Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Katon korjaus Sipoo – Katon korjauksesta pitkäaikainen hyöty

Tilaa harjakaton tai esimerkiksi tasakaton korjaus Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa ja Mäntsälässä meiltä, niin kattosi korjataan alan parhaiden asiantuntijoiden toimesta. Tekemämme katonkorjaus ja katon paikkaus on ensiluokkainen suoritus, joten siitä saadaan pitkäaikainen hyöty. Katon ongelmat poistuvat kertaheitolla, eikä paikkauskohdan luotettavuutta tarvitse arvuutella.

Ota yhteyttä esimerkiksi silloin, jos lumi on irrottanut tikkaat, ja katossa on reikiä. Paikkaamme reiät ja repeytymät katemateriaalin sekä tilanteen mukaisella tavalla. Sitten kiinnitämme tikkaat takaisin paikoilleen.

Tilaa meiltä myös erilaiset myrskyvaurioiden korjaukset. Ehkä tuuli on irrottanut peltilistat, tai kenties puu on kaatunut katon päälle? Kunnostamme kaikki vauriot ja korjaamme katon vesivahingot. Viimeksi mainittu voi tarkoittaa vaikka yläpohjan kastuneiden villojen vaihtamista.

Meidän ammattilaisemme korjaavat tottuneesti myös normaalista kulumisesta koituvat vauriot. Esimerkiksi tiilien hajoaminen on katon normaalia kulumista Sipoossa. Normaalia on myös läpivientien kuluminen ja vuotaminen. Rivitalon, kerrostalon, omakotitalon tai mökin katto voi vuotaa vaikka kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta.

Kattovuotoihin varaudutaan aluskatteen avulla. Aluskatekin voi tarvita korjaamista, mutta ei hätää: me paikkaamme aluskatteen reiät tai uusimme aluskatteen osittain esimerkiksi savupiipun kohdalta.

Kun tulemme paikan päälle, selvitämme saman tien, mitä tiilikatto, huopakatto tai peltikatto tarvitsee. Sitten saat asiallisen ja erittäin kilpailukykyisen tarjouksen katon korjaamisesta avaimet käteen -pakettina. Kattosi on pian taas loistokunnossa, eikä urakan kustannuksiakaan tarvitse jännittää. Perimme katon korjauksesta vain kohtuullisen hinnan, minkä voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Omakotitalon tai mökin kattokorjauksesta pääsee hakemaan aina yhtä mukavia verovähennyksiä, ja tällä kertaa verovähennyksen nimi on kotitalousvähennys.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton korjaus Sipoo – Kattopaikkaus tarpeen vaurioituneelle katolle

Huopakatto kannattaa korjata Sipoossa, vaikka se olisi vanhempikin. Jos huopakaton reikiä ei paikata tai sen saumoja ei tiivistetä, voi katon alle päästä kosteutta. Yläpohjarakenteet eivät tykkää hyvää kastumisesta. Ne voivat lahota, ja laho saa puuosat menettämään lujuutensa sekä toimintakykynsä. Eristeetkin voivat kastua, jos palahuopakattoa ei korjata ja paikata ajoissa, ja silloin katon alle voi kehittyä homevaurioita.

Jos huopakatto vuotaa Sipoossa, voivat kosteusvauriot levitä muihinkin rakenteisiin. Huopakattovuoto voi aikaistaa kattoremonttia, ja kaikista pahimmassa tapauksessa koko rakennus menettää arvonsa ja asumiskelpoisuutensa.

Kannattaa siis olla tarkkana, ja tämä tarkoittaa huopakaton (tiivissaumakaton, palahuopakaton ja kolmiorimahuopakaton) kunnon säännöllistä seuraamista. Katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdolliset paikkaukset ja huoltotoimenpiteet voitaisiin toteuttaa nopeasti. Jos katto on hyvin vanha, kannattaa miettiä kaksi kertaa, onko sitä järkevää enää korjata. Pienet vauriot kannattaa toki paikata, mutta isompien vaurioiden korjaamisen sijaan voisi olla parempi aikaistaa katon uusimista.

Vanhan katon paikkaamista ei kannata jättää tekemättä, sillä huopakaton vuotamisesta koituvat kosteusvauriot voisivat kasvattaa pian alkavan kattosaneerauksen kustannuksia. Myös uuden katon kuntoa kannattaa seurata, sillä vaikka kaikki saumat, jiirit ja läpiviennit ovatkin lähtökohtaisesti hyvin tiiviitä uudella katolla, voivat myrskyt tai talven rasitukset aiheuttaa vaurioita. Esimerkiksi kattokaivojen jäätyminen talvipakkasilla voi saada katon vuotamaan, sillä katolle jää silloin paljon sulamisvettä, eivätkä tiivissaumakatonkaan saumat jaksa valtavien vesimassojen aiheuttamaa suurta rasitusta.

Peltikaton korjaus Sipoossa on homma, minkä aikana ei saa hutiloida

Mikään kattopaikkaus tai katon tiivistys ei onnistu, jos urakka tehdään hutiloiden, tai jos katonkorjaajilla ei ole riittävää ammattitaitoa. Ota yhteyttä ammattilaisiimme ja tilaa kaikki kattotyöt meiltä – myös peltikaton korjaus Sipoossa. Meillä on pitkä kokemus erilaisista peltikattojen korjauksista, joten tiedämme, mitä teemme. Tiedämme, miten peltikaton reiät paikataan – joskus riittää tiivistysaine, joskus on parempi uusia huonokuntoinen kattopelti (tai kattopellit). Muistamme tarkastaa sen, onko myös peltikaton aluskatetta korjattava. Panemme merkille myös huoltotarpeet, ja tarvittaessa suosittelemme esimerkiksi kattopeltien naulojen tai kateruuvien vaihtoa uusiin kateruuveihin. Kattopeltien lisäkiinnitysten asentaminen tai vuotavan piipunjuuren korjaaminen ei jää koskaan puolitiehen, vaan saatamme urakan kunnialla maaliin saakka.

Peltikatto voi vuotaa muutamaan otteeseenkin maksimissaan 50 vuotta kestävän elinkaarensa aikana. Vettä voi päästä katon alle esimerkiksi huonokuntoisten ruuvien kohdalta tai kattopeltien väleistä. Myös läpiviennit voivat vuotaa. Asia ei ole kuitenkaan kovin vakava, jos katto tarkastetaan kahdesti vuodessa, ja sen alla on hyväkuntoinen aluskate. Puolivuosittaisten kattotarkastusten ansiosta katon reikiin ja muihin pulmiin osataan puuttua nopeasti. Aluskate on olemassa siksi, että mahdollinen kattovuoto tai katon alle tiivistyvä kondenssivesi ei aiheuttaisi katon vesivahinkoa. Aluskate ohjaa vedet heti pois katon alta, eikä pahempia tuhoja satu.

Myös myrsky voi saada peltikaton vuotamaan, sillä tuuli voi irrottaa kattopellit, peltilistat tai osan kattoturvatuotteista. Tätä voidaan estää edellä mainituilla lisäkiinnityksillä tai uusimmalla huonokuntoiset kiinnikkeet, mutta myrskyt osaavat joskus yllättää. Onneksi meiltä saa nopeaa katonkorjauspalvelua aina, kun sitä tarvitaan. Ota yhteyttä, olipa kyse myrskyn tekemistä vaurioista, ruosteläiskistä, lumen painon alla vuotaneesta kattoluukusta tai vaikka vääntyneistä ränneistä. Kiirehdimme paikalle kunnostamaan katon jälleen priimakuntoiseksi. Antamamme tarjous peltikaton paikkaamisesta on aina yhtä kilpailukykyinen, ja yksityisasiakkaalle aukenee mahdollisuus kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen.

Tiilikaton korjaus Sipoossa voi tarkoittaa myös puuosien kunnostamista

Plus Kattopalvelu on nappivalinta tiilikaton, peltikaton ja huopakaton korjaamiseen Sipoossa. Meillä on kokemusta kaikista erilaisista katoista, joten mikään kattopaikkaus ei jää tekemättä. Ainoa poikkeus on mineriittikaton korjaus, sillä mineriittikattoja ei saa enää korjata. Laki velvoittaa uusimaan huonokuntoisen mineriittikaton, mutta huoltaa sitä voidaan toki edelleen.

Mitä tiilikaton korjaus ja paikkaus voi tarkoittaa? Esimerkiksi rikkinäisten kattotiilien vaihtoa! Tiiliä menee välillä hajalle, mutta ammattilaisiltamme uuden tiilen vaihtaminen vanhan tilalle sujuu nopeasti – silloinkin, kun tiili sijaitsee jiirin kohdalla. Tiilen vaihto jiirin kohdalla vaatii mitoittamista ja leikkaamista, mutta meiltä löytyvät tähän(kin) tarvittavat välineet.

Kattohuollot ehkäisevät tiilien hajoamista. Tiilikatolta kannattaa poistaa kaikki roskat ja epäpuhtaudet kahdesti vuodessa (tällä viittaamme katon kevät- ja syyshuollon yhteydessä tehtävään katon harjaukseen). Tiilien kuntoa voidaan ylläpitää myös sammaleentuhokäsittelyillä, sillä sammaleet pahentavat ja nopeuttavat tiilien rapautumista. Myös tiilikaton pinnoitus parantaa tiilien kuntoa, koska se saa tiilet hylkimään vettä, likaa ja sammaleita.

Hyvin huolletultakin tiilikatolta voi hajota jokunen tiili – jos ei talvipakkasilla, niin sitten myrskyllä. Myrskytuuli voi iskeä katolle oksia, mitkä rikkovat tiilen tai pari. Myös varomaton kävely tiilikatolla voi saada tiilen halkeamaan. Myös läpivientivuotojen mahdollisuus on otettava huomioon. Siksi tiilikaton alle tarvitaan ehjää aluskatetta, mikä kyydittää vuotovedet pois katon alta. Eikö aluskatteesi olekaan ehjä? Siinä tapauksessa saat tarjouksen tiilikaton aluskatteen korjaamisesta Sipoossa.

Tiilikaton korjaus voi liittyä myös katon puurakenteisiin. Jos tiilikatto vuotaa, voivat katon alla olevat rakenteet kastua, ja kastunut puu on altis lahoamaan. Lahoihin rakenteisiin ei voi enää luottaa, joten ne on vaihdettava. Rakenteet pitää vaihtaa myös siksi, että laho leviää aina vain enemmän, jos lahoja puuosia ei saada pois. Siksi myös lahot räystäslaudat ja otsalaudat on vaihdettava. Meiltä sujuu niin lahovaurioisten puurakenteiden vaihtaminen kuin otsa- ja räystäslautojen maalaaminenkin (millä voidaan taistella lahoa vastaan).

Toki teemme myös märkien villojen vaihtamisen, jos kattovuoto tai kondenssivesi on ne kastellut. Uusia villoja voi olla enemmän kuin entisiä. Jos lisäämme villojen määrää, kutsutaan urakkaa katon lisäeristykseksi.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Läpivientien tiivisteet kuluvat yksilöllistä tahtia

Kattovuoto voi alkaa jonkin tiilikaton, huopakaton tai peltikaton läpiviennin tiivisteen kulumisen takia. Jotta katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta Sipoossa saataisiin tehtyä heti, kun tarvetta alkaa olla, tulee katon kuntoa seurata säännöllisesti. Katot ja niiden tiivisteet kuluvat yksilöllistä tahtia, ja ainoa tapa pysyä kärryillä katon kunnosta on tarkastaa katto puolivuosittain.

Ensimmäisen kerran katolla kannattaa käydä heti, kun kaikki lumi on sulanut. Voi olla, että kattoa on korjattava ilmanvaihtoputken kohdalta, tai ehkä katto vaatii korjausta savupiipun kohdalta. Lumen paino on voinut saada jonkin kattoläpivienneistä vuotamaan, mutta jos aluskate on ehjä, ei katon alapuolisissa rakenteissa ole kosteutta. Tuolloin riittää, että korjaamme katon (esimerkiksi TV-antennin kohdalta).

Toisen kerran kattotarkastusta tarvitaan syksyllä. Tarkastamme katon ilmaiseksi esimerkiksi katon syyshuollon yhteydessä. Katon syyshuoltohan tarkoittaa roskien poistoa katolta ja sadevesijärjestelmästä. Kattotarkastajamme huomaa kyllä, jos katto kaipaa jotain muutakin – kuten esimerkiksi korjausta kattoluukun kohdalta. Tarvittaessa tarjoamme myös katon korjausta kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta, rikkinäisten tiilien vaihtoa, ruostevaurioiden kunnostamista tai esimerkiksi kattoreikien paikkausta. Ehkä katon saumat pitäisi tiivistää, tai kenties jiiriä tulisi paikata?

Kattotarkastajamme käy myös katon alla, jos se on mahdollista esimerkiksi kattoluukun ansiosta. Aluskate on yksi katon tärkeimmistä osasista, mutta sen kuntoa ei voida tarkastaa muuten kuin menemällä katon alle. Jos aluskatetta pitää korjata savupiipun, kattovalokuvun tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta, saat siitä hyvän tarjouksen meidän huippuluokan ammattilaisiltamme.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt