Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Lumenpudotus Sipoo – Lumenpoiston aika on yleensä keväällä

Teemme lumenpudotuksia sekä Sipoossa että Sipoon naapurikunnissa, eli Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa ja Mäntsälässä. Kattolumitöiden aika on yleensä keväällä (tarkemmin sanoen kevättalvella), sillä pakkaslunta ei välttämättä tarvitse poistaa (ellei se ole jakaantunut epätasaisesti tai vaaranna pihan turvallisuutta uhkaamalla pudota alas väärään aikaan). Keväällä lumi alkaa muuttua suojalumeksi, eli vetiseksi ja tiivistyneeksi lumeksi, mikä kuormittaa kattoa aivan eri tavalla kuin pakkaslumi. Suojalumen paino voi vaurioittaa katon rakenteita, joten lumi kannattaa poistaa.

Lumenpudotus ehkäisee myös lumen äkillisestä maahan putoamisesta katolle tai esimerkiksi ohikulkijoille koituvia ongelmia. Äkkiarvaamatta alas putoava lumi voi olla hyvin vaarallista talon liepeillä kulkeville ihmisille, joten tilaa lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta hyvissä ajoin. Meiltä sujuu myös jääpuikkojen poistaminen tai katon jäänsulatus. Myös nämä kaksi talvista kattotyötä parantavat pihamaan turvallisuutta. Voimme tehdä niin jääpuikkojen poiston kuin lumenpudotuksenkin nosturiautolla, joten talon korkeus ei ole ongelma.

Totta kai voit tilata Plus Kattopalvelulta myös rännien sulatuksen kuumalla vesihöyryllä. Jäätyneitä rännejä ei missään nimessä kannata alkaa potkia tai hakata, sillä moinen väkivaltaisuus voisi johtaa rännien vaurioitumiseen. Vaurioiden välttämiseksi emme poista kattojäätäkään terävillä työkaluilla, vaan nimenomaan kuumalla vesihöyryllä, mitä höyrytyslaitteemme sylkee tasaisesti ja turvallisesti (ollessaan oikeissa käsissä).

Kattosi kunto ja kaikkien osapuolten turvallisuus ovat meille ykkösasioita. Ota siis yhteyttä ja tilaa paritalon, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (eli rivitalon tai kerrostalon), autokatoksen, autotallin tai jonkin muun kiinteistön lumenpudotus meiltä.

Lumenpoiston hinnan laskemme paikan päällä, sillä moni asia vaikuttaa siihen, mitä kattolumitöiden tekeminen maksaa. Hintaan vaikuttavia asioita ovat muun muassa se, onko kyse pakkas- tai suojalumesta, paljonko katolla on lunta ja tarvitaanko paikalle esimerkiksi kuorma-autoja katolta poistetun lumen siirtämiseen pois tontilta.

Hinnoittelemme kaikki kesäiset ja talviset kattotyömme kilpailukykyisesti, joten myös lumen ja jään poistosta on luvassa mainio tarjous. Omakotitalon ja mökin omistajan kannattaa tsekata heti töiden osuus tarjouksestamme, sillä siitä voi hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä. Saatat pohtia urakan maksupuolta, ja siksi kerromme jo tässä vaiheessa, että rahoitusalalla toimiva yhteistyökumppanimme tarjoaa myös lumenpoistoille sopivaa lainaa.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattolumityöt – Lumenpoisto katolta tarpeen esimerkiksi vääntyneiden lumiesteiden takia

Kattolumitöitä ei välttämättä tarvita, jos katon reunalle on asennettu rivi tai kaksi lumiesteitä. Lumiesteitä tarvitaan estämään lumimassojen vapaa putoaminen katolta. Lumen alle jääminen voi olla hyvin vaarallista (etenkin, jos lumen seassa on jäätä tai katosta irronneita kattoturvatuotteita), joten viranomaiset edellyttävät lumiesteiden asentamista kaikille katoille. Kaltevaksi katoksi lasketaan sellainen, minkä kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet asennetaan usein katon asentamisen tai uusimisen yhteydessä, mutta ne voidaan vallan mainiosti myös jälkiasentaa. Jos tiilikatollasi, huopakatollasi tai peltikatollasi ei vielä ole lumiesteitä, ota yhteyttä ja pyydä tarjous uusista lumiesteistä asennettuna.

Tarkastamme omakotitalon, rivitalon, mökin tai vaikka kerrostalon lumiesteiden kunnon jokaisen kattotarkastuksemme yhteydessä, sillä ne voivat tarvita huoltoa tai korjausta. Jos lumiesteet ovat huonossa kunnossa, voivat lumiesteet pudota katolta. Talon omistajan tai taloyhtiön katsotaan olevan vastuussa katolta putoavan lumen ja jään aiheuttamista vahingoista, joten kannattaa tarkkailla lumiesteiden kuntoa – sekä katon lumimassojen määrää, koostumusta ja sitä, miten ne ovat katolle jakaantuneet.

Jos lumiesteet ovat esimerkiksi vääntyneet, saatat tarvita kattolumitöitä Sipooseen. Joskus lunta on niin paljon, että lumimassat uhkaavat pudota katolta lumiesteistä huolimatta – silloinkin kannattaa tilata lumenpoisto katolta.

Lumiesteistä on paljon apua, mutta ne eivät vaikuta siihen, paljonko katolla oleva lumitaakka painaa. Jos lunta on liikaa katon kantokykyyn nähden tai lumet eivät ole jakaantuneet tasaisesti, ota yhteyttä: tulemme pelastamaan kattosi tekemällä kattoystävällisen ja suunnitelmallisen lumenpoiston. Kattolumityömme etenevät turvallisesti, koska ne suunnitellaan etukäteen, ja tuon etukäteissuunnittelun yhteydessä huomioidaan myös vaarallisen alueen eristäminen ja valvominen.

Jääpuikkojen ja jään poisto katolta – Tässäkin työssä tarvitaan oikeanlaista välineistöä

Kaikissa tiilikatto-, peltikatto- ja huopakattotöissä tarvitaan oikeanlaista välineistöä (sekä kokeneita ammattilaisia, jotka osaavat käyttää heille tarjottuja työkaluja). Lumenpudotus vaatii lumentyöntimiä, joita on osattava käyttää niin, ettei talon katto vaurioidu. On olennaisen tärkeää muistaa, ettei kaikkea lunta saa poistaa, vaan katolle pitää jättää ohut lumikerros, mikä suojaa kattoa, katon pinnoitetta ja katon yksityiskohtia. Jotta korkeankin katon lumenpudotus sujuisi kätevästi, tarvitaan nosturiautoa. Lumenpudottajien on oman turvallisuutensa vuoksi käytettävä laadukkaita työturvallisuustuotteita, eikä kattolumitöitä pidä tehdä yksin.

Myös jääpuikkojen poisto katolta edellyttää työturvallisuustuotteita, toisinaan myös nosturiautoa. Silmät tulee suojata suojalaseilla, ja pihalla seisovan valvojan on käytettävä kypärää.

Rännien ja katon jäänsulatus tehdään Sipoossa (ja muualla Suomessa) höyrytyslaitteen avulla. Kuuma vesihöyry sulattaa jään nopeasti ja lommoja, naarmuja tai muita vaurioita aiheuttamatta.

Vaikka meiltä saakin luotettavaa apua nopeasti ja erinomaisella hinta-laatusuhteella, kannattaa jään muodostuminen ehkäistä mahdollisuuksien mukaan. Rännien tai kattokaivojen jäätyminen on ehkäistävissä huoltamalla sadevesijärjestelmä syksyllä. Roskien poiston ja kuntotarkastuksen myötä sadevesijärjestelmä ei pääse jäätymään. Voimme myös asentaa taloyhtiön tai yksityisen asuinrakennuksen sadevesijärjestelmään sähköllä toimivan sulanapitojärjestelmän.

Katon reunalla oleva jää ja räystäiltä riippuvat jääpuikot voivat olla merkki siitä, että rakennuksesta pääsee karkuun lämpöä. Katon lisälämmöneristys auttaa vähentämään lämpöhukkaa, joten anna meidän selvittää, onko tarvetta uusille villoille.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt