Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Aluskatteen korjaus Sipoo – Tarkastuta aluskatteesi jo tänään

Aluskate voi pelastaa sinut monesta pulasta. Aluskatteesi on jo voinut ehkäistä monet vesivahingot, vaikket olekaan siitä tietoinen. Kun tarkastutat aluskatteesi säännöllisin väliajoin, annat sille parhaat toimintamahdollisuudet. Ota yhteyttä vaikka saman tien ja tilaa kattotarkastus Sipooseen. Tarkastamme samalla kertaa sekä aluskatteen että vesikatteen kunnon, emmekä unohda tarkastaa kattotarvikkeidenkaan kuntoa.

Ei ole mitenkään kovin tavallista joutua korjaamaan peltikaton tai tiilikaton aluskatetta Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä, mutta ei kannata ottaa turhia riskejä. On kaikkien osapuolten kannalta parempi, että aluskatteesi tarkastetaan usein. On parempi tarkastaa aluskate liian usein kuin liian harvoin!

Aluskatteen osittainen vaihto on yksi mahdollinen tapa puuttua huonokuntoiseen aluskatteeseen. Jos edessä on vaikkapa revenneen aluskatteen korjaus, voimme uusia aluskatteen kattotuoliväli kerrallaan, kunnes lopputulos on jälleen erinomaisen toimiva. Joskus riittää aluskatteen reikien paikkaaminen – vasta paikan päällä pystymme arvioimaan tilanteen riittävän hyvin ja antamaan sekä työsuunnitelman että kilpailukykyisen tarjouksen avaimet käteen -periaatteella tehtävästä kattokorjauksesta. Aluskatteen korjauksen hinta on varsin kohtuullinen, tarvittiinpa sitten aluskatteen osittaista uusimista tai vaikka aluskatteen läpivientikappaleiden uusimista. Töiden osuus on yksityisasiakkaille kotitalousvähennyskelpoinen, eikä rahoitustakaan tarvitse etsiä kissojen ja koirien kanssa. Riittää, että klikkaat kotisivuillamme olevaa linkkiä: se vie sinut rahoitusalalla toimivan yhteistyökumppanimme verkkopalveluun, missä voit lukea lisää tarjolla olevasta lainasta.

Vielä on käymättä läpi se, miksi aluskate on niin tärkeä osa talon kattoa, ja miten peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus voi pelastaa sinut pulasta. Aluskatehan on heti vesikaton alle asennettu, vedenpitävä kerros. Jos katto vuotaa, ottaa aluskate kaikki vedet vastaan kiidättäen ne katon alaräystäille. Vaikka katto vuotaisi piipun juuresta tai esimerkiksi jonkin sauman kohdalta, ei katon vesivahinkoa pääsisi syntymään. Lisäksi aluskate suojaa kattorakenteet kondenssivedeltä. Kondenssivettä syntyy katon alle, jos rakennuksen sisältä karkaava lämmin ja kostea ilma ei haihdu heti pois.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Aluskatteen osittainen uusiminen Sipoossa on helppo tapa selviytyä vaikeasta tilanteesta

Aluskatteet yleistyivät 1980-luvulla, ja 1990-luvun lopusta asti sellainen on asennettu käytännössä jokaisen asuinrakennuksen katon alle. Nykypäivän aluskatteet ovat huippuunsa kehittyneitä, kestäviä ja laadukkaita. Pitkälle on tultu pahvisista aluskatteista, joita ammoin käytettiin! Jos talossasi on vielä pahvinen aluskate ja tarvitset sen korjaamista tai uusimista, ota yhteyttä. Me osaamme korjata myös pahviset aluskatteet sekä korjata aluskatetta asennettaessa tehdyt virheet. Voi olla, että huomaamme aluskatteesi olevan väärin päin, tai kenties se on asennettu liian löysälle – olipa tilanne mikä hyvänsä, löydämme parhaat ratkaisut tilanteen korjaamiseen.

Jos aluskate on rikki, on katon tilanne huono. Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa. Uusi tai säännöllisesti huollettu katto voi vuotaa esimerkiksi rajuilman aiheuttamien vaurioiden takia. Lumen paino voi saada katon vuotamaan vaikka ilmanvaihtoputken kohdalta. Mitä pidempään kattovuoto jatkuu, sitä vakavampia vaurioita voi syntyä. Katon puurakenteet alkavat lahota, ja yläpohjan lämpöeristeet homehtua. Kosteusvauriot voivat levitä muihinkin omakotitalon, rivitalon tai vaikka mökin rakenteisiin. Kosteutta voi jonkin ajan päästä löytyä myös sisä- ja ulkoseinistä sekä lattiasta.

Aluskatteen avulla kosteus saataisiin ohjattua pois katon alta, ja säännöllisten kattotarkastusten avulla katto saataisiin kunnostettua mahdollisimman nopeasti. Näin aluskatekaan ei rasittuisi liikaa – se ei nimittäin tykkää hyvää jatkuvasta kosteudesta.

Riippuu tapauksesta, mikä on paras tapa omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen aluskatteen korjaamiseen Sipoossa. Aluskatteen osittainen uusiminen (esimerkiksi savupiipun kohdalta) on käypä ratkaisu moneen tilanteeseen. Koko aluskatetta ei kannata alkaa uusia, jos ongelmakohtia on vain yksi tai muutama. Jätä aluskatteen osittainen uusiminen jiirin (eli sisätaitteen) tai esimerkiksi joidenkin läpivientien kohdalta meille, niin kaikki on pian kunnossa. Yhteydenotto meihin on helppo tapa selviytyä vakavasta tilanteesta, mikä voi hoitamattomana johtaa vaikeisiinkin vaurioihin!

Jos aluskatteet kerran ovat niin kestäviä, miksi aluskatetta pitäisi uusia kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta? Esimerkiksi liiallinen kosteus tai katon alle päässyt lintu on voinut rikkoa aluskatteen, ja silloinhan se pitää paikata. Joskus aluskatteita joudutaan korjaamaan siksi, että ne on asennettu väärin. Tämä selviää jo silloin, kun tarkastamme aluskatteen ensimmäistä kertaa. Jatkossa tarkastamme aluskatteen varmistaaksemme tilanteen. Mitä enemmän vuosia on takana, sitä todennäköisempää on, että aluskatetta pitää uusia osittain esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta – vaikkei se silloinkaan ole kovin todennäköistä, sillä kuten sanottua, modernit aluskatteet ovat hyvin rasituksenkestäviä.

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun ja läpivientien kohdalta Sipoossa voi antaa katolle lisävuosia

Aluskatteen korjaus jiirin, eli sisätaitteen, kohdalta auttaa varautumaan jiirivuotoihin. Jiiri on yksi niistä kohdista, mitkä voivat alkaa vuotaa talven mittaan Sipoossa. Aluskatteen ansiosta kattorakenteet eivät kastu ja lahoa, vaikka jiiri vuotaisikin muutaman viikon tai jopa kuukauden.

Koska aluskate ohjaa vuotovedet pois katon alta ehkäisten laho- ja homevaurioita, pitää se katon kokonaiskustannukset pieninä. Katon korjaaminen on helpompaa ja huokeampaa, kun siihen ei liity katon vesivahingon korjaamista. Kuivat ja terveet kattorakenteet auttavat kattoa kestämään mahdollisimman pitkään, ja pitkäikäinen katto on kustannustehokas.

Aluskatteen taitekohdat kannattaa korjata Sipoossa myös sen takia, että aluskate suojaa kattorakenteet ja yläpohjan lämmöneristevillat myös toisesta suunnasta tulevalta kosteudelta. Kaikki eivät ole tulleet ajatelleeksikaan sitä, että lämmin ja kostea sisäilma voi muuttua vedeksi katon alla – vedeksi, mikä lahottaa kattorakenteet ja homehduttaa eristeet. Kondensio-ongelmaa esiintyy eritoten kevättalvella, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan. Jos sisältä karkaava lämpö (sitä karkaa väistämättä, nouseehan lämmin ilma luonnostaan ylöspäin) ei tuuletu heti pois katon alta, voi siitä syntyä vesipisaroita.

Sisältä karkaa paljon myös vesihöyryä, onhan nykyään tapana peseytyä ja pyykätä asuinrakennuksen sisäpuolella. Nelihenkiseltä perheeltä voi syntyä jopa 15 litraa vesihöyryä joka päivä.

Aluskate, mikä on tarpeen vaatiessa korjattu niin viemärintuuletusputken kuin muidenkin läpivientien kohdalta, auttaa välttymään myös kondenssivedestä syntyviltä kosteusvaurioilta.

Me olemme loistava valinta aluskatteen korjaamiseen kattoluukun kohdalta, tai vaikka aluskatteen paikkaamiseen kattovalokuvun kohdalta. Samalla kuin korjaamme aluskatetta, voimme tehdä muitakin kattotöitä. Esimerkiksi aluskatteen korjaus savupiipun kohdalta on mainio tilaisuus pellittää talon savupiippu. Pellitetty piippu on ultratyylikäs, puhumattakaan siitä, miten hyvän suojan pellitys antaa. Piipunpellitys suojaa piippua rapautumiselta, ja samalla se ehkäisee piipun juuresta alkavia kattovuotoja huomattavasti paremmin kuin pelkkä piipunjuuripellitys.

Aluskatteen korjaus kattoikkunan kohdalta voi sisältää vaikka kattoikkunan uusimisen tai jonkin kattohuollon. Esimerkiksi kattoharjauksen yhdistämistä aluskatteen korjaukseen kannattaa harkita, sillä katto on puhdistettava kaksi kertaa vuodessa – nyt sekin tulisi hoidettua pois alta. Muita mahdollisia lisätöitä ovat esimerkiksi peltikaton huoltomaalaus, huopakaton sammaleentuhokäsittely, lumiesteiden uusiminen tai lintuverkkojen asentaminen.

Aluskatteen paikkaus Sipoossa voi yllättää edullisuudellaan

Aluskatteen paikkaus ei tule ainakaan kovin suurena yllätyksenä, kun katto tarkastetaan usein (ja vieläpä niin, että kattotarkastaja käy myös katon alla). Katon alle mennyt asiantuntijamme huomaa heti, jos tiilikaton aluskatetta on paikattava Sipoossa. Huomaisimme myös tarpeen paikata peltikaton aluskate, ja antaisimme siitä vertailukelpoisen tarjouksen.

Saatat yllättyä, miten edullista revenneen aluskatteen paikkaaminen onkaan. Me teemme kaikki omakotitalojen, rivitalojen, kerrostalojen, paritalojen ja mökkien kattotyöt kohtuullisin hinnoin, eikä aluskatteen paikkaus savupiipun tai vaikkapa kattoikkunan kohdalta muodosta poikkeusta tähän sääntöön. Aluskate kannattaa paikata (esimerkiksi kattovalokuvun kohdalta) heti, kun tarvetta esiintyy, sillä huonokuntoinen aluskate voi johtaa ikävyyksiin. Aluskatteen on oltava täysin ehjä, jotta se voisi suojata kattorakenteita mahdollisilta kattovuodoilta. Jos aluskatetta ei paikata ajoissa kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, voi katon alle syntyä home- tai lahovaurioita.

Miksi aluskatetta pitää paikata viemärintuuletusputken kohdalta? Kyse voi olla siitä, että aluskatteen ylösnostot puuttuvat. Siinä tapauksessa aluskate ei anna riittävän hyvää suojaa vesivuodoilta. Sekin on mahdollista, että aluskatteen päältä poistumatta jäänyt kosteus on kuluttanut aluskatteen niin, että se vuotaa tai uhkaa alkaa vuotaa.

Paikkaamme aluskatteesi myös siinä tapauksessa, että se on revennyt liiallisen kireyden takia, tai että lintu on nokkinut siihen reikiä. Ei ole kovin tavallista, että katon alla on lintuja. Vielä harvinaisempaa on, että linnut kiinnostuisivat aluskatteesta. Katon alle päässeet linnut ja muut pienet eläimet ovat usein kiinnostuneempia eristevilloista. Ne voivat repiä villoja omiin tarpeisiinsa tai ulostaa villojen päälle. Eristekerroksen toiminta häiriintyy, jos sitä revitään tai sotketaan. Pikkueläimet voivat nakertaa myös höyrynsulkumuovia tai yläpohjassa risteileviä putkia, joten räystäiden tuuletusaukkoihin kannattaa hankkia lintuverkot. Ne pitävät eläimet pois katon alta.

Kannattaa harkita myös katon harjan tuuletusaukkojen tiivistämistä. Hengittävät harjatiivisteet estävät roskien pääsyn aluskatteelle. Samalla ne estävät vesi- tai lumisateen ulottumista aluskatteelle. Kysy lisää räystäiden tai harjan tuuletusaukkojen tiivistämisestä tai mistä tahansa muusta tiilikatto-, peltikatto- tai huopakattotyöstä – me olemme olemassa kattotöitäsi varten.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt