Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Autotallin ja autokatoksen kattoremontti, huolto ja korjaus – viisaita investointeja omaisuuden turvaksi

Asuinrakennusten kattoremonttien lisäksi saat meiltä kattavasti myös muiden piha- ja ulkorakennusten kattojen huollot, korjaukset ja remontit. Yksi hyvin tyypillinen urakka, jota meiltä tilataan, on autotallin tai autokatoksen kattoremontti. Autotallin tai suojakatoksen katto voi alkaa vuotaa tai kärsiä mekaanisia vaurioita siinä missä mikä tahansa muukin katto. Jos katossa on painumia, ruostetta, sammalta, haljenneita tiiliä, repsottavia peltejä tai mitä tahansa muuta akuuttia korjaustarvetta, kannattaa kunnostustoimiin ryhtyä mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Voi myös olla, että aika on yksinkertaisesti tehnyt tehtävänsä: kate on rapistunut epäedustavaksi tai tullut muuten käyttöiän puolesta tiensä päähän, jolloin koittaa kattoremontin aika.

Plus Kattopalvelu toimittaa huolella suunnitellut ja tasokkaasti toteutetut autotallien sekä autokatosten kattoremontit. Olipa autotallin kattomateriaalina pelti, tiili tai huopa, saat meiltä laadukkaan ja kokonaisvaltaisen avaimet käteen- palvelun kuntokartoituksesta työsuunnitelmaan, toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Korjaamme, huollamme ja remontoimme laatutakuulla tasakatot ja harjakatot, kylmät, puolilämpimät sekä lämpimät tallit, ja toteutamme autotallin ja autokatoksen kattoremontit niin asuinrakennuksen kattoremontin yhteydessä kuin myös tarvittaessa täysin omana projektinaan. Remontin alkukartoituksen lomassa käymme kanssasi läpi toiveet, joita sinulla voi olla esimerkiksi kattovarustelujen suhteen, ja haastavatkin kattotyöt luonnistuvat kauttamme rakennemuutoksista ja lisälämmöneristyksistä aina asbestipurkutöihin asti.

Yksi suurimmista kattopalvelumme eduista on sen kokonaisvaltaisuus. Aina, kun kiipeämme katollesi mitä tahansa meiltä tilaamaasi työtä suorittamaan, käymme samassa yhteydessä läpi katon yleiskunnon ja tilanteen. Esimerkiksi rännejä siivotessamme tarkistamme samalla katepinnan ehjyyden, läpiviennit, saumat, kattotuotteiden toiminnan sekä mahdolliset yläpohjarakenteet, ja esiin nousevat epäkohdat pystymme hoitamaan kustannustehokkaasti kuntoon. Meillä teetetyt kattotyöt voit yksityisasiakkaana hyödyntää myös kotitalousvähennyksen kohdalla verotuksessa, ja isompiin projekteihin sivujemme kautta pystyy hakemaan joustavampaa rahoitusta. Asuinrakennusten ja autokatosten lisäksi remontoimme kuntoon myös muut pihapiirin ulkorakennukset – katto kuin katto, meiltä kyllä luonnistuu.

Toimiva ja hyväkuntoinen autotalli on omiaan kasvattamaan kiinteistön arvoa, ja se helpottaa merkittävästi elämää tarjoten kätevää suoja-, säilytys- sekä harrastetilaa oman talon yhteyteen. Autotallin tai autokatoksen kattoremontilla takaat vedenpitävän, terveen ja turvallisen katon autoasi ja omaisuuttasi varjelemaan. Missä kunnossa pihavarastosi tai autotallisi katto tällä hetkellä on? Repsottaako ränni tai onko sammal vallannut alaa, tai onko katon kunto tarkistamatta parin viimeisen talven jäljiltä? Kun kattosi kaipaa huoltoa, korjausta tai remonttia, kutsu meidät hätiin. Laadukas ja luotettava kunnostus kaikille katoille – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme autotallin ja autokatoksen kattoremontista!

Autotallin, autokatoksen katon remontti, huolto ja korjaus

Autotallin tai autokatoksen kattoremontti takaa tiiviin ja toimivan suojan vuosiksi eteenpäin

Autotallin tai autokatoksen remontteja on monenlaisia siinä missä kohteitakin. Autokatokset ovat tyypillisesti melko keveitä rakennelmia, joiden tehtävänä on toimia lähinnä sateensuojana, joten niissä harvemmin on aluskatetta, eristevilloja tai muita katon alusrakenteita. Tämä tekee remontista huomattavasti yksinkertaisemman toteuttaa. Autotallissa puolestaan voi olla rakenteeltaan aivan samanlainen katto kuin itse talossakin, mikä luonnollisesti vaikuttaa kattoremontin kokoon ja kustannuksiin. Muita muuttujia ovat esimerkiksi katoksen tai tallin autopaikkojen määrä, sijaitsevatko autopaikat katoksessa, tallissa vai sekä että, onko talli lämmin, puolilämmin vai kylmä, sekä onko talliin yhdistetty varasto- tai harrastetiloja. Erityisesti, mikäli talli on lämmitetty ja se toimii varasto- sekä harrastekäytössä, on entistä painavammat syyt pitää se ensiluokkaisessa kunnossa.

Autotallin tai autokatoksen kattoremontti voi sisältää töitä laidasta laitaan. Toteutamme pienkorjaukset ja vuotopaikkaukset sekä kunnostamme alusrakenteet ja uusimme sadevesijärjestelmät. Hallitsemme haastavammatkin urakat, kuten kattorakenteiden oikaisun tai jopa kattotyypin vaihdon kokonaan toiseen. Autotalliin voidaan saada esimerkiksi lisäkorkeutta tai -säilytystilaa kattoa korottamalla. Asennamme autotallin tai autokatoksen kattoremontin yhteydessä myös kaikki tarvittavat kattovarustelut, kuten kattoikkunan tilaa avartamaan tai lumiesteet kulkuväyliä varjelemaan. Tarpeen tullen voimme sijoittaa autotallin katolle vaikka aurinkopaneelit, jos sijainti niille on siellä otollinen. Plus Kattopalvelu huolehtii autotallin kattoremontin viimeisen päälle kuntoon. Varmistamme, että katolta löytyvät kaikki lain edellyttämät kattotuotteet, että katon eristys ja tuuletus on järjestetty asianmukaisesti, ja että kaikki tila on hyödynnetty mahdollisimman tarkkaan. Remonttiin saatetaan tarvita myös toimenpidelupaa, jolloin autamme mielellämme lupa-asioiden hoidossa niin halutessasi.

Autotallin tai autokatoksen kattoremontti saatetaan sisällyttää varsinaisen asuinrakennuksen kattoremontin yhteyteen. Näin onkin parasta etenkin niissä tapauksissa, joissa rakennukset ovat kiinteästi yhdessä. Kun itse taloon uusitaan vesikatteet ja aluskatteet, jatkuu sama työ saumattomasti myös autokatoksen tai tallin katolla. Näin rakennuksilla säilyy keskenään yhtenäinen ilme ja sama huoltokierto. Yleensä autotallin tai autokatoksen kattoremontti muun talon kattoremontin yhteydessä tulee myös kustannustehokkaammaksi. Kun tarvittavat telineet, työkalut, tarvikkeet ja koneet ovat jo tontilla, on niiden laajempi hyödyntäminen samassa yhteydessä huomattavasti edullisempaa kuin jokaisen katon remontointi eri kerroilla omana projektinaan.

Autokatoksen ja autotallin katto hyötyvät vuosittaisesta huollosta

Autotallin tai -katoksenkaan katto ei ole ikuinen. Lämpötilanvaihtelut, vesi, lumi, jää, auringon uv-säteily sekä sammal ja lehtiroska varmistavat, että katto kuin katto kuluu vääjäämättä rakennuksesta riippumatta. Autotallin tai suojakatoksen katon huoltoon pätevät samat periaatteet kuin muuhunkin kattohuoltoon, ja niinpä perustavanlaatuinen huolto suositellaankin suoritettavaksi vähintään pari kertaa vuodessa, keväisin ja syksyisin. Näin mahdolliset haittatekijät ja haastekohdat löydetään jo varhain, ja täydelliseen saneeraukseen ei tarvitse ryhtyä ennen aikojaan, kun pienemmätkin huoltotoimet riittävät. Katto kiittää, ja sille saadaan taattua pitkä käyttökaari sekä täysi toimivuus.

Autotallin tai autokatoksen kausittaisessa perushuollossa tärkeimpiä toimenpiteitä on katon puhdistus. Puhdistamme katon kaikesta lehtiroskasta, neulasista, oksista, siitepölystä sekä muusta kuluttavasta liasta. Teemme katon puhdistushuollon aina katemateriaalin ehdoilla: esimerkiksi huopakatteelle ei sovi harjaus tai muu mekaaninen rasitus, joten käytämme apuna hellävaraista mutta tehokasta ilmapuhallusta. Samassa yhteydessä siivoamme rännit sekä tarkistamme niiden kiinnitykset ja kaadon. Tutkimme ja tiivistämme katon saumaukset sekä mahdolliset läpiviennit, ja testaamme kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja toiminnan. Lisäksi havainnoimme kattavasti katepinnan kuntoa: tiilikatolla katsastamme tiilten ehjyyden ja vaihdamme rikkinäiset tiilet uusiin, huopakatolla taas teemme katteen tarkastukset, paikkaukset ja saumaukset. Peltikatolla tutkimme peltien kiinnitykset ja käsittelemme mahdolliset ruostekohdat. Vaihdamme katteesta nousseet naulat tiiviisiin kateruuveihin tai kuluneet kateruuvit uusiin ruuveihin, sekä teemme tarvittaessa peltikatteen lisäkiinnitykset.

Meiltä saat myös harvemmin toteutettavat huoltotoimet autotallin tai autokatoksen katolle. Ajoittain katepinta voi kaivata perusteellisempaa pesua tai materiaalin mukaisia suojakäsittelyjä. Jos sammal on päässyt pinttymään lujasti kiinni katteeseen, toteutamme katolla erityisen sammaleenpoistokäsittelyn. Talvikaudella pudotamme turvallisesti lumet sekä sulatamme jäät autotallin katolta ja ränneistä. Meiltä hoituvat tarpeen mukaan myös autotallin ja autokatoksen huoltomaalaukset sekä uudelleenpinnoitukset, niin että katolla on kaikki eväät saavuttaa korkea käyttöikä ja pysyä parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Plus Kattopalvelu toimittaa luotettavana laatutyönä kaikkien piha- sekä ulkorakennusten kattotyöt

Autotallien, autokatosten sekä asuinrakennusten kattoremonttien lisäksi huollamme ja kunnostamme katot myös muista pihapiirin kohteista. Näihin voivat kuulua muun muassa pihavarastot, grillikatokset, leikkimökit, puuliiterit, saunarakennukset, ulkohuussit tai vaikka koirankopit sekä muut piha-ulkorakennukset. Mikään kohde ei ole meille liian pieni – eikä vastaavasti myöskään liian suuri, sillä hoidamme kuntoon samalla pieteetillä maneesit, hallit, navetat sekä muut isommat urakat. Meiltä löytyy käytännön kokemus ja ammattiosaaminen minkä tahansa katon remontointiin, huoltoon ja korjaukseen.

Piha- ja ulkorakennusten kattotyöt on viisainta hoitaa muun kattoremontin yhteydessä, mikäli vain mahdollista. Tällöin projektin kokonaishinta jää edullisemmaksi verrattuna siihen, että jokainen tontilla sijaitseva rakennus kunnostettaisiin omana erillisenä työnään. Kun pihaan on jo joka tapauksessa tuotu telineet, nostimet sekä työkoneet, ja palveluksessasi ovat taitavat kattoasiantuntijamme, kannattaa tilanteesta ottaa kaikki irti pihapiirin hyödyksi. Myös tarvike- ja materiaalitilaukset tulevat edullisemmiksi isompina erinä. Parhaassa tapauksessa varsinaisen kattoremontin hukkapaloista saadaan vielä katemateriaali esimerkiksi grillikatokseen tai leikkimökkiin, mikä on sekä taloudellisesti että ekologisesti kannattava ratkaisu. Lisäksi, kun kaikki kohteessa sijaitsevat piha- ja ulkorakennukset kunnostetaan kerralla, antaa se pihapiirille tyylikkään, yhtenäisen ilmeen ja helpottaa huoltokiertoa.

Autotallin ja autokatoksen huollot, korjaukset sekä kattoremontit hoituvat Plus Kattopalvelulta sujuvasti siinä missä asuin- ja ulkorakennustenkin kattotyöt. Lopputuloksena on kestävä ja toimiva katto, joka pitää veden loitolla ja autosi sekä omaisuutesi turvassa. Järjestämme katolle toimivan vedenpoiston, eristyksen ja tuuletuksen, ja lisäksi kate toimii kauniina täydennyksenä julkisivulle. Meiltä saat kattotöille laatutakuun sekä jatkossa myös kaikki tarvittavat huoltotoimet katon hyvinvointia ylläpitämään. Katseenkestävät kattotyöt asiakaslähtöisenä ammattipalveluna – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme kattoremontista!

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt