Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Vesikourujen puhdistus Loviisa – merenrantakaupungissa rännit on paras pitää putipuhtaana!

Elämä Loviisan pittoreskissa merenrantakaupungissa on idyllistä. Vesikourujen puhdistus hätyyttää asukkaat ja taloyhtiöt kuitenkin tositoimiin joka kevät ja syksy – hyvästä syystä.

Meren äärellä rännit on paras pitää putipuhtaana, sillä muuten korroosio (tai kotoisammin ruoste) syö ne alta aikayksikön. Korroosio vaikuttaa tuhoisasti erityisesti teräskouruihin, sillä ne saattavat syöpyä puhki.

Kuitenkin myös alumiinikourut saattavat kärsiä korroosion voimasta. Alumiini ei ruostu, mutta se voi hapettua. Hapettuminen haurastuttaa sadevesijärjestelmän materiaalia siinä missä ruostuminen, ja hapettunut alumiinikouru esimerkiksi murtuu herkemmin.

Korroosio on siitä erittäin kiusallinen ”vieras”, että usein se tulee jäädäkseen. Vaikka sadevesijärjestelmän pintoja voidaankin yrittää hioa kirkkaaksi, etenkin ruostetta on vaikea saada poistettua täydellisesti. Jos korroosio on saanut sadevesijärjestelmästä tukevan otteen, useimmiten on kustannustehokkaampi uusia koko sadevesijärjestelmä tai ainakin huonokuntoiset osat.

Loviisalainen, mitä sadevesijärjestelmällesi siis kuuluu? Jos edellisestä puhdistuskierroksesta on jo useampi kuukausi, ota yhteyttä – meiltä Plus Kattopalvelusta saat paljon kehuttua vesikourujen puhdistuspalvelua kohtuulliseen, kotitalousvähennyskelpoiseen hintaan koko Loviisan alueella!

Huomaa, että palveluverkostomme ulottuu myös varsinaisen Loviisan kaupunkialueen ulkopuolelle. Tarvittaessa hurautamme mielellämme avuksesi esimerkiksi Liljendaliin, Ruotsinpyhtäälle, Pernajaan tai vaikka Lapinjärvelle asti.

Kattavat kattotyöt Loviisassa katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä Loviisassa!

Loviisalainen, näin rännien puhdistus taistelee korroosiota vastaan

Jäitkö miettimään, kuinka rännien puhdistus Loviisassa tarkalleen ottaen taistelee korroosiota vastaan? Samaa pohtii varmasti moni muukin, joten valotetaanpa asiaa hieman.

Korroosio on sitä kiihkeämpää, mitä kosteammat olosuhteet ovat. Myös suola kiihdyttää sadevesijärjestelmän ruostumista tai hapettumista.

Meren äärellä suhteellinen ilmankosteus on usein selvästi sisämaata korkeampi, ja meren pärskeet nostavat ilmaan myös suolaa. Loviisassa onkin luonnostaan varsin otolliset olosuhteet korroosion kannalta.

Jos sadevesijärjestelmä on vielä kaupan päälle likainen, ei sillä ole mitään mahdollisuuksia korroosiota vastaan. Tämä johtuu siitä, että lika ja kasviroskat varastoivat sekaansa kosteutta. Näin ollen sadevesijärjestelmä ei pääse kuivumaan sateiden välissä sitäkään vähää, vaan korroosio saa nakertaa sitä aivan rauhassa.

Mitä useammin rännien puhdistus tehdään, sen paremmin sadevesijärjestelmä pääsee kuivumaan. Näin ollen korroosiokaan ei ole siitä niin kiinnostunut.

Jos siis haluat pitää korroosion erossa sadevesijärjestelmästäsi, muista tilata rännien puhdistus meiltä Loviisassa sijaitsevaan kohteeseesi ainakin pariin otteeseen vuosittain. Tarvittaessa ja halutessasi puhdistamme kourut huolellisesti sekä sisä- että ulkopuolelta. Molemminpuolinen puhdistus Plus Kattopalvelun kourumestareiden toimesta takaa sadevesijärjestelmällesi erinomaiset eväät korroosiota ja muita rasitteita vastaan!

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – tiesithän, että ruoste ei ole sadevesijärjestelmäsi ainoa arkkivihollinen?

Rännien puhdistuksen unohtuessa ruosteenpoistolle voi tulla tarvetta. Kuitenkin myös tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus on todennäköisesti otettava tehtävälistalle.

Jos vesikourujen puhdistus Loviisassa unohtuu, sadevesijärjestelmä menee taatusti tukkoon. Mitä enemmän roskaa kouruissa on, sen todennäköisemmin sitä päätyy syöksyputkien tukkeeksi.

Jos sadevesijärjestelmä tukkeutuu, tukkeutuneiden syöksytorvien avaus on suoritettava mitä pikimmiten. Korroosion ohella nimittäin myös tukokset lukeutuvat sadevesijärjestelmäsi arkkivihollisiin.

Tukos estää sadevesijärjestelmää toimittamasta virkaansa odotusten mukaisesti, lamauttaen sen pahimmillaan kokonaan. Tilanne on sadevesijärjestelmälle äärimmäisen rasittava.

Tukos kerää taakseen vettä, joka paitsi vauhdittaa korroosiota, voi aiheuttaa myös vuotoja. Talven tullen kouruissa makaava vesi myös jäätyy. Jää puolestaan voi aiheuttaa esimerkiksi vääntymiä, murtumia ja halkeamia.

Kaiken huipuksi muutkin talosi rakenteet voivat kärsiä kosteusvaurioita tukkeutuneen sadevesijärjestelmän vuoksi. Lievimmillään seurauksena on homeisia ja lahoja räystäslautoja, mutta katolle satavat ja sulavat vedet saattavat löytää tiensä jopa katon väliin tai talosi perustuksiin.

Kaipasipa sadevesijärjestelmäsi sitten vesikourujen puhdistusta tai tukkeutuneen syöksytorven avausta, meiltä Plus Kattopalvelusta saat sille Loviisassa joka tapauksessa osaavaa ammattiapua. Samalla pidämme silmällä muitakin huollon ja korjauksen tarpeita katollasi ilman erillistä pyyntöä tai maksua!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt