Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Saunarakennuksen katon huolto, korjaus ja remontti pitää pihasaunan, mökkisaunan ja rantasaunan kunnossa

Harvaan rakennukseen tiivistyy yhtä paljon suomalaisuuden sävyjä ja sielunmaisemaa kuin saunaan. Saunatila löytyy tietysti monesta kerrostalosta, rivitalosta ja omakotitalosta, mutta tämän lisäksi saunoja on toteutettu paljon myös omina erillisinä rakennuksinaan. Oma perinteinen pihasauna, rantasauna tai mökkisauna voikin olla hyvin rakas levon ja rentoutumisen paikka, jossa arkihuolet saa hetkeksi heittää sivuun ja mieli pääsee palautumaan. Jotta saunarakennus palvelisi parhaalla tavalla tehtävässään, on sen rakenteet tietysti pidettävä terveinä ja kuivina ja katto kaikin puolin kunnossa.

Me Plus Kattopalvelulla remontoimme, huollamme ja korjaamme saunarakennusten katot. Saunan katon tehtävänä on pitää vesi, lumi ja kylmyys ulkopuolella sekä toisaalta myös lämpö rakennuksen sisällä; koko saunan toimivuuden takia katon energiatehokkuus ja lämmöneristävyys ovat ensisijaisen tärkeitä. Saunan katto kohtaa monella tavalla äärimmäisiä elementtejä: runsasta kosteutta, suuria, toistuvia lämpötilanvaihteluja sekä etenkin merkittävää kuumuutta. Se, mikä toimii asuintilassa, ei välttämättä sovellukaan saunaan ja päinvastoin. Meiltä löytyy vankka kokemus märkätilatöistä ja pelti-, tiili- sekä huopakattotöistä, joten olipa kyseessä pihasauna, rantasauna, mökkisauna tai muu asuinrakennuksesta irrallaan oleva saunarakennus, hoidamme vahvalla osaamisella kattotyöt kausihuolloista vuotokorjauksiin ja suurempiin saneerauksiin saakka.

Kattopalvelumme ylivoimaisiin etuihin kuuluu sen kokonaisvaltaisuus. Kattotöiden yhteydessä tarkastamme aina samalla katon yleisen kunnon, eli esimerkiksi kattoa puhdistaessamme vilkaisemme rännit, kattotuotteet sekä muut olennaiset katon osa-alueet. Kerromme mahdollisista haastekohdista sinulle ja saat edullisen tarjouksemme kunnostuksista. Meillä saunarakennuksen kattoremontin hinta sisältää koko paketin suunnittelusta purkutöihin, asennuksiin, jätehuoltoon ja viimeistelyihin saakka, ja laskemme tarjouksen aina tapauskohtaisesti kattosi tarpeiden pohjalta. Katon remontti- ja huoltoprojekteihin voi sivustomme kautta hakea myös joustavampaa rahoitusta, ja meillä kotiin tai vapaa-ajan asunnolle teetetyt työt kuuluvat luonnollisesti kotitalousvähennyksen piiriin yksityisasiakkaan verotuksessa.

Ammattityönä toteutettu saunarakennuksen kattoremontti, huolto ja korjaus varmistaa koko rakennukselle pitkän ja terveen elinkaaren. Kokeneet tekijämme osaavat huomioida lopputuloksessa saunan lämmöneristyksen, paloturvallisuuden sekä tuuletuksen tarpeellisuuden. Tasokkaat kattohuollot sekä tarvittaessa tehdyt täsmäkorjaukset auttavat pitämään katon tiiviinä ja toimivana, ja näin sauna pysyy kauniina ja käyttökelpoisena tulevatkin vuodet ja vuosikymmenet. Saunarakennuksen katon huolto, remontti ja korjaus ensiluokkaisena ammattityönä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

 

Saunarakennuksen, rantasaunan katon huolto, korjaus ja remontti

Järjestä leppoisammat lomapäivät itsellesi – jätä saunarakennuksen kattoremontti meidän huoleksemme

Saunarakennuksen, rantasaunan tai muun pihasaunan kattoremontti ei ole se optimaalisin kohde tee-se-itse-remonttiharrastuksen aloittamiseen. Saunarakennuksen kattoremontissa on paljon huomioitavaa, sillä tärkeässä roolissa onnistuneen lopputuloksen kannalta ovat niin katon lämmöneristävyys ja tuuletus kuin paloturvallisuudenkin varmistaminen. Huolimattomasti asennettu tai puutteellisesti tiivistetty katto mahdollistaa tuhoisat vesivuodot katteen alle. Myös saunatiloista ylöspäin höyrystyvä kosteus voi saada paljon vahinkoa aikaan; jos kattoon ei ole asennettu toimivaa höyrysulkua, imeytyy kosteus vuosien saatossa katon puurakenteisiin ja lopulta lahottaa katon käyttökelvottomaksi. Kastuneet rakenteet sekä eristevillat tuovat yläpohjasta hajua saunatiloihin ja huonontavat sisäilman laatua, ja lyhytaikaisestakin altistuksesta homevauriolle voi seurata ikäviä terveysongelmia.

Kun saunarakennuksen kattoremontti sitä vastoin toteutetaan ammattitekijän laatutyönä, etenee projekti vaivattomasti ja lopputulos on hintansa väärti. Murhetta ei tuota ontuva ilmanvaihto tai lämmön karkaaminen harakoille, ja työllä on täysi takuu. Me Plus Kattopalvelulla suunnittelemme ja toteutamme saunarakennusten, kuten piha-, mökki- ja rantasaunojen, kattoremontit avaimet käteen- periaatteella ja aina kattokohtaisen tilannekartoituksen pohjalta. Otamme huomioon kohdekaton sijainnin, katemateriaalin, pinta-alan, profiilin jyrkkyyden sekä kattomuodon etsiessämme parasta ratkaisua kattosi kunnostamiseen. Kun tilaat saunarakennuksen kattoremontin meiltä, saat viettää vapaa-aikasi ja lomapäiväsi rennommissa merkeissä ja jättää vaativat märkätilatyöt meidän huoleksemme. Jokaista tuuletusaukkoa myöten huolella suunniteltu saunan katto takaa ihanteelliset löylyt ja käyttökelpoisen lopputuloksen.

Kartoituksen yhteydessä kuuntelemme sinulla olevat toiveet saunarakennuksen kattoremontin, muun muassa katemateriaalin sekä sen värityksen, suhteen. Vaikka saunan katto on pitkälti ulkonäkökysymys, vaikuttaa se konkreettisesti myös saunomiskokemukseen, sillä perinteisissä yksikerroksisissa saunarakennuksissa, kuten ranta- ja pihasaunoissa, katto sekä näkyy että kuuluu saunojalle. Asennetaanko katteeksi perinteikäs, kevyt ja hiljainen huopa, vai toteutetaanko työ helppohoitoisena mutta äänekkäämpänä peltikattona? Tai kenties saunaan halutaan jykevä, pitkäikäinen sekä ääntä hyvin eristävä tiilikatto? Myös tontin muiden rakennusten kattomateriaali ja väritys kannattaa ottaa huomioon, jotta pihapiirin ilmeestä saadaan yhtenäinen ja siisti.

Kartoituksen sekä työsuunnitelman tehtyämme aloitamme saunarakennuksen kattoremontin purkutöistä. Tarkastelemme huolellisesti yläpohjan tilannetta ja korjaamme katon rakenteet tarvittavilta osin. Asennamme asianmukaisen höyrysulun sekä ilmanvaihtokanavat. Toteutamme läpivientien tiivistyksen, saumojen teippauksen, sisäkaton koolauksen ja paneloinnin. Varmistamme katon lämmöneristävyyden sekä toimivan ilmanvaihdon, niin että saunarakennus on energiatehokas. Taitava kattoammattilainen hahmottaa myös kunkin kohteen erityispiirteet ja ominaisuudet. Esimerkiksi hirsirakennuksissa, kuten mökeillä, täytyy muistaa huomioida katon mahdollinen laskeutuminen hirsien painuessa – tämä voi vaikuttaa vaikkapa läpivientien tiiveyteen. Kun annat saunarakennuksen kattoremontin Plus Kattopalvelun toimeksi, on lopputulemana kaunis ja kestävä katto, joka on valmis kohtaamaan niin alapuoleltaan kun ulkoapäinkin tulevat rasitukset.

Säännöllisillä huolloilla varmistat, että saunan katto palvelee pitkään

Saunan katto kuluu, joten se vaatii hyvää huoltoa siinä missä mikä tahansa muukin rakennus. Kattoa rasittavat niin sade- ja sulamisvedet kuin auringon uv-säteilykin, ja katolle kertyy lunta ja roskaa, joten katon ajoittainen puhdistaminen on aivan ensisijaisen tärkeää. Siivoamaton katto sammaloituu herkästi, etenkin jos kyseessä on tiili- tai huopakatto, ja sammal taas tuo mukanaan uusia ongelmia katon rapautumisesta vesivuotoihin ja kosteusvaurioihin saakka. Saunarakennuksen katon huolto suositellaan toteutettavan pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kätevimmin tämä onnistuu asuinkiinteistön kattohuollon yhteydessä, joka sekin tehdään tavallisesti puolivuosittaisena kausihuoltona – näin saadaan samalla vaivalla hoidettua kaksi kattoa kerralla kuntoon, ja mahdollisiin haastekohtiin ehditään reagoida niiden ollessa vielä pieniä. Tietysti huolto- ja puhdistustarve vaihtelee kattokohtaisesti muun muassa kattomateriaalin, katon mallin sekä rakennuksen sijainnin ja ympäristön mukaan. Jos lähellä on tiheää puustoa tai paikka on muuten hyvin suojainen, saattaa katto kaivata tiheämpääkin huoltoväliä.

Saunan katon tärkeimpiin huoltotoimiin kuuluu säännöllinen puhdistus ja katon tiiveyden tarkistus. Molemmat täytyy suorittaa katon materiaalin mukaisilla menetelmillä, ettei katepintaa vahingoiteta liian kovilla tai muuten vääränlaisilla otteilla. Useiden saunarakennusten katot on valmistettu esimerkiksi huovasta, joka ei kestä mekaanista rasitusta, kuten harjausta tai kovaa vedenpainetta, ja puhdistamme katon siksi hellävaraisesti mutta tehokkaasti ilmapuhaltamalla. Tiili- ja peltikatot taas kestävät jonkin verran jynssäämistä, joten ne harjaamme asiantuntevalla tekniikalla ilmapuhaltamisen jälkeen. Katepinnan tarkastuksella varmistaudumme katon ehjyydestä ja vedenpitävyydestä. Peltikatolla suoritamme peltikaton pinnan tarkastukset, peltien kiinnitysten tarkistukset, naulojen vaihdot kateruuveihin, kateruuvien vaihdot uusiin ruuveihin sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset pelteihin. Huopakatolla käymme läpi sirotepinnan kunnon sekä saumaukset. Tiilikatolla katsastamme kattotiilien kunnon ja ehjyyden sekä tarvittaessa vaihdamme rikkinäiset tiilet.

Saunan katon kunnolle on pitkällä aikavälillä välttämätöntä, että katolta löytyy toimiva vedenpoisto. Saunan katon huollon yhteydessä siivoamme siksi aina rännit roskista ja lehdistä sekä tarkastamme niiden kiinnitykset, kaadot sekä yleisen toimivuuden. Katemateriaalista riippumatta käymme läpi katon saumakohdat, jiirit, läpiviennit sekä muut huomiota vaativat yksityiskohdat. Saunarakennuksen katolta voi lisäksi löytyä kattoturvatuotteita, kuten kattosiltoja, tikkaita tai lumiesteitä, ja niidenkin kiinnitykset sekä toiminta on hyvä testata aina huoltokäynnin yhteydessä. Jos rakenteet mahdollistavat esteettömän pääsyn yläpohjaan, katsastamme myös, miltä siellä näyttää. Talvisin suoritamme lumenpudotukset ja jäänsulatukset saunan katolta sekä ränneistä, ja saat meiltä myös muut huollot tarpeen mukaan: sammaleenpoistot, suojakäsittelyt, huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset. Kokonaisvaltainen kausihuolto tai tarkasti kohdistettu täsmätoimenpide – meiltä saat kaikki saunan katon huollot luotettavana laatupalveluna.

Meiltä kattopalvelut laatutyönä kaikille rakennuksille kerrostaloista maneeseihin

Saunarakennusten, kuten pihasaunojen, mökkisaunojen ja rantasaunojen kattotöiden lisäksi saat meiltä katon huollot, korjaukset ja remontit myös kaikille muillekin rakennuksille. Näihin voivat kuulua erilaiset asuinkiinteistöt, kuten omakotitalot, rivitalot, luhtitalot, kerrostalot ja kesämökit, mutta samalla vakavuudella ja ammattitaidolla huollamme ja kunnostamme pihapiirin kaikki rakennukset: varastot, liiterit, ulkohuussit, leikkimökit, grillikatokset, koirankopit, pyörä- tai autokatokset, lämmitetyt autotallit, varastot sekä muut ulkorakennukset. Hallitsemme taidolla suuretkin kohteet, kuten maneesit, navetat, hallit ja huvilat. Käsissämme korjaantuvat pelti-, tiili- ja huopakatot, harjakatot, tasakatot, mansardikatot, pulpettikatot ja aumakatot – katto kuin katto, meiltä löytyy osaaminen ja ammattitaito tarvittaviin toimenpiteisiin.

Monimutkaisimpiin kattoremontin kohteisiin kuuluvat erilaiset lämmitetyt rakennukset, sillä katosta löytyy tällöin vesi- ja aluskatteen lisäksi eristys, yläpohja sekä läpivientejä. Avoimet suojakatokset tai muut kylmät rakennelmat ovat yksinkertaisempia toteuttaa, mutta niissäkin vaaditaan hyvää rakennustapaa ja vedenpitäväksi varmistettua katetta toimivuuden takaamiseksi. Mikäli mahdollista, kannattaa pihapiirin eri rakennusten kattotyöt teettää yhdellä kertaa. Esimerkiksi pihasaunan tai autotallin huolto- ja korjaustyöt tulevat edullisemmiksi ja hoituvat kätevimmin, kun ne yhdistää itse asuinrakennuksen vastaaviin kattotöihin. Kun tontille kerran on jo varsinaista asuintaloa varten tuotu tarvittavat koneet, telineet, tarvikkeet ja työvoima, on järkevää ja kustannustehokasta hyödyntää niitä samalla myös muihin pihapiirin rakennuksiin. Piha- ja ulkorakennusten kattojen yhtäaikainen huolto, korjaus ja remontti helpottaa jatkossa huoltokiertoa, ja lisäksi julkisivu saa kunnostusten myötä kauniin, yhtenäisen ilmeen.

Plus Kattopalvelulta saat kaikkien asuin-, piha- ja ulkorakennusten kattotyöt vaivattomasti ja varmasti. Huollamme, korjaamme ja remontoimme kaikenkokoiset ja -muotoiset katot taidokkaasti viimeistä yksityiskohtaa myöten. Meillä katollesi toteutetaan taatusti toimiva vedenpoisto, turvallinen eristys ja tarvittava tuuletus, ja lisäksi valmis katto istuu kauniisti osaksi julkisivua. Laadukkaiden kattohuoltojen ja ajoittaisten täsmäkorjausten avulla varmistamme katollesi pitkän eliniän ja täyden käytettävyyden. Katon remontti, huolto ja korjaus asiakaslähtöisenä ammattipalveluna – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattotöistä!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt