Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattohuolto Sipoo – Paras suoja säiltä on hyväkuntoinen katto

Vesikatto ei ole lämmöneriste, vaikka moni niin luuleekin. Lämmön karkaaminen sisältä estetään lämmöneristeiden avulla. Vesikatto on olemassa ennen kaikkea siksi, etteivät vesi- ja lumisateet pääsisi sisälle rakennukseen. Toki se suojaa myös auringolta ja roskilta. Paras suoja säitä vastaan on hyväkuntoinen katto. Katon ei tarvitse olla uusi ollakseen hyväkuntoinen. Kattohuollot pitävät katon hyvässä kunnossa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen. Katto kestää koiranilmojakin, kun sitä on huollettu säännöllisesti Sipoossa. Tilaa kaikki kattohuollot Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa sekä Mäntsälässä meiltä, niin kattosi pysyy luotettavan hyvässä kunnossa sekä siistinä ja hyvännäköisenä.

Roskien poisto katolta on yksi tavallisimmista kattohuolloista. Roskat tulee poistaa paristakin eri syystä. Roskien peittämä katto on epäsiistin ja hoitamattoman näköinen, joten katon puhdistus kohentaa välittömästi koko rakennuksen ulkonäköä. Toinen syy säännölliselle katon harjaukselle tai ilmapuhaltamiselle on se, että roskien poistosta pinnaaminen saa epäpuhtaudet pinttymään kattoon. Jotta katto saataisiin puhtaaksi pinttyneestä liasta, on suoritettava jokin perusteellisempi kattopuhdistus, kuten kattopesu.

Kolmas syy on se, että roskat estävät talon kattoa kuivumasta nopeasti sateiden jälkeen. Pitkäaikainen kosteus haurastuttaa katon, ja sammaleita tai ruostettakin voi esiintyä. Tilaa tarvittaessa sammaleenpoisto tai ruostevaurioiden käsittely meiltä, mutta vielä parempi idea on pitää kiinni jokakeväisistä ja -syksyisistä kattopuhdistuksista.

Teemme kaikki omakotitalojen, kesämökkien, paritalojen, autotallien, taloyhtiöiden (kerrostalojen sekä rivitalojen) ja muiden kiinteistöjen kattohuollot – myös ne talviset. Talvisia kattohuoltoja ovat lumenpudotukset, jääpuikkojen poistamiset sekä rännien sulatukset vesihöyryllä. Vesihöyryllä voidaan poistaa myös kattojää. Lumen ja jään poistaminen parantaa piha-alueen turvallisuutta, sillä alas äkisti putoavat lumi- ja jäämassat ovat hyvin vaarallisia. Samalla vähennetään katon ja sadevesijärjestelmän alttiutta vaurioitua. Kannattaa muistaa, että lumen paino tai lumimassojen liikkeet voivat rikkoa kattoa, ja että jää voi estää sulaneen lumen poistumisen katolta. Sadevesikourut voivat vaikka vääntyä, jos ne ovat täynnä jäätä.

Kaikki tiilikattohuollot, peltikattohuollot ja huopakattohuollot voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja tuota lainaa pääsee hakemaan varsin näppärästi suoraan kotisivujemme kautta. Omakotitalon ja mökin kattohuolloista voit hakea kotitalousvähennystä, ja koska kaikki sen hakemiseen tarvittu tieto käy ilmi antamastamme (edullisesta) laskusta, etenee kotitalousvähennyksenkin hakeminen suoraviivaisesti.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Katon puhdistus Sipoossa turvallisesti ja oikein tehtynä

Katon puhdistaminen Sipoossa on hyvin tärkeä toimenpide, sillä se vaikuttaa katon ulkonäköön, yleiskuntoon ja tiiviyteen sekä siihen, kuinka helppohoitoisena se pysyy jatkossa. Onko katon harjaus mielestäsi umpitylsää hommaa? Arveluttaako korkealle ja kaltevalle katolle kiipeäminen? Onko aikataulu niin tiukka, että katon kevät- tai syyshuolto uhkaa jäädä välistä? Ei hätää – kattopalvelumme auttaa mielellään. Tilaa kerrostalon, rivitalon, omakotitalon, mökin tai esimerkiksi ulkorakennuksen katon puhdistus Sipooseen meiltä.

Vaikka katon puhdistus onkin tärkeä toimenpide, sitä ei pidä tehdä hinnalla millä hyvänsä. Tällä tarkoitamme muun muassa sitä, ettei omaa turvallisuuttaan kannata laittaa vaakalaudalle. Jos et luota tasapainoosi etkä omaa asianmukaisia työturvallisuustuotteita, anna katon puhdistus suosiolla meidän vastuullemme.

Tarkoitamme myös sitä, ettei katon puhdistamisesta kannata maksaa hurjia summia. Siksikin kannattaa tilata katon puhdistus meiltä, sillä me hinnoittelemme kaikki kattohuoltomme yhtä järkevästi. Koska hinnoissamme ei ole ilmaa, et maksa turhasta!

Viittaamme myös siihen, ettei kattoa sovi puhdistaa miten tahansa, eli puhdistuskeinojen sopivuuteen tulee kiinnittää huomiota. Esimerkiksi, huopakatto ei tykkää mekaanisesta puhdistamisesta. Harjaus voi vaurioittaa sen suojapinnoitetta, joten huopakatto on parempi puhdistaa ilmapuhaltamalla. Jos harjaus on välttämätöntä, tulee sen tapahtua erittäin kevyesti ja pehmeäharjaksisilla harjoilla.

Peltikaton voi harjata tai ilmapuhaltaa – tärkeintä on, että puhdistus on perusteellinen. Tiilikatolle sopivin puhdistusväline on harja.

Kun neulaset ja muut roskat on poistettu katolta, on vuorossa rännien puhdistus. Jos vesikouruja ei puhdisteta puolivuosittain, heikkenee niiden veto voiden lopulta loppua kokonaan. Silloin sadevedet voivat imeytyä ihan ikkunan alle, mistä kosteus voi hiipiä talon rakenteisiin.

Kun tiilikatto, peltikatto, palahuopakatto tai esimerkiksi kolmiorimahuopakatto on puhdistettu ränneineen päivineen, teemme ilmaisen kattotarkastuksen. Jos kattoa tai vesikouruja pitäisi huoltaa vielä lisää, saisit oivallisen tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Tarvittaessa tarjoaisimme myös kattopaikkausta tai rännien korjausta.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Sipoossa – Ensimmäinen askel on yhteydenottosi

Kaikki kattohuollot ja kattokorjaukset alkavat siitä, että otat yhteyttä meihin ja kerrot tilanteestasi. Sen jälkeen tulemme paikan päälle tarkastamaan tilanteen ja antamaan hyvän tarjouksen tarvittavista toimenpiteistä. Muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, sillä teemme kattotyöt – myös sammaleenpoiston katolta – avaimet käteen -periaatteella.

Voi olla, että saat tiedon katon paikkaustarpeista tai esimerkiksi sammaleentuhokäsittelyn tarpeesta jonkun muun kattotyön yhteydessä tekemämme kattotarkastuksen jälkeen. Siinä tapauksessa ei tarvita erillistä arviokäyntiä, vaan kerromme sinulle katon tarpeista hyvän tarjouksen kera. Tämä on sujuvin mahdollinen tapa saada katto kuntoon.

Sammaleentuhokäsittely on katon kannalta hyvin tärkeä toimenpide. Jos sammaleenpoisto katolta jää väliin, voivat sammaleet tehdä kaikenlaista tuhoa. Ne voivat nopeuttaa tiilien rapautumista ja hajoamista, ja siten johtaa kattovuotoon. Kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, ja erilaiset kosteusvauriot saattavat aikaistaa kattoremonttia.

Huopakattokaan ei tykkää hyvää sammaleista, jäkälistä ja levistä. Huopakaton tulisi kuivua nopeasti sateiden jälkeen, mutta näin ei tapahdu, jos sammalkasvustot pitävät katon kaiken aikaa enemmän tai vähemmän märkänä. Lisäksi sammaleiden juuret voivat saada huopavuotien saumat irvistelemään.

Poistamme sammaleet kemiallisesti, mikä on katon kannalta tarpeeksi hellävarainen tapa saada kasvustot pois katolta. Käyttämämme sammaleenpoistoaine on biohajoavaa. Tarvittaessa huolehdimme ympäristön suojaamisesta, sillä istutuksiasi ei ole tarkoitus tuhota – ainoastaan katon kuntoa uhkaavat sammaleet.

Sammaleenpoisto katolta ei kuulu peltikaton huolto-ohjelmaan. Peltikatto voi tarvita ruosteenpoistoa, ja siitäkin saat meiltä hyvän tarjouksen Sipoossa.

Tiilikattosi toivoo tulevansa harjatuksi Sipoossa

Olemme varmoja siitä, että tiilikattosi toivoo tulevansa harjatuksi Sipoossa – mieluiten säännöllisesti, eli joka kevät ja syksy. Harjaus on turvallinen ja hellävarainen menetelmä tiilikaton puhdistamiseen – toisin kuin vaikka painepesu, mikä kuluttaisi omakotitalon tai esimerkiksi huvilan katon pintaa aivan liian paljon.

Katon säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, koska se pitää tiilikaton siistinä ja puhtaana. Lika tarttuu kiinni, jos sitä ei poisteta. Lika hidastaa myös katon kuivumista keväällä, tai vesisateen jälkeen. Kosteus ja likaisuus houkuttelee katolle sammaleita, joiden myötä kattoon sitoutuu entistä enemmän kosteutta. Kosteuden lisääntyminen pahentaa katon rapautumista, eli tiilien hajoamista niiden sisällä jäätyvän ja sulavan veden takia. Pian katolla voi olla runsain mitoin rikkinäisiä tiiliä, ja tiilikatto saattaa vuotaa useammasta kuin yhdestä kohdasta.

Harjaaminen poistaa mahdolliset pintasammaleet, mutta jos sammaleita on enemmänkin, suosittelemme tilaamaan meiltä tiilikaton sammaleentuhokäsittelyn.

Tiilikaton harjaus on tärkeää myös siksi, että sen yhteydessä teemme kaksi muuta, katon kannalta varsin tärkeää toimenpidettä. Ensimmäinen on vesikourujen puhdistus, mikä pitää yllä rakennuksen sadevesijärjestelmän normaalia toimintaa. Toinen on katon tarkastus, minkä aikana huomaisimme niin rikkinäiset tiilet, vuotavat kattoluukut kuin esimerkiksi tiilikaton aluskatteen paikkaus- ja tiivistystarpeet. Lopuksi saisit tarjouksen mahdollisesti tarvituista lisätöistä.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt