Kattoremontti Nurmijärvi

Plus Kattopalvelu tekee Nurmijärvellä kattoremontit peltikatoille, tiilikatoille, huopakatoille ja mineriittikatoille. Kattoremonttien ammattilaisena annamme niin työlle, kuin materiaaleillekin takuun. Kattoremontti voi olla koko katon uusimisen sisältävä täydellinen kattoremontti tai pienempi kattokorjaus tai kattohuolto. Plus Kattopalvelun kattavat kattopalvelut pitävät sisällään kaikki kattotyöt.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Täydellinen kattoremontti

Kattoremontin ajankohta vaihtelee yksilöllisesti katosta toiseen. Katon käyttöikä riippuu monesta eri seikasta. Siihen vaikuttaa kattotyyppi ja katemateriaali, mutta myös olosuhteet ja katon huoltohistoria. Jos rakennus sijaitsee paikalla, jossa talon vierillä on paljon puita, muodostuu katolle helposti lehdistä, neulasista ja muusta aineksesta paksu kosteutta sitova matto. Se kuluttaa vesikaton pintaa ja altistaa kattotiilet rapautumiselle. Tällaisissa kohteissa olisi tärkeää huolehtia katon puhdistamisesta harjaamalla tai pesemällä katto säännöllisesti. Kun kattohuollot, kuten kattopesut, huoltomaalaukset ja kasvuston torjunta, tehdään ajallaan, voidaan katon käyttöikää pidentää helposti jopa useilla vuosilla. Kattotarkastukset ovat avainasemassa, kun arvioidaan katon remontti, korjaus tai huoltotarvetta. Huonossa kunnossa oleva katto, jonka käyttöikää ei enää kannata yrittää jatkaa pelkillä kattokorjauksilla ja kattohuolloilla, kannattaa yleensä remontoida täydellisesti. Näin esimerkiksi vesivuotojen riski katolla poistuu. Kattoremontti luo asumisturvallisuutta, kun voi luottaa katon suojaavan taas taloa vuosikymmeniä. Kattoremontti myös nostaa asunnon arvoa.

Peltikattoremontti Nurmijärvi

Plus Kattopalvelu toteuttaa kaikenlaiset peltikattoremontit Nurmijärvellä. Asennamme niin profiilipeltikatot, kuin konesaumakatotkin ammattitaidolla. Olipa toiveenasi konesaumattu rivipeltikatto, tiilikuvioinen profiilipeltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto, pystysaumakatto tai mikä tahansa muu peltikattotyyppi, kattopeltiseppämme asentavat sen taloosi nopeasti ja ammattitaidolla.

Peltikaton asennus huopakaton päälle

Jos vanhassa huopakatossa ei ole ollut vesivuotoja, on mahdollista, että katon aluslaudoitus on niin hyvässä kunnossa, että peltikattoremontti voidaan toteuttaa suoraan vanhan huopakaton päälle. Silloin säästetään kustannuksissa, kun vanhan katteen purkutyötä ei tarvitse tehdä. Tällaisessa kattoremontissa katolle myös muodostuu kaksinkertainen vedeneristys, kun vanhan vedenpitävän huopakaton päälle rakennetaan myös uusi vesitiivis aluskate. Huopakaton päälle asennetaan aluskatteen lisäksi tuuletusrimat ja kattoruoteet, joiden päälle uusi peltikatto rakennetaan.

Profiilipeltikate vai konesaumakate?

Profiilipeltikatto on nopea ja edullinen asentaa. Kattopellit ovat valmiiksi pinnoitettuja ja niissä on yleensä asennusta helpottavat lukkopontit. Peltikattoprofiileita on monen muotoisia. Eri muotoisia ja värisiä tiilikuviollisia kattopeltejä on tarjolla runsaasti. Poimukatoissa ja aaltopeltikatoissa kulkevat urat tai poimut kattopellin koko pituudelta. Pystysaumakatot ovat taas yleensä tehtyjä suorasta pellistä, jossa on pystyyn nostetut lukkopontit. Pystysaumakatot muistuttavat ulkonäöltään konesaumattuja rivipeltikattoja. Konesaumakatoissa kattopellit liitetään kattoasentajan tai kattopeltisepän toimesta toisiinsa täysin vesitiiviillä kaksinkertaisella saumauksella. Saumaustekniikka mahdollistaa konesaumakaton asentamisen myös monimuotoisille katoille. Konesaumattujen rivipeltikattojen materiaalina käytetään yleensä sinkittyä eli galvanoitua teräspeltiä. Galvanoitu pelti kestää erittäin hyvin korroosiota ja on näin pitkäikäinen katemateriaali. Sinkitystä teräspellistä rakennettua konesaumakattoa ei voi maalata heti, vaan vasta 2-3 vuoden kuluttua asennuksesta. Silloin galvanoitu pelti on hapettunut riittävästi ja kattomaali tarttuu siihen pitävästi.

Tiilikattoremontti Nurmijärvellä

Tiilikatot on aina tiedetty pitkäikäisiksi. Suomenkin olosuhteissa tiilikaton käyttöikä yltää usein 50-60 vuoteen, kun tiilikattoa huolletaan oikein. Kattotiilet ovat huokoisia ja niillä on taipumus imeä vettä huokosiinsa. Veden vuoroin jäätyessä ja sulaessa vuosikymmenten kuluessa, kattotiilet hiljalleen rapautuvat. Katolla olevat kasvustot edistävät veden imeytymistä ja kattotiilien rapautumista. Siksi tiilikaton harjauksista ja pesuista kannattaa huolehtia säännöllisesti.

Betonitiilikatto vai savitiilikatto ?

Tiilikatot voidaan rakentaa joko betonitiilistä tai savitiilistä. Betonikattotiilien ja savikattotiilien välillä on jonkin verran eroavaisuuksia niin ulkonäön, kuin ominaisuuksiensakin suhteen. Perinteisesti on ajateltu, että hieman arvokkaammat savitiilet kestävät betonitiiliä paremmin pakkasrapautumista. Nykyaikaisten betonitiilien pakkaskestävyyttä on kuitenkin saatu tuotekehittelyn avulla parannettua. Betonikattotiiliä on saatavana monen värisinä. Betonitiilien valmistuksessa käytetty betonimassa voidaan värjätä, jolloin betonikattotiilistä tulee läpivärjättyjä. Lisäksi betonikattotiilen pintaan voidaan lisätä suojaava pinnoite. UV-säteilystä johtuen läpivärjätytkin betonitiilet kuitenkin haalistuvat vuosien saatossa. Betonitiilikatot voidaan kuitenkin huoltomaalata säännöllisesti, jolloin ne saavat taas alkuperäisen väriloistonsa takaisin. Betonitiilikaton maalaus myös suojaa kattotiiliä rapautumiselta ja kasvustojen muodostumiselta, joten huoltomaalauksella voidaan tiilikaton käyttöikää nostaa. Savikattotiilet taas ovat terrakotta-keramiikkaa. Luonnonsavesta puristettu savikattotiili poltetaan korkeassa lämpötilassa, jolloin savesta muodostuu kestävä ja hengittävä katemateriaali savitiilikatoille. Savikattotiilen perusväri on terrakotanpunainen. Eri savilaaduista saadaan hieman eri värisiä kattotiiliä. Savitiiliä voidaan myös sävyttää ennen tiilen polttoa ruiskutettavilla mineraalioksideilla. Savitiilen väri ei haalistu vuosikymmenienkään aikana. Siksi savitiilikattoa ei tarvitse koskaan maalata. Savitiilikaton väri oikeastaan vain syvenee kattotiilien ikääntyessä. Savitiilikatot voidaan kuitenkin käsitellä värittömällä kattosuoja aineella, joka suojaa savikattotiiliä rapautumiselta ja kasvustojen muodostumiselta.

Milloin tiilikatto tulisi remontoida

Iäkkäillä tiilikatoilla kattotiilet voivat olla jo niin hapertuneita, että kattotiiliä voi lohkeilla katolla jopa itsestään. Jos katolla tavataan esimerkiksi keväisin useita rikkoutuneita kattotiiliä säännönmukaisesti, alkaa olla ajankohtaista harkita tiilikattoremontin tekemistä. Katolla rikkoutunut kattotiili aiheuttaa aina kattovuodon, joka pitkään jatkuessaan vaurioittaa aluskatetta ja muita vesikaton alapuolisia rakenteita.

Huopakattoremontit Nurmijärvellä

Huopakatto sopii ominaisuksiensa vuoksi monenlaisille katoille. Hupakatto on hiljainen, kestävä ja joustava kattotyyppi. Siksi huopakatto soveltuu mainiosti niin laajojen kerrostalojen kattojen, kuin vaikkapa pienten piharakennustenkin kattomateriaaliksi. Elastisuutensa vuoksi huopakaton voi asentaa myös monimuotoiselle katolle.

Pohjatyöt huopakattoremontissa

Vanhat kattohuovat puretaan yleensä pois huopakattoremontin aluksi. Silloin paljastuu katon aluslaudoitus, jonka on oltava kunnossa ennen uuden huopakaton asennusta. Jos katossa on ollut vesivuotoja, joudutaan yleensä osa aluslaudoituksesta uusimaan. Kun aluslaudoitus on korjattu ja vanhasta huopakatosta jääneet huopanaulat on poistettu laudoituksesta, asennetaan koko katon alalla alushuopa. Aluskermi on täysin vedenpitävä kumibitumilla kyllästetty aluskate. Alushuopa asennetaan vesitiiviisti limittäen aluslaudoituksen päälle. Savupiipun kohdalla alushuopaa nostetaan noin 30 cm ylös piipunjuuresta ylös ja kiinnitetään vesitiiviisti piipun varteen. Näin savupiipun läpiviennistä saadaan vesitiivis. Muissa katon läpivienneissä käytetään kullekin kattotuotteelle tarkoitettuja läpivientitiivisteitä. Alushuovan asentamisen jälkeen räystäille asennetaan tippapellit, joiden tarkoitus on ohjata katolta valuvat vedet vesikouruihin.

Palahuopakatot eli bitumipaanukatot

Palahuopakatot ladotaan bitumisista kattolaatoista, jotka voivat olla monikulmaisia, suorakaiteen muotoisia tai aaltomaisia. Eri kuvioisilla huopakattopaloilla saadaan omanlaisensa kuviointi kattopinnalle. Huopakattolaatat ovat yleensä itseliimautuvia. Se helpottaa kattolaattojen asettelua ja latomista. Kattohuopapalat kuitenkin kiinnitetään vielä huopanauloilla kattoon ja kriittisissä paikoissa, kuten räystäillä, varmistetaan kiinnittyminen myös kumibitumiliimalla. Palahuopakatot sopivat ennen kaikkea jyrkille katoille. Niissä palahuopakaton kuviointi pääsee oikeuksiinsa.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakatot valmistetaan rullatavarana saatavista kattohuopalaaduista. Bitumikermejä on erityyppisiä ja eri laatuisia. Kullekin kattoremonttikohteelle valitaan juuri sille katolle parhaiten sopiva bitumikatelaatu. Bitumikermilaadun valintaan vaikuttaa esimerkiksi katon jyrkkyys. Osa kattohuopalaaduista on kylmäasennettavia, eli ne ovat joko itseliimautuvia tai kumibitumiliimalla liimattavia bitumihuopalaatuja. Osa bitumikermeistä taas vaatii kuuma-asennuksen. Kuuma-asennettavat kattohuovat kiinnittyvät kattoon kaasuliekillä kuumennettavalla bitumiliimalla tai sitten hitsaustekniikalla. Kuuma-asennettavia kattobitumeita asennettaessa tehdään katolla kattotulitöitä, jotka vaativat alana koulutuksen ja voimassa olevan tulityökortin.

Kattokorjaukset ja kattovuotokorjaukset Nurmijärvellä

Kun äkillinen kattovaurio syntyy, kannattaa kattokorjaus tilata Plus Kattopalvelusta mahdollisimman pian, sillä pitkään jatkuva vesivuoto altistaa rakennuksen alttiiksi kosteusvaurioille. Äkillisiä kattovaurioita syntyy yleensä myrskyjen aikana. Oikein kovat tuulet voivat jopa repiä kattopeltejä ja kattohuopia irti katoilta. Usein myrskyvaurio katolla on syntynyt tuulen pudottaman oksan tai kaatuneen puun johdosta. Talvisin kattovaurioita voi syntyä esimerkiksi painavien lumimassojen painautuessa kattotuotteita vasten. Myös väärin tehdyt lumityöt katolla voivat aiheuttaa kattovaurion. Katolle voi muodostua vesivuotovaurio myös salakavalasti pikkuhiljaa. Jos esimerkiksi kattoläpivientien tiivisteet hapertuvat ja lopulta pettävät, voi seurauksena olla kattovuoto, joka pahimmillaan huomataan vasta pitkän ajan kuluttua, kun vahingot ovat jo mittavia. Kattotarkastuksissa tulisikin aina kiinnittää huomiota läpivientien tiiviyteen ja vaihtaa kuluneet tiivisteet uusiin ajoissa. Kattovauriotapauksissa kattokorjaajamme tulevat nopeasti paikalle tarkastamaan katon ja korjaamaan kattovauriot.

Rikkinäisten kattotiilien vaihtotyöt Nurmijärvellä

Rikkinäinen kattotiili katolla aiheuttaa aina riskin vesivuodosta. Vaikka tiilikatteen alla onkin vesitiivis aluskate, voi vesivuoto pitkään jatkuessaan vaurioittaa vesikaton alapuolisia kattorakenteita. Kattotiilet rikkoutuvat helposti varsinkin vanhoilla tiilikatoilla, joissa kattotiilet ovat jo vuosikymmenten saatossa haurastuneet. Plus Kattopalvelun kattoasentajat vaihtavat rikkoutuneet kattotiilet Nurmijärven alueella nopeasti ja ammattitaidolla.

Kattohuolto Nurmijärvellä

Säännöllinen katon hoito ja kattohuollot takaavat katolle mahdollisimman pitkän elinkaaren. Kattotarkastukset kaksi kertaa vuodessa ja kattohuollot tulisikin olla kaikkien kattojen rutiinitoimenpiteitä. Plus Kattopalvelu tarjoaa Nurmijärvellä kattavat kattohuoltopalvelut.

Katon harjaus ja pesu

Paksu kerros lehti, neulasia ja muuta biomassaa katolla heikentää veden virtausta. Vesi sitoutuu materiaaliin ja jää seisomaan katolle. Silloin vesikatto kuluu ja altistuu korroosiolle. Kosteissa oloissa myös katolle haitalliset kasvustot, kuten sammalet alkavat vallata kattoa. Kun katto harjataan säännöllisesti puhtaaksi, ei kasvustojakaan synny niin helposti. Kattohuoltotiimillämme on käytössään tehokkaita moottoroituja harjalaitteita, joilla katon harjaus sujuu tehokkaasti ja nopeasti. Kattoharjauksen voi täydentää vielä kattopesuaineella tehtävällä kattopesulla. Silloin katolta saadaan pois myös noki ja ilmansaasteista peräisin oleva lika. Kattopesulla on virkistävä vaikutus koko talon ulkonäköön.

Katon huoltomaalaus

Kun katto huoltomaalataan säännöllisesti, voidaan katon käyttöikää kasvattaa. Katon maalaus suojaa kattoa korroosiolta, auringon uv-säteilyltä ja kasvustoilta. Kattomaalaus voidaan tehdä niin tiilikatoille, peltikatoille, huopakatoille, kuin mineriittikatoillekin. Kullekin kattotyypille käytetään sille tarkoitettua maalityyppiä.

Kasvustontuhokäsittely

Katolle jo kertyneen sammalen ja muun kasvuston saa poistettua sammaleentuhokäsittelyllä. Silloin katolta poistetaan ensin mekaanisesti esimerkiksi harjaamalla kaikki siitä irtoava kasviaines. Sen jälkeen katolle levitetään sammaleentuhoainetta, joka kuihduttaa pikkuhiljaa kasvustot. Luonto hoitaa loput, seuraavien kuukausien aikana, pudottamalla kuivuneet sammalet ja muun kuolleen kasvuston sateiden ja tuulten mukana alas katolta. Kasvustontuhokäsittelyn voi tehdä kaikille kattotypeille.

Vesikourujen puhdistus – syksyn tärkeä kattohuolto

Vesikourujen puhdistus kannattaa yleensä ajoittaa syksyyn, kun kaikki lehdet ovat jo tippuneet, mutta lunta ei ole vielä satanut. Vesikourujen tukkeutuminen lehdistä ja muista luonnonaineksista voi aiheuttaa sen, että sadevedet johtuvat räystäskourujen sijaan esimerkiksi talon seinärakenteisiin. Seinärakenteisiin voi pahimmassa tapauksessa muodostua hometta tai muita kosteusvaurioita. Vesikourujen puhdistuksella vältytään monelta vakavalta ongelmalta. Kattohuoltajamme puhdistavat vesikourut kaikenlaisista rakennuksista. Nopeasti ja tehokkaasti räystäskourujen puhdistuksen voi suorittaa nostolava-auton tai henkilönostinten avulla.

Lumenpudotukset Nurmijärvellä

Runsaslumisina talvina lumenpudotukset kuuluvat pakollisiin kattohuoltoihin. Jos katolle kertyy liian painava lumi- ja jääpeite, voivat ne vaurioittaa katon rakenteita tai kattotuotteita. Lumen ja jään hallitsematon putoaminen katolta aiheuttaa vaaran myös talon vierillä kulkeville ihmisille. Koska lumen pudottaminen liukkaalta katolta on riskialtista, kannattaa lumenpudotukset jättää ammattilaisten kattohuoltajien huoleksi. Plus Kattopalvelu pudottaa lumet kaikenlaisten rakennusten katoilta. Tarvittaessa käytämme nostolava-autoa, jonka avulla lumen pudotukset sujuvat nopeasti ja turvallisesti.

Kattotuotehuollot Nurmijärvellä

Myös katolla olevia kattotuotteita tulee huoltaa säännöllisesti. Kattotuotteiden huolto sujuu luontevasti kattotarkastusten yhteydessä. Läpivientien tiivisteiden kunto tulee tarkastaa kattotarkastuksessa ja vaihtaa kuluneet tiivisteet uusiin ajoissa. Talven jäljiltä kattoturvatuotteiden kiinnitykset kiristetään tarvittaessa. Vesikourujen kiinnikkeet tulee myös kiristää. Myös räystäskourujen kaadot tarkistetaan ja säädetään, jos kaadot ovat muuttuneet esimerkiksi raskaan lumikuorman vuoksi. Kaikki muutkin sadevesijärjestelmän osat tarkastetaan ja huolletaan tarpeen mukaan.

Katolla olevat kattotuotteet vaativat myös säänmöllistä huoltoa. Kattotarkastuksissa olisi aina tarkastettava kattoturvatuotteiden kunto ja niiden kiinnitykset. Erittäin tärkeää on myös tarkastaa läpivientitiivisteiden tiiviys ja vaihtaa tiivisteet uusiin tarvittaessa. Plus Kattopalvelu huoltaa myös sadevesijärjestelmät ja kaikki muut kattotuotteet tarpeen mukaan.

Kattotuotteiden asennukset Nurmijärvi

Katolla on paljon erilaisia kattotuotteita ja talotekniikkaa. Meiltä saatte kaikkia kattotuotteita paikalleen asennettuina. Ilmanvaihtoputken, huippuimurit, tuuletusputket, kattoluukut ja kattoikkunat vaativat kaikki läpivientien tekemistä kattoon. Plus Kattopalvelun kattoasentaat tekevät läpiviennit kattoon ammattitaidolla ja asentavat sekä tarvittaessa pellittävät kaikki läpivientiä vaativat kattotuotteet. Asennamme myös mm. kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet ja katon kulkusillat.

Muut kattotyöt Nurmijärvellä

Teemme myös paljon muita kattotöitä edellä mainittujen kattoremonttien, kattokorjausten ja kattohuoltojen lisäksi. Meiltä saat kattavat kattopalvelut Nurmijärvellä.

Katon korotukset

Katon korotus tulee usein ajankohtaiseksi silloin, kun talon ullakkokerros halutaan ottaa entistä parempaan hyötykäyttöön. Kattoa voidaan korottaa jopa kokonaisen kerroksen verran. Ullakon huonekorkeus saadaan näin vastaamaan asumistiloille vaadittavia standardeja. Myös yläpohjaan saadaan usein lisätilaa katon korotuksella. Silloin mahdollistuu yläpohjan lisälämmöneristys.

Yläpohjan lisälämmöneristykset Nurmijärvellä

Rakennuksista haihtuva hukkalämpö kulkeutuu taivaan tuuliin yläpohjan läpi. Eristeiden lisääminen yläpohjaan parantaakin huomattavasti talon energiatehokkuutta. Yläpohjan lisälämmöneristykselle on kuitenkin oltava tilaa. Katon ja yläpohjan tuuletuksesta ei voi tinkiä. Lisätilaa lisälämmöneristyksille saadaan esimerkiksi kattoremontin yhteydessä tehtävällä katon korotuksella.

Kattopeltisepän työt

Ammattitaitoiset kattopeltisepät tekevät vaativatkin erikoispellitykset katolle. Heiltä onnistuvat myös monimuotoisten kattojen yksityiskohtien pellitykset katon muotojen mukaan. Piipunpellitykset, piipunhatun asennus, räystäspeltien, tippapeltien, myrskypeltien, harjapeltien ja jiiripeltien asennukset ovat kattopeltisepillemme jokapäiväistä rutiinityötä.

Räystäslaudoitukset

Kattoremonttien yhteydessä räystäslaudat ja räystäiden aluslaudat yleensä vaihdetaan uusiin. Teemme kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitustöitä myös erillispalveluna. Asennamme, korjaamme ja huoltomaalaamme kaikki taon ulkolaudoitukset.

Kattotarkastus erillispalveluna Nurmijärvellä

Kattotarkastuksen pyytäminen kattoasiantuntijalta auttaa talon elinkaarisuunnittelussa. Kattotarkastuksen perusteella voidaan kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot ajoittaa optimaalisesti rakennuksen elinkaaren varsille. Kattotarkastusta kannattaa pyytää myös aina, kun katolla on jotakin, joka askarruttaa. Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijat antavat vastauset kaikkiin kattoasi koskeviin kysymyksiin.