Piha- ja ulkorakennuksen katon remontti, huolto ja korjaus laadukkaana ammattityönä – osaava tekijä onnistuu

Vuotaako ulkorakennuksen kattomateriaali? Onko pihavaraston katto sammaloitunut tai repsottavatko autotallin rännit? Tai pohditko, miten piharakennuksen kattoremontti eroaa varsinaisen asuinkiinteistön kattotöistä? Me Plus Kattopalvelulla remontoimme, huollamme ja korjaamme muiden kattojen lisäksi myös erilaisten piha- ja ulkorakennusten katot. Piha- ja ulkorakennusten huollot, korjaukset sekä remontit voimme teettää joko erillisinä projekteina tai yhdistettynä varsinaisen asuintalon kattoremonttiin. Repertuaariimme kuuluvat muun muassa autotallit ja -katokset, vajat, varastot ja liiterit, pihasaunat ja navetat, grillikatokset ja koirankopit, ulkohuussit, leikkimökit, aitat ja huvimajat sekä muut ulkorakennukset. Katto kuin katto vaatii niin säännöllistä huoltoa kuin ajoittaisia korjaustoimiakin pysyäkseen tiiviinä, toimivana ja turvallisena.

Pitkälti rakennuksen luonteesta riippuu, mistä materiaalista ja minkälaisella rakenteella katto toteutetaan. Tämän vuoksi kattotyöt aloitetaan meillä aina kohteen huolellisella kartoituksella. Onko kyseinen ulkorakennus kylmä vai lämmin? Mikä on rakennuksen kokonaispinta-ala, ja mihin tarkoitukseen sitä käytetään? Vaativimpia ovat tavallisesti lämmitetyt rakennukset, esimerkiksi autotallit ja erilaiset harrastetilat, joissa on monikerroksinen kattorakenne aluskatetta, eristystä, yläpohjaa ja läpivientejä myöten. Tietysti myös yksinkertaisempien ulkorakennusten, esimerkiksi avointen suojakatosten, on oltava vedenpitäviä toimiakseen tarkoituksenmukaisesti tehtävässään. Oli rakennuksesi sitten mikä tahansa ja sen katto tiiltä, peltiä tai huopaa, saat meiltä korkealaatuiset kattotyöt kestävällä lopputuloksella.

Lisäarvoa palvelullemme tuo myös se, että aina kun käymme katollasi, tutkimme sen tilanteen samalla läpi kokonaisvaltaisesti. Olipa sillä kertaa kyse siis rännien siivouksesta tai kattoikkunan tiivisteiden vaihdosta, saat meiltä katollesi samalla veloituksettoman kuntoarvion. Tuomme tietoosi mahdolliset epäkohdat sekä annamme edullisen tarjouksemme niiden hoitamisesta kuntoon. Sivustomme kautta voit hakea kattotöihin myös joustavampaa rahoitusta tarpeen mukaan. Lisäksi, koska olemme kattoalan rekisteröityjä ammattilaisia, ovat meillä teetetyt kattotyöt yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoisia verotuksessa – kotitalousvähennyksen voi asuinkiinteistön kattotöiden lisäksi saada myös piha-alueella olevien erilaisten katettujen rakennusten ja rakennelmien, kuten varaston, autotallin, leikkimökin tai grillikatoksen kunnossapito- ja perusparannustyöstä.

Piharakennusten ja ulkorakennusten kattoremontit, huollot ja korjaukset saat meiltä avaimet käteen- palveluna ja laatutakuulla. Kun ulkorakennusten kattotyöt hoidetaan samalla kertaa asuintalon kattoremontin yhteydessä, on projektin kokonaishinta edullisempi, ja samanaikaisesti suoritetut kattotyöt helpottavat myös huoltokiertoa sekä luovat yhtenäisemmän ilmeen pihapiirille. Kauttamme saat teetettyä kaikki piha- ja ulkorakennusten kattotyöt vaivattomasti ja varmalla ammattiotteella. Palautetaan pihasi kerralla kuntoon – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme piharakennuksen katon huollosta, korjauksesta ja remontista!

Piharakennuksen, ulkorakennuksen katon remontti, huolto ja korjaus

Piharakennuksetkin hyötyvät huolenpidosta – kaikki kattohuollot sammaleenpoistosta huoltomaalaukseen

Piha- ja ulkorakennukset kaipaavat kattohuoltoa siinä missä asuinkiinteistötkin. Katolle kuin katolle kulkeutuu lehtiä, neulasia ja muuta irtoroskaa, joka likaa ja rasittaa katepintaa. Myös sammal ja jäkälä keräävät kosteutta ja nakertavat kattoa sekä sen liitoskohtia. Katon saumaukset sekä sen läpivientien tiivisteet kärsivät ja kuluvat lämpötilanvaihteluiden myötä. Lisäksi lumi, jää, sade- ja sulamisvedet sekä toisaalta myös auringon uv-säteily aiheuttavat katepinnalle omat haasteensa. Jos kattoa ei puhdisteta eikä sen tiiveyttä säännöllisesti tarkisteta, katon kuluminen kiihtyy ja läpiviennit voivat alkaa valskata tai katepinta jopa reikiintyä. Vastaavasti ajoissa tehty huolto auttaa välttämään vuoto-ongelmat ja ennenaikaiset remonttihuolet. Ennaltaehkäisevä katon ylläpito tulee aina edullisemmaksi kuin kalliit lahovauriokorjaukset tai muut suuremmat saneeraukset.

Perustavanlaatuiset kattohuoltotoimet piha- sekä ulkorakennuksille suositellaan tehtäväksi pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Kätevimmin piharakennusten kattohuolto toteutetaan varsinaisen asuintalon katon huollon yhteydessä, kun samalla kertaa saadaan kaikki katepinnat hoidettua kuntoon kustannustehokkaasti, ja julkisivun ilme pysyy siistinä ja yhtenäisenä. Tärkeimpiä katon huoltotöitä ovat sen säännöllinen puhdistus sekä tiiveyden tarkistus. Aina kun suoritamme katon kausihuollon, puhdistamme siitä pois lehdet, neulaset, oksat sekä muut irtoroskat katemateriaalille soveltuvin menetelmin. Esimerkiksi huopakatto ei kestää kovaa mekaanista rasitusta, voimakasta jynssäystä tai vedenpainetta, joten sen käsittelemme hellävaraisesti mutta tehokkaasti ilmapuhaltamalla, jolloin harjaus ei irrota sirotetta huopapinnasta. Ilmapuhallus on hyvä suorittaa esikäsittelynä myös peltikatolle ja tiilikatolle, jonka jälkeen ne puhdistetaan harjaamalla. Samassa yhteydessä siivoamme lehdet ja roskat piharakennusten ränneistä ja tarkistamme sadevesijärjestelmän toimivuuden, rännien kiinnitykset sekä kaadon.

Niistä ulkorakennuksista, joiden katoille on asennettu läpivientejä, tarkistamme läpivientien kunnon ja tiiveyden. Samoin käymme läpi katteen saumakohdat ja teemme tarvittavat tiivistykset. Myös piharakennuksissa saattaa katon koosta ja jyrkkyydestä riippuen olla asennettuina kattoturvatuotteita, kuten lumiesteitä, tikkaita sekä kattosiltoja, ja näidenkin kiinnitykset sekä toiminta on testattava. Lumet on hyvä pudottaa katolta säännöllisesti ja tarvittaessa sulattaa jäätyneet rännit tai kattokaivot. Erityistä huomiota kiinnitämme huoltokäynnin yhteydessä myös varsinaiseen katepintaan: tiilikatolla tarkistamme tiilten ehjyyden ja vaihdamme rikkinäiset tiilet, huopakatolla käymme läpi saumausten ja sirotepinnan kunnon, ja peltikatolla teemme peltikaton pinnan tarkistukset, ruosteenpoistot, peltien kiinnitysten tarkistukset, uusimiset ja vaihdot nauloista kateruuveihin sekä tarvittaessa myös lisäkiinnitykset peltikatolle.

Meiltä Plus Kattopalvelulta saat myös muut piha- ja ulkorakennusten kattohuollot tarpeen mukaan. Suoritamme katemateriaalin ehdoilla muun muassa perusteellisemmat kattopesut sekä erilaiset suojakäsittelyt. Jos katolle on pesiytynyt sitkeää sammalkasvustoa, teemme katolle ekologisen, ympäristölle vaarattoman mutta kasvustolle kohtalokkaan sammaleenpoistokäsittelyn. Uudelleenpinnoitamme tiilikatot ja huopakatot sekä huoltomaalaamme peltikatot. Tunnollinen kattohuolto tulee edulliseksi, kun mahdolliset haastekohdat havaitaan jo pieninä, ja niihin reagoidaan heti täsmätoimenpiteillä. Terve katto puolestaan pidentää mikä tahansa rakennuksen käyttöikää ja toimii lisäksi kauniina kruununa julkisivulle.

Korkealaatuiset kattotyöt kaikille rakennuksille omakotitaloista hehtaarihalleihin

Piha- ja ulkorakennusten kattoremonttien, huoltojen sekä korjausten lisäksi saat meiltä kattotyöt myös kaikille asuinkiinteistöille, liikerakennuksille, omakotitaloille, rivitaloille, kesämökeille, luhtitaloille, maneeseille, halleille ja niin edelleen. Rakennustyypistä riippumatta saat meiltä aina alan osaavinta palvelua.  Asennamme, korjaamme ja huollamme tasakatot, aumakatot, harjakatot, pulpettikatot ja mansardikatot, jyrkät ja loivat, monimuotoiset ja yksinkertaiset kattomuodot. Olipa katteesi tehty tiilestä, pellistä tai huovasta, kokeneet kattoasiantuntijamme toteuttavat kattotyöt materiaalille soveltuvin menetelmin, turvallisesti ja tehokkaasti.

Katon korjaukset, huollot sekä muut kattotyöt voivat sisältää kaikkea perushuolloista pikkupaikkauksiin ja täydellisiin saneerauksiin saakka. Katto kohtaa elinkaarensa varrella monenlaista mekaanista ja kemiallista rasitusta, ja katon huolto- sekä korjaustarvetta voivat entisestään jouduttaa puutteellinen tai osaamaton kattohuolto sekä myrsky- ja lumivauriot. Meiltä saat katteen huollot ja paikkaukset, puhdistukset, pesut ja maalaukset, tiivistykset ja kiinnitykset, aluskatteen korjaukset, lahovauriokorjaukset sekä katon osittaiset ja kokonaisvaltaiset saneeraukset. Lujan ammattitaidon ja käytännön kokemuksen avulla selviydymme loistavasti haastavistakin töistä, kuten rakennemuutoksista, esimerkiksi kattomuodon tai katemateriaalin vaihdoista. Kauttamme luonnistuu tarvittaessa vaikka asbestipurkutyö vartti- eli mineriittikatolle. Olipa kattotyö suuri tai pieni, Plus Kattopalvelu on valmiina palvelukseen!

Terve katto mahdollistaa turvallisen asumisen, laadukkaan sisäilman sekä pitkäikäiset rakenteet talolle kuin talolle. Tiivis, vedenpitävä katto on paikallaan myös piha- ja ulkorakennuksissa, jotta ne voivat toimia mahdollisimman pitkään ja ongelmitta käyttötarkoituksessaan. Ammattilainen huoltaa, korjaa ja remontoi kattosi laadukkaasti, ja homma hoituu avaimet käteen- palveluna työtakuun kanssa. Piilevätkin haastekohdat tulevat huomatuiksi ja katto saa parhaat mahdolliset eväät säätä ja aikaa vastaan. Taatusti tasokkaat kattotyöt kauniilla ja kestävällä työnjäljellä – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon huollosta, korjauksesta ja remontoinnista.