaurioittaa samalla vesikattoa. Hitaasti syntyviä kattovaurioita aiheuttavat mm. hapertuneet läpivientitiivisteet ja kateruuvien tiivisteet. Kattotarkastuksissa tulisi aina kiinnittää huomiota kateruuvien ja kattoturvatuotteiden kiinnitysten kiristyksiin ja tiivisteiden kuntoon. Näin voidaan välttää ikävät kattovauriot ja kattovuodot. Jos kattovaurio kuitenkin on päässyt syntymään, tulevat kattokorjaajamme nopeasti paikalle korjaamaan vauriot, ennen kun vesi pääsee aiheuttamaan tuhojaan kattorakenteille.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Myrskylässä

Tiilikaton yleisin vesivuotoja aiheuttavien kattovaurioiden aiheuttaja on rikkoutunut kattotiili. Ikääntyneiden tiilikattojen ongelmana on usein rapautuneet kattotiilet, jotka rikkoutuvat helposti pakkasilla tai katolla liikuttaessa. Vaihdamme Myrskylässä rikkoutuneet kattotiilet nopeasti uusiin. Kattotiilien vaihtotyö on periaatteessa yksinkertainen kattokorjaus. Asiaa helpottaa, jos varastosta löytyy tiilikattoremontista yli jääneitä kattotiiliä. Kattotiilien mallit ovat nimittäin muuttuneet vuosikymmenien kuluessa ja täsmälleen vanhojen kattotiilien tyyppisiä kattotiiliä voi olla vaikea löytää.

Kattohuollot Myrskylässä

Kattohuoltojen merkitystä ei voi liikaa korostaa. Oikea-aikaisesti huollettu katto kestää pitkään ja toimii huolettomasti koko käyttöikänsä ajan. Kattohuoltojen yhteydessä tehtävät kattotarkastukset auttavat kattoremonttien ajoittamisessa ja kiinteistön elinkaarisuunnittelussa.

Katon harjaukset ja kattopesut Myrskylässä

Koska katolle kertyvät lehdet ja roskat estävät veden virtaamista katolta, kannattaa katot harjata puhtaiksi säännöllisesti. Varsinkin metsäisillä tonteilla sijaitsevien rakennusten katoille kertyy nopeasti paksu kerros biomassaa. Katolle sitoutuva kosteus aiheuttaa mm. kattopeltien ruostumista ja kattotiilien rapautumista. Kun kattoharjauksen ajoittaa syksyyn, vaikkapa vesikourujen puhdistamisen yhteyteen, voi varmistaa myös sadevesijärjestelmän toiminnan, kun vesikatolta ei kulkeudu lehtiä räystäskouruihin tukkeuttamaan niitä. Kattopesuaineella tehtävä kattopesu taas puhdistaa pinttyneenkin lian katolta. Lisäksi kattopesuaineiden sisältämät kasvustonestoaineet estävät tehokkaasti levien, sammalten ja muun kasvuston muodostumista.

Huoltomaalaus suojaa kattoa

Katon pinnoite estää veden pääsyn katemateriaalin pintaan. Kaikki katemateriaalit ovat jonkin verran huokoisia. Kun huokosiin pääsee vettä ja kasvien ituja, alkaa katolle muodostumaan haitallisia kasvustoja. Katon huoltomaalaus suojaa kattoa myös ruostumiselta ja kattotiilien rapautumiselta. Plus Kattopalvelu tekee huoltomaalaukset kaikille kattotyypeille Myrskylässä.

Kasvustontuhokäsittely – Sammaleet pois katolta

Paksu sammalpeite katolla aiheuttaa monenlaisia ongelmia katolle. Kattotiilet rapautuvat tai peltikatto ruostuu sammaliin sitoutuneen kosteuden ansiosta. Huopakatoilla sammalten juuret tunkeutuvat kattohuopien saumoihin. Sammaleen tuhokäsittely on biohajoavalla kasvustontuhoaineella tehtävä kattohuolto. Sammaleentuhokäsittely aloitetaan poistamalla ensin mekaanisesti kaikki katolta irtoavat sammalet. Sen jälkeen kasvuston tuhoaine annostellaan ja levitetään matalapaineruiskulla katolle. Siinä kaikki, luonto hoitaa loput. Kuihtuneet sammalet ja muu kasvusto putoavat katolta seuraavien kuukausien kuluessa. Sammalentuhokäsittely voidaan tehdä kaikille kattotyypeille.

Vesikourujen puhdistus Myrskylässä

Vesikourujen tukkeutumisella voi olla vakavia seurauksia. Kun sadevesijärjestelmä ei räystäskourun tukkeutumisen johdosta enää toimi oikein, valuvat sadevedet katolta talon seinärakenteisiin ja perustuksiin. Oikea reitti hulevesille olisi vesikourujen ja syöksyputkien kautta pihakaivoon. Vesikourut kannattaakin puhdistaa syksyisin, kun lehdet ovat pudonneet puista. Kun syksyiseen kattohuoltoon yhdistetään vielä katon harjauksen, niin varmistetaan, että katolta ei kulkeudu uusia lehtiä ja roskia räystäskouruihin.

Kattolumityöt Myrskylässä

Lumenpudotus on talven kattohuoltorutiini, joka toisaalta estää kattovaurioiden syntymisiä ja toisaalta suojaa talon vierillä kulkevia jalankulkijoita ja räystäiden alla olevaa omaisuutta. Ammattitaitoiset kattohuoltajamme pudottavat lumet katoltasi nopeasti ja turvallisesti. Liukkaalla katolla työskentelyssä on vaaransa. Siksi lumen pudotukset kannattaa jättää ammattilaisille. Saamme lumet pudotettua kaikilta katoilta Myrskylässä. Tarvittaessa käytämme apuna nostolava-autoa tai henkilönostimia.

Kattotuotehuollot Myrskylässä

Kattotuotteet ovat myös katon huoltokohteita. Erityisen tärkeää on tarkastaa ja huoltaa katon läpivientituotteet. Suurin osa kattovuodoista syntyy nimittäin juuri katon läpivienteihin. Samoin kattoturvatuotteiden kiinnikkeet tulee kiristää talven varalle. Keväisin taas kannattaa tarkastaa sadevesijärjestelmä, koska lumet ovat saattaneet painaa vesikouruja ja vaurioittaa niiden kiinnikkeitä. Räystäskourujen kaadot on myös hyvä tarkastaa ja säätää keväisin.

Kattotuotteet Myrskylä

Toimitamme ja asennamme kaikkia kattotuotteita Myrskylässä. Katolla kulkemista helpottavat talotikkaat, lapetikkaat ja kattosillat tulee mitoittaa oikein ja sijoittaa niin, että katon huoltaminen ja nuohous on mahdollisimman helppoa ja turvallista. Toimiva ja oikein mitoitettu sadevesijärjestelmä taas on tärkein suoja kosteusongelmia vastaan. Kattoläpivientejä vaativat monet kattotuotteet, kuten Ilmanvaihdon poistoputki, huippuimuri, tuuletusputki ja harjapeltituuletin. Plus Kattopalvelu asentaa Myrskylässä myös kattoikkunat ja katon huoltoluukut pellityksineen.

Muut kattotyöt Myrskylässä

Plus Kattopalvelusta saat edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi, monia muitakin kattotöitä. Kysy lisää kattoasiantuntijoiltamme. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin kattokysymyksiisi.

Katon korotus – Kattomuodon muuttaminen

Kun talon ullakkokerros halutaan ottaa hyötykäyttöön, vaaditaan siihen usein katon korottamista. Myös yläpohjan eristyksien lisääminen voi edellyttää yläpohjan korottamista. Katon korottamista kannattaa harkita täydellisen kattoremontin yhteydessä, kun kattorakenteita joka tapauksessa puretaan. Kattomuotoa on myös mahdollista muuttaa. Yleisin kattomuodon muutos lienee tasakaton muuttaminen harjakatoksi.

Yläpohjan lisälämmöneristys

Lämmöneristeen lisääminen yläpohjaan voi parantaa rakennuksen energiatehokkuutta paljonkin. Lämpöä haihtuu talosta eniten juuri yläpohjan kautta. Yläpohjassa on kuitenkin oltava myös riittävästi tuuletustilaa, jotta kosteusongelmilta vältytään. Yläpohjaa voidaan tarvittaessa korottaa, mutta usein se vaatii myös katon korottamista, varsinkin jos ullakkotilaa käytetään asuintarkoituksessa.

Kattotarkastus Myrskylässä

Kun katolla tehdään kattoremontti tai kattohuoltotoimenpiteitä, tehdään aina myös kattotarkastus. Kattotarkastuksen voit kuitenkin tilata Plus Kattopalvelusta myös erillispalveluna. Kun kattotarkastuksen tekee Plus Kattopalvelun kattoasiantuntija, voit luottaa, että kaikki katon ongelmakohdat, kattovauriot sekä korjaus- ja huoltotarpeet tulevat huomioiduiksi. Kattotarkastusta voi käyttää hyödyksi kattoremontteja suunniteltaessa ja osana kiinteistön elinkaarisunnittelua.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt