Varaston katon remontti, huolto ja korjaus – tavarat turvaan taivasalta

Varaston katon remontti on tarpeellinen, jotta varasto säilyttäisi toimintakykynsä. Oli kyseessä sitten kotivarasto, harrastevarasto, puutarhavaja, verstas, yritystoimintaa silmällä pitäen hankittu varasto tai vaikkapa suurenpuoleinen logistiikkahalli, on katon vedenpitävyys ensisijaisen tärkeää, jotta tiloissa säilytettävä omaisuus ja irtaimisto pysyvät kuivina ja kunnossa. Varaston katto joutuu jatkuvasti alttiiksi vedelle, lumelle, tuulelle sekä kuluttavalle uv-säteilylle, ja silti sen on pystyttävä hoitamaan tehtävänsä moitteettomasti vuoden jokaisena päivänä. Ajoissa teetetty varaston kattoremontti estää omaisuuttasi vioittumasta sekä varjelee myös kattorakenteita laho- ja homevaurioiden syntymiseltä, jolloin tulevaisuudessa säästytään suuremmilta ja hintavammilta remonttitoimilta.

Me Plus Kattopalvelulla korjaamme, huollamme ja remontoimme katot kaikista pihapiiristä löytyvistä rakennuksista, kuten pihavarastoista, grillikatoksista, leikkimökeistä, ulkosaunoista sekä pyörä- tai autotalleista. Yksi tyypillinen kohde kattotöille ovat erilaisten varastorakennusten katot. Varaston katon rakenne voi vaihdella paljonkin sen mukaan, onko kyseessä esimerkiksi avoin kylmävarasto vai lämmin säilytysvarasto. Meiltä löytyy pitkän linjan kokemus eri katemateriaaleista ja rakennustyypeistä. Olipa varastosi kylmä tai lämmin, tasakatolla, harjakatolla tai pulpettikatolla, pelti-, tiili- tai huopakatolla, saat meiltä aina osaavan, ammattitaitoisen ja asiakasystävällisen palvelun.

Suunnittelemme ja toteutamme varaston katon remontin avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla. Kaikkiin kattotöihimme sisältyy veloitukseton katon yleistarkastus, eli esimerkiksi rännejä siivotessamme tai kattoluukkua korjatessamme tutkimme samalla läpi katon yleistilanteen ja toimivuuden. Saat meiltä tiedon mahdollisista korjaustarpeista sekä edullisen tarjouksen kunnostuksista. Jos aiot ryhtyä kattavampiin saneeraustoimiin, voit halutessasi hakea sivujemme kautta joustavampaa rahoitusta kattotöihin. Lisäksi meillä teetetyt kodin tai vapaa-ajan asunnon kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia yksityisasiakkaalle, joten muista hyödyntää tämä huojennus verotuksessa.

Kun varaston katto on korjattu, saneerattu ja huollettu huippukuntoon, pystyy se huolettomammin vastaanottamaan niin ukkosmyrskyt, rankkasateet kuin lumipyrytkin. Omaisuutesi pysyy turvassa, harrastetilat toimintakelpoisina ja kattorakenteet kuivina ja terveinä. Milloin viimeksi huollatit varastosi katon, vai ovatko viimeisimmät katepinnalla vierailijat sammal ja jäkälä? Repsottaako katto tai näkyykö siinä painumia tai ruostekohtia? Laitetaan varastosi katto kuntoon sen kuuluisan hyvän sään aikana, jotta isompia vaurioita ei katolle eikä varastotiloille pääse tapahtumaan. Meiltä saat katollesi parhaan palvelun – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme varaston katon remontista!

Varaston katon remontti, huolto ja korjaus

Varaston katon remontilla pidät omaisuudestasi parasta huolta

Ajoissa tehty ja taidolla toteutettu varaston kattoremontti takaa, että niin varastotilat kuin niissä säilyttämäsi omaisuus ja irtaimistokin pysyvät turvassa hyväkuntoisina, kuivina ja käyttökelpoisina. Varaston antamaa suojaa tarvitaan vuoden jokaisena päivänä huolimatta vaihtuvista sääoloista ja vuodenajoista. Kun kattoremonttiin ryhdytään heti korjaustarpeen ilmettyä, säästetään pitkä penni tulevissa korjauskustannuksissa. Meillä Plus Kattopalvelulla jokainen kattoremontti toteutetaan yksilöllisesti kohteen tarpeiden mukaan, joten homma lähtee liikkeelle aina varaston katon perusteellisesta kuntokartoituksesta. Kuuntelemme asiakkaalla olevat toiveet remonttiin liittyen, ja havaintojemme sekä asiakkaalta saatujen tietojen perusteella suunnittelemme projektin työvaiheet sekä laadimme kustannusarvion ja tarjouksen varaston katon remontista.

Varaston katon remontin hintaan ja työn etenemiseen vaikuttavat muun muassa varaston pohjapinta-ala, kattomateriaali sekä mahdolliset läpiviennit ja muut vastaavat yksityiskohdat. Onko kyseessä tasakatto, loiva harjakatto vai jyrkemmän profiilin kate? Remontoidaanko lämmitetyn vai kylmän varastotilan kattoa? Kylmissä varastoissa katon rakenteita, eristystä, läpivientejä tai muita yksityiskohtia ei juurikaan välttämättä ole, ja katto voikin yksinkertaisimmillaan olla pelkkä vesikate ja mahdollisesti lisäksi aluskate. Lämmitetyissä rakennuksissa katto puolestaan on monimutkaisempi rakentaa ja huoltaa: toteutus vaatii vesikatteen ja aluskatteen lisäksi myös eristeet ja yläpohjan, jolloin vedenpitävyyteen ja lämmöneristykseen täytyy kiinnittää eri tavalla huomiota, etenkin jos varastoa käytetään samalla harrastetilana. Tällaisista rakennuksista löytyy usein myös läpivientejä, kuten tuuletus- ja ilmastointihormeja, varsinkin kookkaammista tiloista. Lämmitettyjen varastotilojen kattoremontissa tarvitaan jo rutkasti osaamista kattotöistä ja tietotaitoa katon rakenteesta, jotta kate saadaan toteutettua siistillä ja kestävällä työnjäljellä aluskatteen asennusta ja läpivientejä myöten.

Meillä Plus Kattopalvelulla varaston katon remontti tehdään samalla vakaalla ja varmalla otteella kuin muidenkin kattojen saneeraukset. Toteutamme laatutyönä ja avaimet käteen- palveluna kattovarusteiden irrotukset, huonokuntoisten puuosien purkutyöt, lahovauriokorjaukset, uuden katteen asennukset samoin kuin rännien sekä kattoturvatuotteiden asennus- ja vaihtotyöt. Suoritamme onnistuneesti haastavatkin rakennemuutokset, kuten katon korotukset tai oikaisut. Varaston kattoremontin hinta sisältää meillä aina kaikki työssä tarvittavat tuotteet, koneet ja tarvikkeet, ammattitaitoiset asentajat, kattavan työtakuun sekä perusteellisen loppusiivouksen. Käyntimme jälkeen pihasi on siisti, kattosi kunnossa ja omaisuutesi ensiluokkaisesti suojassa.

Varaston katon huollolla varmistat katon tiiveyden ja toimivuuden

Varaston kattoa ei kannata jättää oman onnensa nojaan, vaan jotta se pysyisi toimivana, tiiviinä ja kaikin puolin käyttökelpoisena, on sille teetettävä säännölliset katon perushuollot siinä missä asuinrakennuksenkin katolle. Varaston kattoa kuluttavat muun muassa vesi, lumi, jää, sammal, lehtiroska, auringon uv-säteily sekä toistuvat lämpötilanvaihtelut, ja vaikka pörröinen sammalpeite pihavaraston katolla tuntuisikin ajatuksena sympaattiselta, vaarantuu siinä katon vedenpitävyys ja sitä myötä sekä varaston rakenteiden että tiloissa säilytettävän omaisuuden kunto. Kevyt perushuolto kannattaa teettää varaston katolle kerran pari vuodessa, keväisin ja syksyisin. Varaston katon huollon tiheys ja tarve vaihtelevat hieman esimerkiksi katemateriaalin ja kattomuodon mukaan sekä sen, onko ympäristössä runsaasti puustoa tai muuta kattoa roskaavaa ainesta.

Olennaista varaston katon huollossa on katon puhdistus sekä sen tiiveyden tarkistus. Kausihuollon yhteydessä poistamme katolta lehtiroskan, neulaset, siitepölyn, noen, humuksen sekä muut epäpuhtaudet. Puhdistushuolto toteutetaan aina katemateriaalille soveltuvin menetelmin; esimerkiksi huopakaton sirotepinta ei kestä harjausta, kovaa vedenpainetta tai muuta mekaanista rasitusta, joten huomioimme tämän ja käytämme työssä tehokasta mutta katteelle hellävaraista ilmapuhallusta. Siivoamme kattohuollon lomassa myös sadevesijärjestelmän sekä tarkastamme rännien kiinnitykset ja kaadon. Tarkastamme ja tiivistämme katon saumaukset, ja käymme läpi mahdolliset kattoturvatuotteet sekä läpiviennit. Erityisellä huolella katsastamme katepinnan, kuten tiilikatolta tiilien ehjyyden, peltikatolta sen kiinnitykset sekä huopakatolta pinnoitteen kunnon ja saumakohdat. Suoritamme katteen mukaiset ruosteenpoistot ja paikkaukset, vaihdamme rikkinäiset tiilet, uusimme peltien kiinnikkeet tai vaihdamme naulat kateruuveihin sekä teemme tarvittavat lisäkiinnitykset.

Toteutamme moitteettomasti myös muut harvinaisemmat varaston katon huoltotyöt. Katepinta voi hyötyä esimerkiksi materiaalin mukaan tehdyistä suojakäsittelyistä tai perusteellisesta kattopesusta. Jos sammal tai jäkälä on saanut tekeytyä katolla rauhassa pidemmän aikaa, saattaa olla tarpeen suorittaa erityinen sammaleenpoistokäsittely varaston katolle. Talvisin teemme lumenpudotukset sekä jäänsulatukset turvallisesti katolta ja ränneistä. Ja kun katto on menettänyt merkittävässä määrin edustavuuttaan, onnistuvat meiltä myös varaston katon huoltomaalaukset ja uudelleenpinnoitukset. Säännöllisellä varaston katon huollolla saadaan ajoissa paikannettua mahdolliset haastekohdat, ja tällöin korjaustoimetkin jäävät pienemmiksi ja edullisemmiksi. Samalla katon käyttöikä saadaan maksimoitua ja täysi tiiveys sekä toimivuus turvattua

Kattotyöt kaikille rakennuksille liitereistä leikkimökkeihin, yhdessä tai erikseen

Asuintalojen ja varastorakennusten kattoremonttien lisäksi saat meiltä kaikki huolto-, korjaus- sekä saneerauspalvelut myös muille tontillasi sijaitseville rakennuksille. Pihapiirista voi löytyä vaikkapa autotalli, pyörävarasto, grillikatos, ulkosauna, huussi tai leikkimökki. Suhtaudumme kaikkiin kattotöihin samalla lujalla ammattiotteella, eikä mikään kohde ole meille liian pieni tai suuri – skaalan toisesta päästä kun taas löytyvät kesämökit, huvilat, navetat, maneesit ja hallit. Plus Kattopalvelulta löytyy vankka tietotaito ja käytännössä hankittu kokemus katon kuin katon remontoinnista, huollosta ja korjauksesta.

Harvoin tietenkään on kyse pelkästään ulkohuussin tai koirankopin kattosaneerauksesta, vaan monet pienemmät kohteet hoidetaan kuntoon muun kattoremontin ohessa. Tämä onkin sekä käytännöllistä että kustannustehokasta. Kun tontille on jo tuotu kaikki tarvikkeet, telineet sekä työkoneet remonttia varten, tulee edulliseksi hyödyntää niitä samoin tein kattavammin myös muiden piha- ja ulkorakennusten kattotöihin, ja joskus varsinaisen asuinrakennuksen tai autotallin katemateriaalista jää jopa sopiva hukkapala hyödynnettäväksi vielä leikkimökkiin tai grillikatokseen. Pihapiirin kattojen kunnostus kerralla yhtenäistää myös julkisivun ilmettä ja helpottaa huoltokiertoa, kun samanlainen vesikate löytyy jokaisesta rakennuksesta. Tarvike- ja materiaalitilauksetkin tulevat edullisemmiksi sen mukaan, mitä isommasta kertaerästä on kysymys. Kaiken kaikkiaan piha- ja ulkorakennusten kattosaneeraus muun kattoremontin yhteydessä tulee merkittävästi huokeammaksi kuin jos jokainen tontin rakennus kunnostettaisiin omana erillisenä työnään.

Varaston katon huolto, korjaus ja remontti toteutetaan Plus Kattopalvelulla samalla luotettavalla laadulla kuin muidenkin ulkorakennusten sekä asuintalojen kattotyöt. Ajoissa tehty remontti mahdollistaa lujan, toimivan ja tiiviin katon, joka pitää veden loitolla rakenteista ja turvaa varastossa säilyttämäsi omaisuuden ja irtaimiston. Huolehdimme katolle asianmukaisen sadevesijärjestelmän, riittävän tuuletuksen sekä energiatehokkaan eristyksen, ja hyväkuntoinen varaston katto toimii lisäksi miellyttävänä osana julkisivua. Työllämme on luonnollisesti laatutakuu, ja jatkossa voit kääntyä puoleemme kaikissa tarvittavissa huolto- ja korjaustoimissa katon kunnon ylläpitämiseksi. Kun haluat varmatoimisen ja vesitiiviin varaston katon, kutsu meidät paikalle – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!