Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Huopakaton uusiminen tuo talollesi turvaa ja lisäarvoa

Huopakaton uusiminen on tarpeellinen toimenpide, joka tulee väistämättä jossain vaiheessa vastaan, jos talo halutaan säilyttää tuleville sukupolville.

Huopakaton uusiminen kannattaa tehdä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin; huonokuntoinen huopakatto saattaa vuotaa ja aiheuttaa talolle ikäviä kosteusvaurioita. Uusi huopakatto on kaunis ja tuo talollesi lisäarvoa turvallisuudellaan ja ryhdikkäällä ulkonäöllään.

Huopakatevaihtoehtoja on useita sekä muodon että värin suhteen, joten löydämme varmasti yhdessä juuri sinun talosi ulkomuotoon sopivan ratkaisun. Rakennamme huopakatot sekä uusiin että vanhoihin taloihin.

Huopakatto voidaan uusia kohteelle sopivimmalla huopatyypillä. Kolmiorimahuopakatto on perinteinen, mutta nykyään vähemmän käytetty ratkaisu. Palahuopakatto puolestaan soveltuu myös jyrkemmille katoille, kun taas rullahuopakatto käy parhaiten tasakattoisiin taloihin, joihin on tärkeää jättää mahdollisimman vähän saumakohtia.

Huopakaton hintaan vaikuttavat katon koko, malli, rakenne sekä erilaiset yksityiskohdat, esimerkiksi  kattoikkunat. Hintaan vaikuttavat myös kohteeseen valittavan huopakatteen tyyppi sekä se, minkälaisen asennuksen se vaatii. Asuinrakennuksiin asennetaan usein kaksinkertainen huopakate, kun taas ei-asuttavat rakennukset pärjäävät yhdellä kerroksella.

Huopakaton uusiminen on investointi, jota ei kannata ajatella pelkkänä kuluna. Uusi katto suojelee kotiasi ja pitää kiinteistön arvossaan. Lisäksi uusi huopakatto kaunistaa kotisi ilmeen ja on ilo silmälle monien vuosien ajan.

Ota meihin yhteyttä, niin tulemme paikan päälle tarkistamaan kattosi tilanteen. Samalla katsastamme koko katon yleisilmeen ja kerromme sinulle, jos katollasi on huomioitavia asioita tai riskitekijöitä. Haluamme, että sinä saat nauttia komeasta, kestävästä katosta mahdollisimman pitkään!

Muistathan, että kattoremontteihin liittyy mahdollisuus kotitalousvähennykseen. Kysy myös tarjoamastamme rahoitusmahdollisuudesta.

Huopakaton uusiminen ammattityönä

Aluskate huopakatolle voi pelastaa vuototilanteesta

Aluskate huopakatolle Plus Kattopalvelun asentamana on kannattava ratkaisu. Aluskatteen eli aluskermin merkitys huopakatolle on suuri. Aluskermi on usein kumibitumista ja polyesteri- tai lasihuovasta, joskus myös muovista valmistettu alusmateriaali. Huopakatosta puhuttaessa nykyisin useimmiten tarkoitetaan bitumikatetta, joka on yleistynyt korvaamaan vanhaa huopakattomateriaalia ja jonka ominaisuudet ovat ”vanhan ajan” huopakatosta muuttuneet merkittävästi parempaan suuntaan.

Useimmiten aluskermeissä on liimaraidat jotka takaavat kermien paikoillaan pysymisen. Aluskermi on yleensä joustavaa kumibitumia joka toimii myös osaltaan äänieristyksenä katollasi. Loivalla katolla, mutta myös jyrkillä katoilla aluskermi on tarpeellinen, sillä myös jyrkillä katoilla lumi ja jää voivat padota katolta alas valuvan veden, jolloin kattolaattojen saumat joutuvat rasitukselle. Aluskermi on nykyaikaisen rakennusperiaatteen sanelemana välttämätön asuinrakennuksen katolla silloin kun on kyseessä huopakatto. Aluskermi tulee laudoituksen päälle, joka on yleensä yhtenäinen ponttilaudoitus. Ammattilaisemme asentamina saat aluskatteet varmasti oikealla tavalla katteesi alle, jotta tuuletustila on toimiva ja katto toimii kuten pitää.

Voiko rikkoutunutta aluskatetta korjata?

Huopakaton aluskatteen korjaus ei välttämättä ole yksinkertaisin kattotyö. Aluskatetta voidaan joissakin tapauksissa korjata osittain, vaikka suositeltavaa olisikin laittaa kerralla koko lappeen alalta kuntoon. Osittainen korjaus tarkoittaa, että katto ja aluskate puretaan ruodevälin alalta ja asennetaan uusi aluskate. Jos kate alkaa olemaan muutenkin jo kulunut, on ehdottoman suositeltavaa, että koko katto uudistetaan kerralla.

Yksi huomionarvoinen asia aluskatetta uusittaessa on myös aluskatteen alla oleva laudoitus. Tämän tulisi olla hyvässä kunnossa. Alkavat lahovauriot ja kosteusvauriot puhuvat suoraa säveltä suuremmasta remontista. Kosteuden lisäksi voi myös yllättää toinen ongelma. Jos huopakaton umpilaudoitus on rakennettu sahatavarasta, voi laudat olla kuivuneet ja tästä syystä muodostaneet rakoja. Erityisesti jos katteena on naulattava palahuopa, on tärkeää saada alusrakenteesta tiivis. Tämä onnistuu meillä asentamalla laudoituksen päälle tiivis katevanerointi. Tämän jälkeen ei ole sitä riskiä, että naulatessa palahuopaa, naula osuisi juuri lautojen väliseen rakoon ja aiheuttaisi naulan kautta suoran kanavan vedenpääsylle yläpohjaan.

Huopakattotöiden ammattilaiselta kaikkien huopakattojen korjaus-, huolto -ja uusintatyöt kokemuksella ja kustannustehokkaasti

Meiltä luotettavasti kaikenlaiset katon korjaukset sekä paikkaukset, sekä isommatkin huopakattotyöt -ja remontit.

Katon korjaaminen sujuu osaavissa käsissä mutkattomasti ja lopputulos on sellainen kuin pitääkin. Kattohuollon kanssa ei kannata odotella vuosikausia peräjälkeen, vaan se kannattaa teetättää ammattilaisella säännöllisesti, suosittelemme katon huollattamista vuosittain. Plus Kattopalvelun ammattilaisemme näkevät myös heti, tarvitaanko huollon lisäksi muita toimenpiteitä.

Joskus voi kattorakenteista löytyä yllätyksiä ja kattoon tarvitaan suurempaa projektia. Kun tarvitset isomman kattoremontin, pyydä meidät myös silloin apuun! Koko katon uusiminen onnistuu ammattilaisiltamme vankalla kokemuksella.

Säännölliset huollot suovat katolle pitkän iän

Meiltä huopakattojen puhdistukset, jäkälän ja sammalen poistot huopakattosi pitkän iän takaamiseksi. Huopakattoon voi muodostua ajan oloon kasvustoa joka tulee säännöllisesti puhdistaa. Sammal ja jäkälä pureutuvat juurineen katon pintaan ja aiheuttavat nopeasti suurempia halkeamia, jolloin katosta tulee odotettua nopeammin remonttivalmista kauraa.

Plus Kattopalvelu on oikea taho kun haluat kattosi pysyvän kunnossa kunnossa. Kaikilla ei ole itse mahdollisuutta kiivetä katolle huoltamaan kattoa vuosittain, joten anna meidän hoitaa se puolestasi.

Vesikourujen puhdistus kuuluu myös laajaan palveluvalikoimaamme. Vesikourujen puhdistuksen laiminlyönti tukkii rännit, jolloin ne eivät kunnolla vedä ja puhdistuksen pidempiaikainen väliin jättäminen voi pidemmän päälle ruostuttaa vesikourut roskien kerääntyessä kouruun ja veden seisoessa kourussa. Tätäkään kaikki eivät pysty itse tekemään esim. korkealla sijaitsevien kourujen vuoksi. Meiltä saat halutessasi kaikki tähän liittyvät huollot ja palvelut.

Kaikki huopakattojen korjaukset ja myrskyvaurioiden korjaustyöt Plus Kattopalvelulta

Huopakaton vesivuotojen korjaustyöt sekä myrskyvaurioiden korjaustyöt meiltä kokemuksella. Hoidamme työn alusta loppuun ongelman ytimestä asti ja tutkimme perusteellisesti miten pitkälle rakenteissa tulee mennä jotta kaikki tarpeellinen saadaan varmasti kuntoon. Jätä huoleksemme myös huopakaton reikien paikkaustyöt sekä huopakaton aluslaudoituksen uusinta- tai korjaustyöt.

Palahuopakaton taitajamme tekevät huopakaton Sinulle mihin tahansa kiinteistöön, omakoti- tai vapaa-ajan rakennukseen, tai olipa kyse huvimajasta, varastorakennuksesta grillikatoksesta tai leikkimökistä. Palahuopa sopii näihin myös erinomaisesti ja on ammattilaisillemme helppo ja vaivaton asentaa. Kutsu meidät toteuttamaan uutta arvoa rakennuksellesi tai uudistamaan vanha huopakatto takaisin loistoonsa! Maanläheisen ulkonäkönsä ja pintarakenteensa ansiosta huopakatto on oikein toteutettuna yksi näyttävimmistä kattomateriaaleista, joka sopii suomalaiseen maisemaan.

Vanhanajan kolmiorimahuopakatto on osaamisemme piirissä

Kattoasentajamme taitavat myös kolmiorimahuopakaton uudistamiset, korjaukset ja paikkaukset. Kolmiorimahuopakattomalli on nykyään harvinaisemmaksi jäänyt, lähinnä vanhan ajan huopakattotyyppi. Kolmiorimahuopakatto on rakenteeltaan toisenlainen kuin nykyiset huopakatot. Näissä katoissa saumat nousevat pitkittäisrimojen päälle toisin kuin nykyisessä huopakattorakentamisessa, joka on lähes poikkeuksetta sileäpintaisen katemateriaalin asennusta.

Uudenaikaiset huopamateriaalien kiinnitysliimat ovat toista laatua kuin kolmiorimahuopakattojen rakennuskaudella, ja näitä kattoja saadaankin myös uudistettua täysin uuden veroisiksi osaavissa käsissämme. Joten jos haluat että uudistamme kolmiorimahuopakattosi, tai ehkä korvaamme katon uudemmalla huopakateratkaisulla, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä!

Kattoammattilaistemme osaavien käsien tehtäväksi kannattaa luottaa myös rullahuopakatteet. Rullahuopakatteella tarkoitetaan hitsattavaa huopakatetta. Huopakatteen hitsaus kannatta jättää aina ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilaisemme asentavat rullahuopakatteen vaivatta ja luotettavasti myös tasakatoille, joihin rullahuopakate erinomaisesti soveltuu.

 

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt