Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoremontti Orimattila

Plus Kattopalvelu tekee Orimattilassa kaikki kattoremontit, kattokorjaukset ja kattohuollot. Kattoremontti voi olla koko katon uusimisen sisältävä peltikattoremontti, tiilikattoremontti tai huopakattoremontti. Teemme myös pienemmät kattosaneeraukset ja kattokorjaukset. Kattohuoltopalvelumme kattavat kaikki katon huoltotyö niin kesällä, kuin talvellakin. Oikea-aikaisilla kattohuolloilla katto pysyy toimivassa kunnossa koko käyttöikänsä ajan.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin Orimattilassa

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat Orimattilassa kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Orimattilan alueella!

Katon käyttöikään vaikuttavat tekijät

Katon tyyppi ja katemateriaali ovat keskeisiä seikkoja katon käyttöiän kannalta. Katon huoltohistorialla ja paikallisilla olosuhteilla on kuitenkin myös suuri rooli. Pohjoisen karuissa sääolosuhteissa katto kuluu nopeammin, kuin leudommissa ilmasto-oloissa. Rakennuksen vierillä olevat puut voivat niin ikää olla rasite katolle, kun katolle muodostuu helposti vettä sitova, lehdistä ja neulasista koostuva kerros. Katolle sitoutuva kosteus edistää korroosiota ja kattotiilien rapautumista katoilla. Tällaisissa olosuhteisissa on tärkeää huolehtia säännöllisesti katon harjauksista ja kattopesuista. Muillakin kattohuolloilla on suuri merkitys katon käyttöiän kannalta. Säännöllisesti ja oikea-aikaisesti tehdyt kattohuollot pidentävät katon käyttöikää. Hyvin huolletun katon kattoremontti tulee eteen paljon myöhemmin, kuin huoltamattoman tai huonosti huolletun katon. Kuitenkin kaikkien kattojen elinkaari tulee aikanaan tiensä päähän ja eteen tulee kattoremontti. Kattoremontti parantaa asumisviihtyisyyttä, kun asukkaat voivat olla huolettomin mielin uuden toimivan katon alla tulevat vuosikymmenet. Kattoremontti kohentaa myös talon ulkoasua ja lisää asunnon arvoa.

Peltikattoremontti Orimattilassa

Plus Kattopalvelu asentaa kaiken tyyppiset peltikatot Orimattilassa. Asiakkaan toiveiden mukaan peltikattoremontissa taloon voidaan asentaa esimerkiksi tiilikuvioinen profiilipeltikatto, poimukatto, aaltopeltikatto, pystysaumakatto, rivipeltikatto tai konesaumakatto.

Peltikaton asentaminen huopakaton päälle

Peltikattoremontti, jossa peltikatto asennetaan vanhan huopakaton päälle, on mahdollinen, jos huopakaton aluslaudoitus on säilynyt hyvässä kunnossa. Etuna on kustannussäästö, kun vanhan katteen purkuvaihe jää pois remontista. Lisäksi kattoon muodostuu kaksinkertainen vedeneristys, kun sekä vanha huopakatto, että uusi aluskate ovat vedenpitäviä. Tällaisessa kattoremontissa vanhan katon päälle asennetaan uusi aluskate, tuuletusrimat ja kattoruoteet, joiden päälle uusi peltikate asennetaan.

Profiilipeltikatto

Profiilipeltikatot tehdään muotoilluista peltilevyistä. Erilaisia peltimuotoja on tarjolla runsaasti. Suosittuja ovat erilaiset kruunupoimulliset ja tiilikuvioiset peltikattoprofiilit. Poimukatoissa ja aaltopeltikatossa kattopeltien urat kulkevat koko peltiprofiilin pituudelta. Poimumuotoja on tarjolla useita erilaisia. Pystysaumakatot tehdään peltiprofiileista, joissa lukkosauma on nostettu pystyyn. Pystysaumakatto muistuttaa ulkonäöltään konesaumattua rivipeltikattoa. Profiilipeltikatto on nopea asentaa, koska peltilevyissä on lukkopontit, joiden avulla kattopellit kiinnittyvät helposti toisiinsa. Lisäksi profiilipeltikatoissa käytettävät kattopellit ovat valmiiksi pinnoitettuja, joten kattoa ei tarvitse maalata asennuksen jälkeen.

Konesaumakatto

Konesaumattu rivipeltikatto on perinteinen peltikattomalli. Rivipeltikatot valmistetaan yleisimmin kuumasinkitystä teräspellistä. Koska kattopelti on sinkitty eli galvanoitu, kestää se erittäin hyvin korroosiota. Myös alumiinista ja kuparista voidaan valmistaa konesaumakattoja. Myös ne ovat erittäin pitkäikäisiä katemateriaaleja. Konesaumakattojen saumat tehdään kaksinkertaisiksi erityistyökalujen avulla. Kaksinkertainen sauma on täysin vesitiivis. Konesaumattu rivipeltikatto on tiivis myös senkin vuoksi, että se voidaan asentaa ilman, että siihen porataan yhtään reikää. Konesaumattu peltikatto sopii hyvin myös monimuotoisille katoille. Kattopeltisepät muotoilevat silloin kattopellit katon muotojen mukaan paikan päällä kattoremonttikohteessa. Galvanoidusta teräspellistä tehtyä konesaumakattoa ei voi maalata heti sen asentamisen jälkeen. Kattopeltien tulee antaa ensin hapettua 2-3 vuotta, ennen kuin kattomaali tarttuu katon pintaan.

Tiilikattoremontti Orimattilassa

Tiilikatto on klassisen tyylikäs kattotyyppi. Tiilikatot ovat hiljaisia, hengittäviä ja pitkäikäisiä. Tiilikatot kestävät hyvin hoidettuina ja huollettuina useita vuosikymmeniä. Tärkeitä kattohuoltoja tiilikatoille ovat katon harjaukset ja kasvustojen torjunta. Paksu sammalmatto tiilikatolla haurastuttaa kattotiilet ennenaikaisesti. Tiilikatot voidaan rakentaa joko savikattotiilistä tai betonikattotiilistä. 

Kattotiilen valinta – Betonikattotiili vai savikattotiili?

Yhteistä eri kattotiilityypeissä on se, että molempia on saatavana erilaisissa profiilimuodoissa. Kattotiiliä saa esimerkiksi yksikouruisina ja kaksikouruisina. Myös molemmissa tiilityypeissä voi olla lukkoreuna eli vesilukko, jolla kattotiilet lukkiutuva kiinni toisiinsa. Eroja kuitenkin löytyy betonikattotiilen ja savikattotiilen ominaisuuksissa ja ulkonäössä. Betonikattotiilet valmistetaan betonimassasta. Betonimassaan voidaan sekoittaa väripigmenttejä, jolloin kattotiilistä tulee läpivärjättyjä. Betonikattotiiliä onkin saatavana useissa eri väreissä. Vaikka läpivärjätyt betonikattotiilet ovat usein myös pintamaalilla pinnoitettuja, haalistuvat betonitiilikaton värit ajan myötä. Vuosikymmenten altistuminen auringon uv-säteilylle haalistaa kattotiilien värit. Betonitiilikaton voi kuitenkin huoltomaalata, joten alkuperäinen värikirkkaus voidaan palauttaa suhteellisen helposti. Huoltomaalaus myös suojaa betonikattotiiliä. Savikattotiilien väri sen sijaan ei haalistu lainkaan vuosienkaan saatossa. Savikattotiilille ominainen terrakotanpunainen väri syntyy luonnostaan ilman väripigmenttejä, kun savikattotiiliä poltetaan korkeassa lämpötilassa. Savikattotiilet ovatkin oikeastaan terrakottakeramiikkaa. Savitilikaton väri vain syvenee ja vahvistuu kattotiilien vanhetessa. Savitiilikattoa ei siis tarvitse koskaan huoltomaalata. Savitiilikatto voidaan kuitenkin käsitellä värittömällä, kattoa suojaavalla kattosuojapinnoitteella.

Milloin tiilikatto tulisi remontoida?

Hyvin hoidettu tiilikatto on erittäin pitkäikäinen. Kaikki katot tulevat kuitenkin aikanaan elinkaarensa päähän, jolloin kattoremontti on ainoa vaihtoehto. Vanhoilla tiilikatoilla kattotiilet voivat olla niin haurastuneita, että katolta löytyy kattotarkastuksissa säännöllisesti rikkoutuneita kattotiiliä. Rikkinäiset kattotiilet aiheuttavat aina vesivuodon katolle. Jos lohjenneita kattotiiliä alkaa esiintyä runsaasti, kannattaa kattoremonttiin ryhtyä, ennen kuin vakavia vesivahinkoja ehtii syntymään. Pyydä tarjous tiilikattoremontista Plus Kattopalvelusta.

Huopakattoremontti Orimattilassa

Huopakatto on hiljainen ja joustava kattotyyppi. Bitumikermien elastisuuden ansiosta, huopakatto voidaan asentaa myös monimuotoisille katoille. Kattohuovat kiinnittyvät tiivisti katon taipeisiin ja muihin muotoihin. Hupakattoremontti voidaan toteuttaa bitumisilla kattolaatoilla, jolloin puhutaan palahuopakatosta. Tiivissaumakatot toteutetaan rullissa toimitettavilla bitumikermeillä. Kolmiorimakate on perinteinen huopakatto, jossa huopakermien saumat nostetaan ylös kolmiorimojen avulla. Näin vesi ei voi jäädä seisomaan huopakattovuotien saumoihin, vaan valuu riman ansiosta pois saumoista.

Alushuopa ja pohjatyöt huopakattoremontissa

Yleensä vanha huopakatto puretaan aina ennen uuden huopakaton asentamisen aloittamista. Silloin paljastuu katon aluslaudoituksen tai aluslevytyksen kunto. Jos vanhassa huopakatossa on ollut vesivuotoja, joudutaan yleensä aluslaudoitusta purkamaan ja uusimaan. Yleensä aluslaudoituksen vauriot ovat paikallisia, eikä aluslaudoitusta tarvitse kokonaan uusia. Kun vanhat kattohuovat on poistettu, aluslaudoitus on korjattu ja vanhat huopanaulat irrotettu aluslaudoituksesta, asennetaan koko katon alalla aluskermi, eli alushuopa. Katon läpiviennit tiivistetään läpivientitiivisteillä. Savupiipun kohdalla alushuopa nostetaan ylös piipunjuuresta noin 30 cm korkeuteen ja kiinnitetään piipunvarteen. Näin savupiipun läpiviennistä tulee vesitiivis. Ylös nostettu alushuopa jää piiloon piipunpellitysten alle.

Palahuopakatto eli bitumipaanukatto

Palahuopakatot kootaan latomalla katolle erimuotoisia bitumikattolaattoja. Kattolaatat voivat olla esimerkiksi monikulmaisia, suorakulmaisia tai aaltomaisia. Bitumipaanut eli huopakattolaatat ladotaan katolle räystäiltä katon harjan suuntaan edeten. Huopakattolaatat ovat itseliimautuvia, mutta bitumilaatat kiinnitetään aluslaudoitukseen vielä huopanauloilla. Palahuopakattoja asennetaan yleensä jyrkille katoille, joissa huopakattolaattojen kauniit geometriset muodot pääsevät oikeuksiinsa.

Tiivissaumakatot

Tiivissaumakatto on huopakattomuoto, jossa rullissa toimitettavat bitumikermit kiinnitetään alushuovan päälle limittäen. Tiivissaumakatoissa käytettävissä bitumikermeissä on useita käyttöluokkia eri kattokaltevuuksille. Kaksikerroskatteessa kaksi bitumikermiä asennetaan päällekkäin niin, että ylemmän ja alemman kermin saumat asettuvat eri kohtiin. Bitumikatteen laadusta riippuen kermit kiinnitetään kattoon kumibitumiliimalla, kuumaliimattavalla bitumiliimalla tai hitsaamalla. Myös itseliimautuvia bitumikermilaatuja on olemassa. Jos kattohuopa asennetaan kuumaliimaamalla tai hitsaamala, tulee kattoasentajalla olla koulutus kattotulitöihin ja voimassa oleva tulityökortti. Kaksikerroskatteessa kaksi bitumikermiä asennetaan päällekkäin niin, että ylemmän ja alemman kermin saumat asettuvat eri kohtiin.

Kattokorjaukset Orimattilassa

Suomessa sääolosuhteet rasittava kattoja varsinkin talvella. Kattovaurioita voi syntyä raskaiden lumi- ja jäämassojen painosta. Jos lumenpudotuksista ei runsaslumisina talvina huolehdita, voivat lumimassat liikkeelle lähtiessään irrottaa kattotuotteita kiinnikkeistään. Silloin on todennäköistä, että myös vesikate vaurioituu. Myös myrskyvauriot katoilla ovat joka vuotinen riesa myös Orimattilassa. Pahimmat myrskyt voivat jopa irrottaa kattohuopia ja kattopeltejä. Usein myrskyvauriot kuitenkin syntyvät, kun tuuli pudottaa puiden oksia katolle tai puita kaatuu katon päälle. Jos katolle on syntynyt äkillinen kattovaurio, kannattaa katto korjata mahdollisimman pian. Pitkään jatkuvat kattovuodot voivat lisätä katon ja yläpohjan vaurioita huomattavasti. Vesivuoto katolle voi syntyä myös pikkuhiljaa, kun esimerkiksi katolla olevien läpivientien tiivisteet hapertuvat vuosien kuluessa. Tällainen pienen vesivuodon aiheuttavan kattovaurion havaitseminen voi olla vaikeaa. Jos pienikin vesivuoto jatkuu pitkään, voivat vesivahingot olla kuitenkin mittavia. Katon läpivientien tiiviyden tarkistaminen on yksi tärkeimmistä kattotarkastuksessa tehtävistä. Kun kattovaurio on syntynyt, kannattaa ottaa mahdollisimman pian yhteyttä Plus Kattopalveluun ja pyytää kattokorjaajamme heti paikalle tekemään tarvittavat sääsuojaukset ja korjaamaan vauriot. Teemme kattokorjaukset Orimattilassa nopeasti, ennen kuin suurempia vahinkoja ehtii syntymään.

Rikkinäisten kattotiilien vaihto Orimattilassa

Iäkkäillä tiilikatoilla kattotiilet lohkeilevat helposti. Kattotiili voi rikkoutua esimerkiksi katolla liikuttaessa kattohuoltojen tai nuohouksen yhteydessä. Haurastuneet kattotiilet voivat rikkoutua myös lumimassojen painosta tai pelkästään lämpötilavaihteluiden johdosta. Plus Kattopalvelu vaihtaa Orimattilassa rikkoutuneet kattotiilet uusiin nopeasti ja ammattitaidolla. Koska rikkoutunut kattotiili voi aiheuttaa vesivuodon vesikatolle, korjaustoimissa ei kannata viivytellä.

Kattohuolto Orimattila

Katon säännöllinen ja oikea-aikainen huoltaminen takaa katolle mahdollisimman pitkän käyttöiän. Huollettu katto kestää vuosikausia pidempään, kuin katto, jonka kattohuoltoja on laiminlyöty.

Katon huoltomaalaus

Auringon uv-säteily haalistaa katon värin vuosien saatossa. Katon pinnoite myös kuluu, jolloin katto altistuu korroosiolle tai kattotiilien rapautumiselle. Katon maalaaminen estää myös kasvustojen kasvamista katolle. Katon huoltomaalaus voidaan tehdä niin peltikatoille, tiilikatoille, huopakatoille kuin mineriittikatoillekin. Katon maalaamisella katon käyttöikää voidaan nostaa, jopa vuosikymmenillä.

Kattopesu ja katon harjaus

Irtonaisen roskat, kuten neulaset ja lehdet voi poistaa katolta harjaamalla. Irtoaineksen säännöllinen poisto katolta on tärkeää, koska ne estävät veden poisvirtauksen katolta. Kosteuden sitoutuminen katolla olevaan biomassaan edistää katon ruostumista tai kattotiilien rapautumista. Kattopesulla puhdistetaan katto noesta ja muista sadeveden kuljettamista ilmansaasteista. Kattopesuaineet estävät myös kasvustojen kasvamista katolle. Plus Kattopalvelu tekee kattopesut ja katon harjaukset Orimattilan alueella.

Sammaleentuhokäsittely Orimattilassa

Katolle kasvanut sammalmatto voidaan poistaa kasvustontuhokäsittelyllä. Sammaltuhokäsittely voidaan tehdä kaikille kattotyypeille. Kasvustontuhoaineet ovat täysin biohajoavia ja siten ne eivät rasita ympäristöä. Sammaleentuhokäsittely aloitetaan katon harjaamisella. Siinä katolta poistetaan kaikki mekaanisesti irtoava kasviaines katolta. Sammaleentuhoaine annostellaan katolle matalapaineruiskulla. Sen jälkeen vain annetaan kasvustontuhoaineen vaikuttaa katolla. Seuraavien kuukausien aikana sammalet ja muu kasvusto kuihtuu ja putoaa katolta tuulten ja sateiden mukana. Sammaleen tuhokäsittely antaa katolle useiden vuosien suojan sammalia ja muita kasvustoja vastaan.

Vesikourujen puhdistus Orimattilassa

Vesikourujen puhdistus on kattohuolto, joka kannattaa suorittaa kerran vuodessa. Otollinen aika vesikourujen puhdistamiselle on syksy, kun lehdet ovat jo pudonneet puista. Jos räystäskourut täyttyvät lehdistä, neulasista ja muusta aineksesta, ei sadevesijärjestelmä enää toimi oikein. Sadevedet voivat silloin ohjautua talon seinärakenteisiin. Seurauksena voi olla homevaurioita tai muita kosteusongelmia. Plus Kattopalvelu puhdistaa vesikourut Orimattilassa kaikenlaisista rakennuksista.

Lumen pudotukset Orimattilassa

Runsaslumisina talvina paksu lumipeite voi vaurioittaa kattorakenteita. Lumen ja jään spontaani putoaminen katolta taas aiheuttaa vaaratekijän talon vierillä kulkeville ihmisille. Lumenpudotukset olisikin tehtävä ajoissa, ennen kun riskit realisoituvat. Lumenpudotus liukkaalla katolla on riskialtista työtä. Plus Kattopalvelun ammattitaitoiset kattohuoltajat tekevät lumen pudotukset turvallisesti ja kattoa vahingoittamatta. Nostolava-auton avulla ulotumme korkeidenkin rakennusten räystäille pudottamaan lumet ja jäät nopeasti ja turvallisesti.

Kattotuotteiden huolto Orimattilassa

Tärkeitä katon huoltokohteita ovat kattoläpivientien tiivisteet ja kattotuotteiden kiinnitykset. Myös vesikourujen kiinnikkeet tulisi tarkastaa ja huoltaa vuosittain. Kattotuotehuollot on käytännöllistä tehdä esimerkiksi keväisen kattotarkastuksen yhteydessä.

Kattotuoteasennukset Orimattilassa

Toimitamme ja asennamme Orimattilassa kaikkia kattoturvatuotteita ja muita kattotuotteita asennuksineen. Plus Kattopalvelusta saat mm. kattosillat, lapetikkaat, lumiesteet, tuuletusputket, huippuimurit, ilmanvaihtoputket, antennit, kattoluukut ja kattoikkunat.

Muut kattotyöt Orimattilassa

Kaikkien edellä mainittujen kattoremonttien, kattohuoltojen ja kattokorjausten lisäksi, Plus Kattopalvelu toteuttaa paljon muitakin kattotöitä. Kysy lisää kattopalveluistamme soittamalla tai nettisivujen lomakkeella. Löydämme varmasti ratkaisun kaikkiin katto-ongelmiisi.

Katon korotukset Orimattilassa

Teemme myös vaativia katon korotuksia ja kattomuodon muutostöitä. Kattoa voidaan korottaa jopa kokonaisen kerroksen verran. Näin talon ullakkokerroksen voi muuttaa esimerkiksi asuinkäyttöön sopivaksi. Katon korotuksella saadaan myös yläpohjaan lisää tilaa lisälämmöneristystä varten.

Yläpohjan lämmöneristyksen lisääminen

Lämpö nousee talossa ylöspäin. Rakennuksesta poistuva hukkalämpö nousee pääosin ylös yläpohjaan ja siitä ylöspäin vesikaton kautta taivaalle. Yläpohjan lisälämmöneristyksellä voidaan rakennuksen energiatehokkuutta lisätä huomattavasti. Yläpohjaan on kuitenkin jäätävä riittävästi tilaa katon ja yläpohjan tuulettumista varten. Pyydä tarjous yläpohjan lisälämmöneristyksestä Plus Kattopalvelusta.

Peltisepäntyöt katolla

Taitavat kattopeltiseppämme suoriutuvat vaativimmistakin katon pellityksistä. Teemme mm. monimuotoisten kattojen kaikki pellitystyöt kattomuotojen mukaan. Plus Kattopalvelusta saat myös mm. piipunpellitykset, kattoikkunoiden pellitykset, jiiripellit, räystäspellit, tippapellit ja myrskypellit.

Katon ja räystäiden laudoitukset

Kattoremontissa räystäslaudat, räystäiden aluslaudat ja päätylaudat yleensä uusitaan. Plus Kattopalvelu tekee myös erillispalveluna kaikkia katon, räystäiden ja ulkoverhoilun laudoitusten uusimiset, korjaukset ja huoltomaalaukset.

Kattotarkastus erillispalveluna Orimattilassa

Kattotarkastus kannattaa tilata Plus Kattopalvelun kattoasiantuntijalta aina, kun katolla jokin arveluttaa. Kattotarkastuksen jälkeen on helppo tehdä suunnitelmat tulevista kattoremonteista, kattokorjauksista ja kattohuolloista. Kattotarkastusraporttia voi hyödyntää esimerkiksi kiinteistön elinkaarisuunnittelussa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt