Tiilikaton huolto on taloudellisin tie katon pitkään käyttöikään ja täyteen toimintavarmuuteen

Tiilikaton huolto on avainasemassa katon käyttöiän pidentäjänä ja kunnon parantajana. Elinkaarensa varrella tiilikatto kohtaa monenlaista vastusta: sade- ja sulamisvedet kuluttavat kattopintaa, katetta likaavat siitepöly, noki ja tuhka, rakenteita painavat talven lumi ja jää. Katolle kulkeutuu neulas- ja lehtiroskaa, pintaan pyrkivät iskemään auringon uv-säteily ja syövyttävät ilmansaasteet. Tiilikatto myös sammaloituu herkästi, ja mitä enemmän katolle kertyy erinäistä kosteutta sitovaa ainesta, sitä helpommin tiili imee vettä itseensä ja lämpötilanvaihteluiden myötä pakkasrapautuu. Kun tiili huokoistuu ja haurastuu ajan mittaan yhä pahemmin, vaikuttaa sisuksiin pääsevä vesi myös katteen painoon, ja kattorakenteet ovat entistä kovemman taakan alla. Ja kun tiili lopulta murenee tai halkeaa, pujahtaa vesi sisään katteen alle ja ikävimmillään kastelee ja homehduttaa alusrakenteet.

Edullinen keino välttyä tällaiselta ikävältä oravanpyörältä on tiilikaton säännöllinen ja tunnollinen huolto. Asianmukaisesti hoidettu katto pystyy pitämään poissa lian, kasvuston ja kosteuden, ja riski isotöisten ja kalliiden remonttien tarpeelle pienenee huomattavasti. Me Plus Kattopalvelulla huollamme tiilikatot taidolla kaikenlaisissa kohteissa. Teemme tiilikaton huollot laidasta laitaan rännien tyhjennyksestä lumenpudotukseen ja tiilikaton uudelleenpinnoitukseen. Hoidamme kuntoon savitiili- ja betonitiilikatot, suuret ja pienet, oli kyseessä sitten mansardikatto, aumakatto tai harjakatto. Toimitamme työt avaimet käteen- palveluna, ja aina katolla käydessämme tarkkailemme varsinaisen työtehtävän lisäksi koko katon yleiskuvaa. Kerromme mahdollisista olennaisista huomioista sinulle ja huolehdimme, että katto on käyntimme jälkeen kunnossa kaikin puolin.

Tiilikatto on syystäkin kiitelty kattotyyppi kestävyytensä, kauneutensa ja tehokkaan äänieristävyytensä ansiosta. Tiilikaton huolto ja kunnossapito on fiksu investointi sitä silmällä pitäen, että kate palvelee tehtävässään mahdollisimman pitkään ja säilyttää hyödylliset ominaisuutensa. Kun ammattilainen suorittaa tiilikattosi huollon, tehdään jokainen toimenpide varmasti katollesi sopivilla metodeilla ja kolhimatta tärkeää tiilipintaa. Plus Kattopalvelun suorittamat kattotyöt ovat yksityisasiakkaan hyödynnettävissä myös verotuksessa, kotitalousvähennyksen yhteydessä. Suurempia saneerauksia varten voi lisäksi hakea sivustomme kautta tarvittaessa joustavampaa rahoitusta. Tiilikaton huolto on helpointa ja edullisinta, kun se tehdään ajoissa, eikä katetta päästetä missään vaiheessa repsahtamaan huonoon kuntoon. Jos siis viimeisimmästä katon kuntotarkastuksesta on jo aikaa, tartu toimeen ja tilaa meiltä sellainen ilmaiseksi. Luota laatuun ja tee paras ratkaisu kattosi tulevaisuutta ajatellen – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme tiilikaton huollosta!

Tiilikaton huolto
Tiilikaton huollolla pystytään elvyttämään huonokuntoinenkin tiilikate.

Katon tunnollinen puhdistus ja rännien siivous on välttämätöntä tiilikaton kunnon säilyttämiseksi

Tärkeimpiin tiilikaton huoltotoimiin kuuluu katon ja rännien säännöllinen puhdistus. Tiilikaton karhea pinta on omiaan keräämään itseensä lehtiroskaa ja muuta ylimääräistä ainesta, joka sitoo kosteutta itseensä ja hidastaa siten katon kuivumista tai jopa estää sen kokonaan. Kosteutta muhittava katto taas tarjoaa valitettavan ihanteellisen kasvualustan sammaleelle, joka syö tiilestä mineraaleja sekä hivuttaa juurensa katteeseen ja näin murentaa kattoa vähä vähältä yhä heikompaan kuntoon. Tiilikaton säännöllinen puhdistus ehkäisee sammaloitumista ja katon roskaantumista sekä tietysti säilyttää myös katon kauniin ulkoasun.

Tiilikaton kattava puhdistus kannattaa teettää katolle ainakin kaksi kertaa vuodessa, ja yleensä katon huoltoajankohdiksi valikoituu kevät ja syksy. Tietysti siihen, kuinka tiheä huoltoväli on, vaikuttavat paljolti myös katon olosuhteet: esimerkiksi itään tai pohjoiseen antavat varjoisat lappeet voivat kerätä enemmän likaa ja kosteutta kuin paahteisemmat etelään ja länteen suunnatut katonosat. Tai katon ympäristössä saattaa olla paljon puustoa, josta lehtiroskaa kulkeutuu helposti katolle, tai rakennus saattaa sijaita muuten erityisen suojaisessa paikassa ja vaatia siksi enemmän huoltoa osakseen. Tärkeintä on, että huollot tehdään katon tarpeiden mukaan joustaen ja mieluummin hieman ajoissa kuin liian myöhään.

Usein tiilikaton puhdistukseksi riittää harjaus, jolla poistetaan neulaset, lehdet, oksat ja muut katolla olevat irtoroskat. Tarpeen mukaan suoritamme myös tiilikaton pesun sille tarkoitetuilla täsmäpesuaineilla joko manuaalisesti harjalla pesten tai varovasti painepesuria apuna käyttäen. Pesulla saadaan irrotettua katteesta sitkeämpi lika, kuten siitepöly, tuhka ja noki. Mikäli kattoon on pesiytynyt itsepintaista sammalta, jota pesu ja harjaus eivät riitä irrottamaan, voidaan avuksi ottaa sammaleentuhokäsittely, jolla sammal saadaan hävitettyä katolta juurineen. Tiilikaton pesussa ja puhdistuksessa on olennaista varmistaa, ettei kattoa milloinkaan kolhita liian kovalla vedenpaineella tai vääränlaisella pesutekniikalla. Suoritamme puhdistuksen katolle turvallisella tavalla sekä käytämme aina asianmukaisia putoamissuojaimia ja muita suojavarusteita.

Tiilikaton puhdistuksen yhteydessä siivoamme lopuksi myös rännit, joihin katolta poistuva lika helposti valuu. Vesikourujen toimivuus on tärkeää, sillä roskaisista ränneistä vesi tulvii helposti yli esimerkiksi kesällä rankkasateiden aikana. Tai syöksytorviin voi lehtiroskan toimesta syntyä virhevirtauksia tai jopa suoranaisia tukoksia, joiden takia vesi jää seisomaan ja ruostuttamaan rännejä. Talvella roskan vuoksi patoutunut vesi jäätyy ränneihin ja sulamisvedet eivät pääse virtaamaan normaalisti, joten ne tulevat ei-toivottua reittiä seinää pitkin katolta alas. Ylimääräinen taakka ränneissä rasittaa myös turhaan kiinnikkeitä ja voi pilata kaadon. Aina kun huollamme ja siivoamme katon sekä vesikourut, tarkistamme samalla sadevesijärjestelmän toimivuuden, kiinnitykset ja kaadon. Tarpeen tullen saamme myös ränneihin muodostuneen jään poistettua kattoystävällisesti ja rakenteita vioittamatta.

Tiilikaton huolto talvella estää korroosiota ja kattovaurioita – pudotamme lumet katolta ja sulatamme jäät ränneistä

Talvella tiilikaton huoltoihin kuuluu katon lumitöistä huolehtiminen. Tiilikatteella on taipumus kerätä lumimassaa päällensä, sillä karheasta pinnasta lumi ei aivan helposti liiku itsekseen alas. Tämä on tavallaan hyväkin asia, sillä hallitsemattomasti putoava lumi on aina vaaranpaikka ympäristölle ja ohikulkijoille. Jos kuitenkin lunta pääsee kasautumaan paljon, voi katon rakenteiden kohtaama rasitus moninkertaistua. Tiilikatto on jo itsessään painava, ja kun päälle lisätään vielä jopa monen tonnin painosta nuoskalunta, voivat tiilet murentua ja kattorakenteet painua keskeltä notkolle tai vioittua muulla tavoin. Jos lumia ei pudoteta katolta ajoissa, syntyy onnettomuusriski myös, kun monen kuukauden lumimassat viimein lähtevät katolta liikkeelle. Lumi voi viedä mukanaan esimerkiksi kattoturvatuotteet tai vesikourut, tai aiheuttaa omaisuus- tai pahimmillaan henkilövahinkoja katolta tippuessaan.

Vastuu katon turvallisuudesta sekä näin ollen myös putoavan lumen aiheuttamista vaurioista on aina talon omistajalla, joten toimiva kattoturva on syytä varmistaa. Katon lumikuormaa kannattaa seurata läpi talven ja tarvittaessa tilata meidät Plus Kattopalvelun kattoammattilaiset lumenpudotustöihin. Tiputamme lumet turvallisuus edellä: käytämme asianmukaisia suojavarusteita, merkitsemme lumenpudotusalueen selvästi ja valvomme myös maasta käsin projektin etenemistä. Vaativampiinkin lumenpudotuksiin meiltä löytyy tarvittava kalusto, esimerkiksi henkilönostimet. Käytämme katolla liikkuessamme oikeanlaisia välineitä sekä tekniikkaa niin, ettei tiilikatteeseen synny kolhuja tai muita vaurioita työn ohessa. Puhdistamme lumesta katon ja sen läpiviennit, ja samalla tarkistamme lumiesteiden sekä muiden kattotuotteiden kiinnitykset ja teemme tarvittavat kiristykset.

Meiltä luonnistuu myös jäänsulatus katolta sekä ränneistä. Jää voi aiheuttaa katolle ja sen toimivuudelle monennäköistä haittaa, onhan katolle kertynyt jää selkeä turvallisuusriski ympäristölle, kun se katolta lähtee tippumaan. Vesikouruihin muodostuessaan painava jää taas rasittaa rännien kiinnikkeitä, vääntää rännejä ja pilaa niiden kaadon, ja pahimmillaan jäätynyt vesi voi jopa halkaista putken. Ränneissä jää aiheuttaa ongelmia myös keväisin, kun sulamisvesien täytyisi päästä niiden kautta alas katolta. Vesi tulvii rännien yli ja valuu talon seiniä pitkin, ja pitkään jatkuessaan tämä aiheuttaa seinien kastumista ja homesienten muodostumista. Tukkeutuneessa rännissä seisova vesi saa aikaan myös korroosiota, joka johtaa ajan kanssa jopa puhkiruostumiseen.

Jotta jää saadaan ränneistä ja muualta katolta turvallisesti irti, ei oikea ratkaisu ole potkia rännejä tai hakata jäätä kirveellä, vasaralla tai muilla välineillä – tällaiset toimet pikemminkin rikkovat sadevesijärjestelmää tai vioittavat katon muita rakenteita. Plus Kattopalvelulta jäänpoisto onnistuu tehokkaiden höyrysulattimien avulla ekologisesti ja kattoystävällisesti. Samalla tekniikalla sulatamme myös esimerkiksi jäätyneet ojarummut tai kattokaivot. Jäänsulatus vesihöyryllä on tietysti ratkaisuna tilapäinen, sillä jäätä voi muodostua uudelleen siinä tapauksessa, että pakkaset palaavat. Kaivatessasi pysyvämpää ratkaisua sadevesijärjestelmän sulana pysymiseen voimme tarvittaessa asentaa katollesi myös erityiset sulanapitokaapelit.

Tiilikaton läpivientien, saumojen ja jiirien tiivistys kuuluu katon kausihuoltoon

Tiilikatto on juuri niin vedenpitävä ja tiivis kuin mitä ovat sen yksityiskohdat, kuten läpiviennit, peltilistat, saumat ja jiirit. Läpivienteihin kuuluvat esimerkiksi ilmanvaihtoläpiviennit, viemärintuuletusputket, savupiiput, kattoluukut ja -ikkunat sekä muut näiden kaltaiset. Jiirit puolestaan viittaavat katon sisätaitteisiin. Tällaiset pienet mutta tärkeät katonosat vaativat huoltoa ja huomiota säännöllisesti. Ei tarvita kuin pieni vesivuoto yhdessä kohdassa tiilikattoa, ja seuraukset voivat olla kohtalokkaat – erityisesti jos vesi pääsee pujahtamaan vuotopaikasta alusrakenteisiin. Toimiva aluskate saattaa kyllä pelastaa tilanteen ensi hätään, jos on onnea matkassa. Mikäli kuitenkin aluskate on rikkinäinen tai huonosti kiinni, tai jos läpivienti ei ole aluskatteen osalta tiivis, pääsee vesi tekemään vahinkoa esimerkiksi yläpohjan eristeisiin. Jos katon tarkistus ja huolto laiminlyödään ja ongelma saa rauhassa kehittyä, voi tuloksena olla ikävimmillään lahovaurioita, homehtumista ja ennen pitkää myös sisäilmaongelmia.

Tiilikaton läpivientien, saumojen ja jiirien tarkastus on siis olennainen osa kattotöitä ja tulisikin tehdä aina kattohuollon yhteydessä. Kun pyydät meidät katsastamaan kattosi, voit luottaa siihen, että se on aina parhaalla mahdollisella tavalla valmistettu tulevia koitoksia varten. Vuodenaikojen vaihtuminen näkyy nimenomaan katon yksityiskohdissa. Esimerkiksi lämpötilanvaihtelut rasittavat erityisesti katon ja sen läpivientien tiivistysmassoja, ja talvisin raskas nuoskalumi aiheuttaa katon jiireihin ja saumakohtiin valtavaa painetta pyrkien työntämään niistä alleen sulanutta vettä sisään. Plus Kattopalvelu huolehtii katostasi pienintä yksityiskohtaa myöten, ja aina katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä käymme läpi saumakohdat, jiirit sekä läpiviennit ja teemme tarvittavat tiivistykset ja saumaukset sekä tarkistamme, että kaikki toimii niin kuin on tarkoitettu.

Katon turvallisuus vaatii myös kattotuotteiden säännölliset tarkistukset

Tiilikaton kattotuotteet vaativat säännöllistä huomiota muiden huoltotöiden yhteydessä. Kattotuotteiden asianmukainen toimivuus on tärkeä varmistaa, sillä kyseessä on turvallisuus: kattotuotteiden avulla pienennetään onnettomuusriskiä esimerkiksi katolla huoltotöissä liikuttaessa, ne estävät lumivaurioiden syntymistä, ja lisäksi ne myös tarjoavat turvallisen poistumisreitin hätätapauksissa. Tiilikaton kattotuotteisiin kuuluvat muun muassa lumiesteet, turvakiskot, katon huoltosillat, palo- eli poistumistikkaat, lape- eli kattotikkaat sekä seinätikkaat. Kattotuotteista on syytä tarkistaa säännöllisesti ainakin niiden pintamaali, sinkitys, kiinnitykset sekä tiivistykset.

Kattotuotteiden kiinnitysten tarkistus sekä kiristys on hyvin tavallinen huoltotyö tiilikatolla. Kattotuotteiden kiinnitykset voivat löystyä pikkuhiljaa vuosien varrella tai esimerkiksi runsaslumisen talven rasitusten tuloksena. Joka tapauksessa huonosti katossa kiinni oleva kattovaruste on selvä turvallisuusriski: katolta alas vyöryvät lumet voivat riuhtaista vaikkapa lumiesteen mukaansa, ja samalla syntyy kattovaurio, kun kiinnityskohdassa olleet tiilet hajoavat. Tietysti vahinko aiheutuu helposti myös siitä, kun esimerkiksi metallinen, painava lumieste putoaa ja sattuu osumaan alapuolella oleviin terassirakenteisiin, lähelle parkkeerattuun autoon tai pahimmassa tapauksessa pahaa-aavistamattomaan ohikulkijaan.

Plus Kattopalvelulta saat huollot ja korjaukset kattotuotteillesi tehokkaasti ja kokonaisvaltaisesti. Tarkistamme ja kiristämme kattotuotteiden kiinnitykset sekä teemme asiaankuuluvat tiivistykset. Jos katolla on talven jäljiltä vääntyneitä lumiesteitä tai muuten toimimattomia kattovarusteluja, asennamme tilalle hyväkuntoiset, korvaavat tuotteet. Mikäli kattotuotteista löytyy maalivaurioita, ehkäisemme ruostumista ja jatkamme tuotteiden käyttöikää ammattitaitoisilla paikkamaalauksilla. Jos haluat päivittää kattotuotteitasi uudempiin malleihin tai jos katolta uupuu jokin olennainen kattovaruste, saat myös kauttamme katollesi toimitettuina ja asennettuina kattotuotteet, jotka ovat sään- ja korroosionkestävät, lujuusluokaltaan hyväksytyt, standardien mukaiset ja turvallisiksi testatut.

Kattoturvatuotteiden lisäksi katolta voi löytyä monenlaista muutakin kattovarustelua ja kattotekniikkaa. Nämäkin on tärkeä pitää kunnossa asianmukaisesti. Kohdekattojen kattovarustelut voivat sisältää vaihtelevasti esimerkiksi huippuimureita, kattoantenneja, aurinkokeräimiä, ilmastointikoneita ja aurinkopaneeleja. Tällaisista katolle asennettavista laitteista on syytä tarkistaa säännöllisesti kiinnitykset ja sähköliitokset sekä suorittaa laitteille tarpeen mukaan puhdistukset ja muut huoltotyöt. Plus Kattopalvelulta saat tiilikatollesi kaikkien kattotuotteiden ja -varustelujen huollot ja korjaukset kattavasti ja kattosi tarpeisiin räätälöityinä.

Tiilikaton pinnoitus tekee vuosien varrella kuluneesta katosta jälleen uudenveroisen

Katto kuin katto tarvitsee elinkaarensa varrella huoltomaalausta, ja tiilikaton kohdalla kysymykseen tulee tiilikaton pinnoitus. Alun perin kun tiilikattoa asennetaan, on tiilissä suojaava pinnoite, joka hylkii likaa, kosteutta ja kasvustoa sekä suojaa tiiltä uv-säteilyn ja ilmansaasteiden tuhoisilta vaikutuksilta. Ajan mittaan tuo suojaava pinta kuitenkin kuluu pois katteen kohtaamien mekaanisten ja kemiallisten rasitusten myötä. Tiilen menettäessä pinnoitettaan siitä tulee rakenteeltaan yhä huokoisempi, eli se imee itseensä kosteutta, joka vuoroin jäätyessään ja vuoroin lämpölaajetessaan aiheuttaa tiilen niin sanottua pakkasrapautumista. Myös sammal pääsee tunkeutumaan juurillaan syvälle tiileen, ottamaan siitä mineraaleja ravinnokseen, ja näin haurastuttamaan sitä lisää. Rapautunut tiilikate aiheuttaa monenlaisia riskejä rakennuksen kunnolle: vettä itseensä imevä tiili on rakenteille entistä painavampi taakka, ja jos tiilet suorastaan halkeilevat tai murentuvat, voi vesi livahtaa alusrakenteisiin saakka tärvelemään yläpohjaa.

Tiilikaton pinnoitetta säästää tietysti katon ajoittainen puhdistus, jolloin likaa ja sammalta ei ehdi kertyä katolle määräänsä enempää. Mikäli tiilikaton huolloista ja korjauksista on huolehdittu asianmukaisesti, riittää tavallisesti, että tiilikatto uudelleenpinnoitetaan kerran elinkaarensa varrella. Se, milloin pinnoitus on ajankohtainen, riippuu tietysti osaltaan katon olosuhteista, mutta tyypillisesti pinnoitus on suositeltavaa suorittaa noin 30 vuoden kuluttua katon asennuksesta. Välissä katolle kannattaa teettää kevyempiä suojakäsittelyjä, kuten kyllästyskäsittelyjä tai kasvustonestokäsittelyjä, jotka myös auttavat palauttamaan tiilen ominaisuuksia ennalleen. Esimerkiksi kattopesun jälkeen suojakäsittely on usein hyvinkin suositeltava, jotta tiilen pinta ei jää liian huokoiseksi.

Saat meiltä kaikki tiilikaton pintakäsittelyt laadukkailla tuotteilla ja tasokkaasti tehtyinä kevyemmistä suojakäsittelyistä varsinaisiin uudelleenpinnoituksiin. Tiilikaton pinnoituksessa ikään kuin huoltomaalaamme katon, eli levitämme katolle värillisen, suojaavan pinnoitteen. Käsittely palauttaa ja parantaa tiilen ominaisuuksia, kuten vesitiiveyttä, kyllästämällä tiilen huokoset uudelleen. Tiili kykenee jälleen hylkimään likaa, kosteutta ja sammalta ja se on suojattu uv-säteilyä ja ilmansaasteita vastaan. Kun tiili ei sido painoa lisäävää vettä itseensä, jaksavat rakenteetkin kannatella kattoa paremmin. Lisäksi tuliterä tiilikatto on tietysti näyttävä ja tyylikäs ulkoasultaan. Uudelleenpinnoituksen ansiosta tiilikatto jaksaa pitää pintansa säätä ja aikaa vastaan jopa noin 70 käyttövuoteen saakka.

Kattopalvelut kokonaisvaltaisesti – katon huoltotoimien yhteydessä tarkastamme aina samalla koko katon kunnon

Jotta tarjoamamme tiilikattopalvelu on asiakaslähtöisintä mahdollista, ohjaa kaikkea toimintaamme aina kokonaisvaltaisuuden periaate. Me Plus Kattopalvelulla ajattelemme kattosi parasta niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä, ja tästä johtuen jokainen kattokäyntimme sisältääkin kattavan koko katon kuntotarkastuksen. Samalla, kun teemme tilaamasi tiilikattotyön, niin olipa se läpivientien tiivistys, katon uudelleenpinnoitus tai rännien siivous, käymme läpi katon kunnon yleisesti ja infoamme sinua tilanteesta. Myöskin, mikäli katolla on näkyvissä seikkoja, jotka eivät vielä ole suoranaisia ongelmia mutta menossa selkeästi siihen suuntaan, panemme merkille tällaisetkin asiat, joilla on merkitystä kokonaisuuden kannalta. Kun tiilikaton tarkastukset tehdään säännöllisesti ja ennaltaehkäisevästi, päästään katon korjausten ja huoltojen osalta pienemmillä ja edullisemmilla toimenpiteillä eivätkä remonttiriskit realisoidu niin helposti.

Aina katolla käydessämme teemme normaalia kuntokartoitusta esimerkiksi vesikatteen, sadevesijärjestelmän, pellitysten, kattoturvatuotteiden ja muiden tämänkaltaisten suhteen. Katsastamme jiirit, peltilistat ja saumakohdat sekä läpivientien kunnon ja tiiveyden. Tutkimme tiilien ehjyyden ja kunnon, ja tarkistamme niiden kiinnitykset, varsinkin harja- ja reunatiilien osalta. Tarvittaessa vaihdamme liikkuneet tai rikkinäiset tiilet sekä teemme lisäkiinnityksiä. Jos tiilet löytyvät katolta rikkinäisinä yhä uudelleen samoista kohdista, esimerkiksi kattoturvatuotteiden alta tai sisätaitteista, on syytä myös korjata ongelman syy, kuten virheellinen alkuperäinen asennus. Lisäksi käymme läpi kattoturvatuotteiden kunnon ja kiinnitykset.

Aluskatteella ja alusrakenteilla on ensiarvoisen tärkeä rooli tiilikaton hyvinvoinnista huolehdittaessa, joten mikäli rakenteet sallivat esteettömän pääsyn yläpohjaan, käymme kurkkaamassa myös sen tilanteen katon kuntotarkistuksen yhteydessä. Tarkistamme, että aluskate on ehjä ja hyvin kiinni, ja että läpivientien tiivistykset ovat kunnossa senkin osalta. Katsomme, löytyykö yläpohjasta kosteusvaurioon viittaavia seikkoja, kuten valumajälkiä, kastuneita villoja tai lahovaurioisia puuosia rakenteissa. Varmistamme, että katolla on asianmukaisesti toimiva eristys ja tuuletus. Kun jätät kattosi meidän käsiimme, voit olla varma siitä, että se hiotaan huippuunsa viimeistä yksityiskohtaa myöten. Käyntimme jälkeen kattosi on kunnossa harjatiilistä otsalautoihin saakka ja yläpohjan eristeitä myöten!

Kaikkien kattotyyppien huollot kattavasti ja korkealaatuisesti tiilikatosta pelti- ja huopakattoon

Plus Kattopalvelulta saat kattosi huoltotyöt ammattitaitoisesti ja laadukkaasti suoritettuina rakennuksesta riippumatta ja kattotyyppiin katsomatta. Huollamme kuntoon katot niin omakotitaloista ja rivitaloista, kerrostaloista ja kesämökeistä, autotalleista ja ulkosaunoista kuin grillikatoksista ja hehtaarihalleistakin. Yksikään työtehtävä ei ole meille liian pieni tai liian suuri, eikä sormi mene suuhun haastavammissakaan kohteissa. Meillä voit huollattaa satulakatot, tasakatot, aumakatot, pulpettikatot ja mansardikatot luottaen aina siihen, että lopputulos on puhdasta priimaa.

Huollamme kuntoon tiilikatot sekä betonitiilikattojen että savitiilikattojen osalta, mutta yhtä lailla meiltä luonnistuvat kattohuollot muillekin katemateriaaleille: profiilipeltikatoille, lukkosauma- ja konesaumakatoille, alumiini- ja kuparikatoille, palahuopa- sekä bitumikermikatoille. Toteutamme huoltotyöt aina katekohtaisesti ja kattomateriaalin vaatimilla tuotteilla, tekniikalla ja taidolla. Tiedämme, miten mistäkin katetyypistä saa irti parhaan mahdollisen hyödyn, ja kuinka maksimoida katon käyttöikä ja toimintavarmuus. Suoritamme myös kaikenlaiset kattokorjaukset ja vaativatkin kattotyöt, kuten rakenteiden muutoksiin liittyvät toimet tai suuremmat saneeraukset.

Missä tahansa katto-ongelmassa voit siis kääntyä puoleemme. Kaunis ja kestävä katto on äärimmäisen hyvä sijoitus koko rakennuksen hyvinvointia ja pitkäikäisyyttä ajatellen, ja Plus Kattopalvelu auttaa sinua hyödyntämään kattosi vahvuudet kokonaisvaltaisesti. Ajoissa tehtyinä kattotöistä on suurin apu, joten kun huolto- tai korjaustarvetta katollasi ilmenee, älä aikaile, vaan hoida homma kuntoon tilaamalla meidät paikalle. Koe omakohtaisesti joustava, laadukas ja luotettava palvelumme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon huoltotöistä!