Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katto vuotaa Sipoo – Kattovuoto kohtalottaren päätettävissä?

Kattovuoto ei ole täysin kohtalottaren päätettävissä. Paljon voidaan tehdä sen eteen, ettei omakotitalon, mökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaisi Sipoossa. Säännölliset kattohuollot ja kattotarkastukset mahdollistavat kuivat kesät ja talvet katon alla. Tiiviin katon perusta luodaan jo kattoa ensi kertaa asennettaessa – siksi niin tiilikaton, peltikaton kuin huopakaton asentaminen kannattaa tilata meiltä.

Vaikka luotammekin käyttämiimme materiaaleihin ja kiinnikkeisiin sekä niitä asentamassa oleviin ammattilaisiimme, emme voi taata, etteikö katto voisi joskus vuotaa esimerkiksi savupiipun kohdalta. Esimerkiksi lumen aiheuttama rasitus voi saada katon liitoskohdat vuotamaan Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa sekä Mäntsälässä.

Myös myrsky voi saada aikaan kattovuodon. Kattoturvatuotteita voi irrota, tai kenties tuuli repii mukaansa osan kattopelleistä.

Avainsana on aluskate. Asennamme jokaisen ulkokaton alle aluskatteen, mikä on olemassa siltä varalta, että katto vuotaa vaikkapa kattoikkunan kohdalta. Tarvittaessa voimme korjata aluskatteen, tai uusia sen osittain. Näin ollaan aina varautuneita siihen, että katto vuotaa kattovalokuvun kohdalta tai esimerkiksi lumen rasittaman jiirin luota.

Aluskate vie ulkokaton läpi tihkuvat vedet pois katon alta. Katon korjaaminen on huomattavasti helpompaa, kun katon alta ei paljastu kosteusvaurioita. Kosteusvaurioita voisi syntyä myös lämpimästä ilmasta tiivistyvän kondenssiveden takia, mutta aluskatepa auttaa välttymään tällaisiltakin ongelmilta.

Aina kun teemme jonkin kattotyön, tarjoamme veloituksettoman kattotarkastuksen, jotta aluskatteen, vesikatteen tai kattotarvikkeiden mahdolliset korjaustarpeet tulisivat huomattua. Tarvittaessa annamme tarjouksen myös katon huoltamisesta, sillä kattohuoltojen avulla voidaan välttää monet kattovuodot sun muut ikävyydet.

Kun olemme korjanneet katon, mikä vuoti kattoluukun kohdalta, saat edullisen laskun maksettavaksesi. Loppusumma ei tule yllätyksenä, laskemmehan tarjouksen katon korjaamiselle jo etukäteen. Olet ehkä hakenut yhteistyökumppaniltamme rahoitusta kattotyölle. Seuraavaksi voit hakea kotitalousvähennystä, mitä saa kaikista omakotitalojen ja mökkien kattokorjauksistamme.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa? Älä heitä kirvestä kaivoon

Vuotaako huopakattosi, peltikattosi tai tiilikattosi Sipoossa? Älä menetä toivoasi ja heitä kirvestä kaivoon. Soita mieluummin meille, niin tulemme paikkaamaan kattosi ja kunnostamaan sen jälleen ehjäksi. Vanhaakaan kattoa ei kannata jättää vuotamaan, sillä katon alle voi silloin syntyä laho- ynnä muita kosteusvaurioita. Niiden korjaaminen aikanaan koittavan kattoremontin yhteydessä näkyisi katon uusimisen hinnassa. Tulee edullisemmaksi korjata kattovuoto heti, eikä vasta kosteusvaurioiden synnyttyä. (Vaikka talon katon alla olisi jo kosteusvaurioita, pyydä rohkeasti tarjous katon kunnostamisesta. Me pidämme hintamme kohtuullisina tilanteessa kuin tilanteessa.)

Millaiset asiat voivat saada rivitalon, paritalon, omakotitalon tai vaikka mökin katon vuotamaan Sipoossa? Esimerkiksi asennusvirheet, normaali kuluminen, lumen ja jään aiheuttamat vauriot sekä erityisen rajut myrskyt.

Mitä on ulkokaton normaali kuluminen? Se on UV-säteistä, sateista, ulkolämpötilavaihteluista ja muun muassa ilmansaasteiden happamuuksista johtuvaa haurastumista. Tiilikatto reagoi aikaan niin, että tiilet rapautuvat, voiden lopulta halkeilla. Rikki mennyt tiili on ilmiselvä vuotoriski, joten rikkinäiset kattotiilet pitää vaihtaa.

Katon puhtaanapito, sammaleenpoisto ja pinnoitteen uusiminen auttavat tiiliä pysymään ehjempinä. Roskat ja sammaleet sitoisivat kattoon turhaa kosteutta. Uusittu pinnoite saa tiilikaton hylkimään kosteutta, sammaleita ja likaa ihan entiseen malliin. Samalla katon ulkonäkökin palautuu melkein uudenveroiseksi.

Huopakatto reagoi aikaan kuivumalla ja kovettumalla – sekä sammaloitumalla. Aurinko ja sammaleet ovat bitumikaton pahimmat viholliset. Jotta sammaleet eivät kuluttaisi huopakattoa saaden sen vuotamaan, kannattaa katto pitää puhtaana. Jos sammaleita kuitenkin esiintyy, tilaa kemiallisesti tekemämme sammaleentuhokäsittely. Aurinko voi kuivattaa huopakaton niin, että se alkaa halkeilla, mutta tältä voidaan välttyä pinnoittamalla huopakatto uudestaan.

Peltikatolle ei ole tyypillistä sammaloitua ja kärsiä sammaleiden aiheuttamista vuodoista. Peltikaton ongelmat liittyvät usein ruosteeseen, mitä voidaan torjua harjaamalla katto puolen vuoden välein (roskat hidastavat katon kuivumista, ja kosteus johtaa vähitellen ruostevaurioiden syntymiseen). Ruostumista voidaan estää myös pitämällä huolta peltikaton maalipinnasta. Naarmut kannattaa maalata peittoon, ja jos maalipinta on kauttaaltaan huonossa kunnossa, kannattaa katto maalata kokonaan uudestaan.

Kaikki katot kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta ajan hampaan tai esimerkiksi lumen painon aiheuttamat ongelmat voitaisiin huomata ajoissa. Peltikaton kuntotarkastuksen yhteydessä tulee tarkastaa myös kiinnikkeiden kunto, sillä yllättävän moni peltikattovuoto alkaa naulan tai ruuvin kohdalta. Naula saattaa törröttää tai olla pudonnut kokonaan. Naulat pumppautuvat pikkuhiljaa pois ruodelaudoista, mitkä ilmankosteuden vaihtelut saavat vuoron perään turpoamaan ja kutistumaan. Myrskyvauriotkin ovat todennäköisempiä, jos kattopeltien kiinnikkeissä on ongelmia. Kattopellit kannattaisi kiinnittää ruuveilla, mutta ruuveihinkin liittyy ongelmia. Ruuvien tiivisteet kuluvat vuosikymmenien saatossa, kunnes tiivisteestä on jäljellä enää rippeet. Tuolloin katto voi vuotaa hieman jokaisella sateella, sekä talven aikana.

Lumen ja jään aiheuttamia vaurioita voidaan torjua lumenpudotuksien ja jäänsulatuksien avulla. Jos katolla on runsaasti lunta, voi lumen ja ulkokaton välissä olla runsaasti sulamisvettä. Vettä voi tihkua katon alle esimerkiksi katon liitoskohtien paikkeilta. Lumenpudotus poistaa huolet kattovuodoista tai esimerkiksi katon painumisesta – sekä siitä, että joku talon liepeillä käyskentelevä ihminen tai eläin jäisi alas äkisti putoavien lumimassojen alle.

Katon reunalla oleva jääkin kannattaa poistaa, mutta ei miten tahansa, vaan kuumalla vesihöyryllä tehtävän jäänsulatuksen avulla. Jään taakse voi nimittäin patoutua niin paljon vettä, että syntyy saumavuoto. Jään poisto katolta on samalla askel kohti turvallisempaa pihaa, sillä katolta voi pudota sekä lunta että jäätä. Joskus seassa on myös kattoturvatuotteita ja erilaisia katolla vielä tovi sitten sijainneita putkia. Putket, tikkaat ja muut kattotarvikkeet tekevät lumen alle jäämisestä vielä vaarallisempaa. Lisäksi kaikki väkisin irtoavat kattotarvikkeet rikkovat kattoa voiden johtaa kattovuotoon. Hanki katollesi lumiesteet – niiden avulla lumet ja kattotarvikkeet pysyvät varmemmin katolla aina kevääseen saakka.

Myrskytuulikin voi irrottaa kattotarvikkeita mukaansa saaden tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotamaan. Myrsky voi rikkoa talon kattoa myös irrottamalla kattopellit, repimällä vuotia rikki tai särkemällä kattotiiliä. Kattopeltien paikallaan pysymisen todennäköisyyttä voidaan parantaa kattopeltien lisäkiinnityksillä. Vuodat pysyvät ehjempinä, jos katon saumat ovat mahdollisimman tiiviit – silloin tuuli ei pääse vuotien alle. Kattotiilien särkymistä ei oikein voida estää, mutta onneksi se on aika harvinaista. Tiiliä menee rikki lähinnä silloin, jos tuuli iskee katolle oksia.

Monet kattovuodot johtuvat huonokuntoisista läpivienneistä. Seuraavaksi kerromme lisää siitä, kun katto vuotaa kattoikkunan, piipun tai esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta. Jos tämä on totta sinun kohdallasi, ota heti yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun – me korjaamme kaikenlaiset kattovuodot timanttisella ammattitaidolla.

Katto vuotaa piipun juuresta – Kattovuoto savupiipun kohdalla voi johtua huonokuntoisesta suojapellityksestä

Mikä voi saada katon vuotamaan piipun juuresta? Esimerkiksi huonokuntoinen suojapellitys, mikä ei enää anna riittävää suojaa piipun ja ulkokaton liitoskohdalle. Kattoläpivientien tiivisteet kuluvat kaiken aikaa, joten katon kuntoa kannattaa seurata – näin esimerkiksi kattovuoto savupiipun kohdalla voidaan saada estettyä (tai ainakin korjattua todella nopeasti).

Läpiviennit kuluvat, koska ne altistuvat muun muassa ulkolämpötilojen nopealle vaihtelulle sekä lumen painolle. Vaikka läpivienti olisi asennettu parhaiden taiturien toimesta ja sen kunto olisi tarkastettu ohjeidemme mukaisesti puolen vuoden välein, voi katto jonain päivänä vuotaa piipun juuresta Sipoossa.

Maito ei ole vielä maassa: ota yhteyttä ammattilaisiimme, niin tulemme korjaamaan kattosi nopeasti ja luotettavasti. Jos katon alta löytyy edelleen hyväkuntoinen aluskate, ei piipun juuresta vuotavan katon korjaaminen ole isokaan urakka. Ammattilaisemme tiivistävät ulkokaton ja piipun liitoksen, ja tarvittaessa uusivat tai korjaavat piipunjuuripellitykset.

Jos aluskate on tavalla tai toisella huonossa kunnossa, on savupiipun kohdalta alkanut kattovuoto saattanut johtaa katon vesivahinkoon. On olennaisen tärkeää korjata aluskate ja vaurioituneet kattorakenteet mahdollisimman nopeasti. Jos yläpohjan lämmöneristevilloissa on kosteutta, uusimme ne tarvittavilta osin, sillä näin toimimalla voidaan estää yläpohjan homevaurio.

Aluskatteen korjaaminen piipun kohdalta edellyttää sitä, että vesikatetta puretaan hieman – ei mitenkään paljon, mutta sen verran, että aluskate saadaan korjattua. Aluskatetta ei nimittäin voida paikata alakautta. Se, että vesikatetta on hieman purettu savupiipun luota, tarjoaa mitä parhaimmat edellytykset piipun pellittämiselle peltisepäntyönä. Jos piippuasi ei vielä ole pellitetty, kannattaa nyt tarttua tilaisuuteen. Ammattilaisemme pellittävät piipun mittojen mukaan. Tästä saadaan muutakin kuin kosmeettista hyötyä. Suurin hyöty piipun pellittämisestä on se, että näin piippu saadaan suojattua kosteudelta ja rapautumiselta. Piipunpellitys torjuu piipunjuurivuotojakin paremmin kuin pelkkä piipunjuuripellitys.

Vaikka et tahtoisi vielä pellittää piippuasi, harkitse ainakin piipunhatun asennuttamista, jos tämä tärkeä kattotarvike vielä uupuu. Sadehatun avulla hormiin päätyy huomattavasti vähemmän vettä, lunta ja roskia. Kun omakotitalon tai esimerkiksi mökin savuhormi on kuiva ja roskaton, vetää se paremmin. Kosteudesta on sekin haitta, että sitä saattaa varastoitua hormin koloihin, jos se ei lämpene säännöllisesti. Pienet kolot muuttuvat vähitellen suuremmiksi, kun niissä oleva kosteus jäätyy. Mitä isompi kolo on, sitä enemmän siihen voi kerääntyä nokea, eli hormin pakkasrapautuminen pahentaa nokipalovaaraa.

Kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku vuotaa – Sama kaava pätee kaikkiin kattokorjauksiin

Jokainen kattokorjauksemme suunnitellaan ja toteutetaan tilanteen mukaan, mutta sama kaava pätee lähes kaikissa kattokorjauksissamme Sipoossa. Kaikki alkaa asiakkaan tekemästä yhteydenotosta. Ota yhteyttä puhelimitse tai vaikka verkkoviestillä, niin homma lähtee rullaamaan.

Ensiksi meidän on sovittava arviointikäynnistä. Tulemme paikan päälle selvittämään, missä kunnossa katto loppujen lopuksi on, miten vuotavaan kattoikkunaan (tai johonkin muuhun pulmaan) kannattaa puuttua, ja mitä katon korjaus avaimet käteen -periaatteella maksaa.

Teemme kattokorjauksen niin pian kuin mahdollista, keskittyen jokaiseen työvaiheeseen. Se, että korjaamme vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun avaimet käteen -periaatteella, tarkoittaa sitä, ettei asiakkaan tarvitse vaivata päätään tai liata käsiään urakan minkään yksityiskohdan parissa. Huolehdimme niin lopputarkastuksesta kuin loppusiivouksestakin, sekä viemme jätteet mennessämme.

Lopuksi saat edullisen laskumme, minkä töiden osuus oikeuttaa hakemaan kotitalousvähennystä. Koko urakan voi maksaa partneriltamme haettavalla lainalla.

Se, miten vuotavaan kattoikkunaan, kattovalokupuun tai kattoluukkuun tulee puuttua, selviää tutustumalla kattoon. Ammattilaisemme näkevät nopeasti, onko esimerkiksi kattoikkuna uusittava, vai riittääkö katon korjaamiseksi ulkokatteen ja kattoikkunan liitoskohdan kunnostus. Tarvittaessa toteutamme myös eristeiden uusimisen tai vaikka höyrynsulkujen korjaamisen.

Jos vuotava kattoikkuna, kattovalokupu tai kattoluukku on saanut katon alla olevat rakenteet kastumaan, on kosteusvauriot kunnostettava viivyttelemättä. Kastuneet kattorakenteet voidaan ehkä kuivattaa, mutta jos puurakenteissa on lahoa, tulee huonokuntoiset osat purkaa ja uusia. Vasta näin toimimalla voidaan estää lahon leviäminen rakenteesta rakenteeseen. Märkiä villoja ei aleta kuivattaa; ne vaihdetaan oikopäätä uusiin, jotta Sipoossa voitaisiin välttyä yläpohjan homevauriolta.

Katon alapuolisissa rakenteissa oleva kosteus viittaa siihen, että aluskatteessa on jotain vikaa. Meiltä löytyy asiantuntemusta myös aluskatteen kunnostamiseen, eli esimerkiksi aluskatteen osittaiseen uusimiseen kattovalokuvun kohdalta. Kun aluskate on kunnossa, ei lyhytaikainen kattovuoto kattovalokuvun, kattoluukun tai vaikka kattoikkunan kohdalta pääse kastelemaan katon alla olevia rakenteita.

Katon läpivienti vuotaa – Kattovuoto antennin, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken kohdalla havaittavissa kattotarkastuksen aikana

Katto voi vuotaa piipun juuresta tai kattoluukun, kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta. Nämä kattoläpiviennit ovat melko suuria. Koko ei kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä sille, alkaako katto vuotaa kyseisen läpiviennin kohdalta vai ei. Katto voi vuotaa Sipoossa esimerkiksi antennin, ilmanvaihtoputken tai viemärintuuletusputken kohdalta. Kattoläpiviennin tiiviys riippuu sen tiivisteistä.

Jotta katto ei vuotaisi antennin tai minkään muunkaan läpiviennin kohdalta, tilaa uusien läpivientien asentaminen meidän ammattilaisiltamme. Voimme asentaa uusia läpivientejä joko kattoremontin tai muiden kattotöiden yhteydessä, tai vaihtoehtoisesti omana palvelukokonaisuutenaan. Teemme asianmukaiset tiivistykset ja mahdolliset suojapellitykset. Huolehdimme kunnollisista eristeistä, jotta esimerkiksi ilmanvaihtoputkesta ei alkaisi tippua kondenssivettä. Varmistamme myös sen, että aluskate tulee asennettua oikein.

Aluskatetta pitää nostaa jokaista läpivientiä, kuten viemärintuuletusputkea, vasten. Näin kattorakenteet saadaan suojattua mahdollisilta vesivuodoilta. Kaikkeen kannattaa varautua – myös siihen, että huolella asennettu läpivienti kaikesta huolimatta vuotaa jonain päivänä. Oikein asennettu ja ehjä aluskate on tarpeen myös jiirivuotojen tai vaikkapa harjapellin kohdalta alkavien kattovuotojen takia. Kaiken huipuksi aluskate – siis ehjä ja oikein asennettu sellainen – suojaa puurakenteita ja eristevilloja myös lämpimästä ilmasta toisinaan tiivistyvältä kondenssivedeltä.

Miten sitten saada tietää, vuotaako katto ilmanvaihtoputken tai jonkin muun läpiviennin kohdalta vai ei? Tässä auttaa puolen vuoden välein tehtävä kattotarkastus. Teemme kattotarkastukset aina niin huolellisesti, ettei mikään tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnossa tapahtunut muutos jää huomaamatta. Tarkastamme antennin juuren kunnon ja sen, pitääkö aluskatetta korjata esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta. Jos jotain korjauksia tai huoltoja tarvitaan, annamme tarpeellisista töistä hyvän tarjouksen. Kattotarkastuksen voi tilata meiltä samalla tavalla kuin esimerkiksi katon huoltomaalauksen tai katon korjaamisen IV-putken kohdalta, eli soittamalla tai laittamalla verkkoviestiä. Mikäli teetät samalla jonkin muun kattotyön, saat katon tiiviyden ja ehjyyden tarkastuksen kaupan päälle.

Katto vuotaa jiirin, eli sisätaitteen kohdalta – Luotamme aisteihimme kattoa tarkastaessamme

Palahuopakaton, aaltopeltikaton, mineriittikaton, konesaumakaton ja esimerkiksi kolmiorimahuopakaton kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Me olemme oivallinen valinta kattosi kuntoa tarkastamaan. Luotamme aisteihimme kattoasi tarkastaessamme. Jos havaitsemme jotain poikkeavaa, tarkastamme, mistä on kyse. Kun kattotarkastus on ohi, saat kattavan selvityksen kattosi kunnosta sekä sen mahdollisista korjaus- ja huoltotarpeista.

Rivitalon, kerrostalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi paritalon katon kunnon tarkastus voi kertoa katon vuotavan jiirin kohdalta. Jiiri tarkoittaa samaa kuin katon sisätaite. Tämä kohta altistuu lumen, veden ja jään painolle sekä niiden liikkeille. Myös pienen ajan sisällä tapahtuvat ulkolämpötilavaihtelut rasittavat jiiriä. Kaikkien eri rasituksien seuraus voi olla se, että lopulta jiiri vuotaa.

Jos aluskate on ollut oikein limitetty ja kaikin puolin ehjä, ei jiirivuoto aiheuta katon vesivahinkoa. Kattotarkastajan onkin tärkeää muistaa tarkastaa aluskatteen kunto. Jos aluskatetta tarvitsee korjata jiirin tai esimerkiksi antennin kohdalta, on työhön hyvä ryhtyä turhia viivyttelemättä.

Katon alla voi haistaa tunkkaisen hajun tai nähdä jääpuikkoja, tummentumia, lahovaurioita tai valumajälkiä. Jos katto on tiivis, viittaavat nämä merkit kosteudesta kondenssiveteen. Kondenssivettä syntyy rakennuksesta karkaavasta lämmöstä, mikä tiivistyy välikatolla. Jotta kondenssivesi ei aiheuttaisi kosteusvaurioita, tarvitaan joko katon tuuletuksen parantamista, katon lisälämmöneristystä tai aluskatteen kunnostusta – tai niitä kaikkia yhtä aikaa. Asiantuntijoiltamme kuulet parhaat ratkaisut ja tarjoukset myös kondensoitumisen torjuntaan Sipoossa.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt