Vesikourujen puhdistus Sipoo – Rännien kunnossapito vaatii paria asiaa

Mitä rännien kunnossapito Sipoossa vaatii? Se vaatii kahta asiaa, eli kevät- ja syyshuoltoa. Nyt herää seuraava kysymys: mitä rännien kevät- ja syyshuollot pitävät sisällään? Kyse ei ole mistään erikoisesta, sillä rännien puolivuosittaiseksi huolloksi Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai esimerkiksi Mäntsälässä riittää vesikourujen puhdistus. Samalla kun omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (eli siis rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön rännit puhdistetaan, tulee tehtyä myös niiden kuntotarkastus.

Jos kuntotarkastus kertoo ruostevaurioista, huonokuntoisista kiinnikkeistä, jään pilaamista kallistuksista tai muista ongelmista, tulee rännit korjata tai uusia. Sadevesijärjestelmän toiminta on liian tärkeä asia riskeerattavaksi. Meiltä saat hyvän tarjouksen rännien paikkaamisesta tai kourusaneerauksesta, kuten myös matalan tai korkean talon vesikourujen puhdistamisesta. Meiltä saat myös höyrysulatukset ja jääpuikkojen poistot.

Miksi rännit tulisi pitää kunnossa? Siksi, että rännejä ja alastuloputkia tarvitaan ehkäisemään rakennuksen kosteusvaurioita. Jos ränneissä on roskatukoksia tai jos ne vuotavat yli esimerkiksi väärään suuntaan antavien kallistusten takia, kastuu taloa ympäröivä maaperä liiaksi. Tämä voi johtaa siihen, että kosteus siirtyy maaperästä talon rakenteisiin, ja tämä on erittäin epätoivottavaa. Huoltamalla vesikourut säännöllisesti varmistat niiden vedon kaikkina vuodenaikoina. Roskien poisto ehkäisee myös ruostevaurioiden syntymistä sekä rännien jäätymistä pakkasella, joten on monta syytä sille, miksi vesikourut tulee puhdistaa säännöllisesti. Rännien puhdistamatta jättämiselle ei keksi yhden yhtä järkevää syytä.

Rännejä ei ole pakko puhdistaa itse: ota yhteyttä Plus Kattopalveluun, niin saat ahkerat, asiantuntevat ja asiakaspalveluhenkiset ammattilaiset tekemään työt puolestasi. Poistamme ränneistä kaikki roskat, ja tarvittaessa puhdistamme myös alastuloputket. Kaupan päälle saat koko katon kunnon käsittävän kuntotarkastuksen, minkä perusteella voit saada kullanarvoisia vinkkejä kattokokonaisuuden kunnon kohentamiseen. Kaikki kattotyömme hinnoitellaan kilpailukykyisesti, ja yhteistyökumppanimme tarjoama laina sopii niiden rahoittamiseen. Melkein kaikki omakotitalon ja mökin kattotyöt voi vähentää verotuksessaan niin sanottuna kotitalousvähennyksenä, eikä vesikourujen puhdistus ole poikkeus. Ota yhteyttä, niin saatat hämmästyä siitä, miten edullisesti voit ulkoistaa jokakeväiset ja -syksyiset rännien puhdistukset.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattokaivojen ja rännien puhdistamista Sipoossa yhdistävät tekijät

Tasakatoilla ja kaltevilla katoilla on paljon samaa. Esimerkiksi niiden sadevesijärjestelmien puhdistuksissa on paljon yhteneväisiä tekijöitä – kuten se, mistä sadevesijärjestelmän puhdistus kannattaa tilata. Meidän ammattilaisemme ovat luotettava ja luonteva valinta niin tasakaton kattokaivojen kuin esimerkiksi harjakaton rännien puhdistamiseen.

Myös ajankohdat ovat samat. Rännit ja kattokaivot kannattaa puhdistaa kaksi kertaa vuodessa ja nimenomaan niin, että puhdistus ajoitetaan aikaiseen kevääseen sekä loppusyksyyn.

Myös se yhdistää tasakaton kattokaivojen ja kaltevan katon rännien puhdistamista, että ellei niitä tehdä, voi rakennukseen syntyä vesivaurioita, ja sadevesijärjestelmä voi jäätyä umpeen. Jos kattokaivo on tukossa, ei vesi pääse pois tasakatolta, ja tästä voi seurata saumavuoto. Jos vesikouru on tukossa, vesi pääsee kyllä pois katolta, mutta vesi imeytyy tuolloin vaarallisen lähelle talon perustuksia. Jos roskat ja niiden takia poistumatta jäävä kosteus jäätyvät talvella, ota yhteyttä, niin tulemme sulattamaan jään kuumalla vesihöyryllä.

Kattokaivojen ja vesikourujen puhdistamista Sipoossa yhdistää sekin, että teemme niiden molempien yhteydessä ilmaisen kattotarkastuksen. Emme tarkasta vain sadevesijärjestelmää ja sen mahdollista sulanapitojärjestelmää, vaan koko katon kaikkine yksityiskohtineen. Jos katon alle pääsee (tasakaton alle ei pääse), tarkastamme myös kattorakenteiden, eristeiden ja aluskatteen kunnon.

Sekä kattokaivojen että rännien puhdistus on kotitalousvähennykseen oikeuttava kattotyö, ja yhteistyökumppaniimme kannattaa olla yhteydessä niiden molempien (tai joidenkin isompien kattotöiden) rahoittamiseksi.

Ota yhteyttä ja tilaa joko kattokaivojen tai rännien puhdistus, tai vaihtoehtoisesti katon kevät- tai syyshuoltopaketti. Katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä puhdistamme myös vesikaton, jotta se voisi kuivua nopeasti vesi- tai lumisateiden jälkeen.

Tukkeutuneiden syöksyputkien ja alastuloputkien avaus – Oikeilla työvälineillä hommat hoituvat hienosti

On tärkeää käyttää oikeita työvälineitä – sellaisia, joiden avulla hommat hoituvat helposti, turvallisesti ja nopeasti. Meillä on runsain mitoin kokemusta, kalustoa ja välineistöä, joten kaikenlaiset tiilikattotyöt, peltikattotyöt ja huopakattotyöt sujuvat parhaalla mahdollisella tavalla.

Myös tukkeutuneiden alastuloputkien avaus Sipoossa onnistuu tottunein ottein, vaikkei ole kovin tavallista joutua puhdistamaan syöksyputkia roskista. Poistamme kaikki roskat, jotta sadevesijärjestelmä voi jälleen vetää normaalisti. Samalla selvitämme, miksi alastuloputkiin on ajautunut roskia.

Jos alastuloputkissa olevia lehtiä, neulasia ja muita roskia ei saada pois ennen talvea, voivat alastuloputket jäätyä. Silloin tarvitaan jäänsulatusta, voihan jää rikkoa sadevesijärjestelmää. Rännit tai alastuloputket voivat vaikka irrota kiinnikkeistään jään painon takia.

Jäänsulatus onnistuu höyrytyslaitteemme avulla. Höyrytyslaitteen käyttäminen on turvallista, kun asialla on kokenut ammattilainen. Laitteen sylkemä höyry ei ole haitaksi ympäristölle eikä katolle – ei edes bitumikatolle tai sen pinnoitteelle. Höyrytyslaitteemme on kätevä apulainen myös kattojäätä sulattaessa.

Jotta alastuloputket eivät pääsisi jäätymään talvella, tulee sadevesijärjestelmä puhdistaa ja kuntotarkastaa loppusyksystä. Sadevesijärjestelmään voidaan asentaa sähköllä toimivat sulanapitokaapelit, mutta edes nuo kaapelit eivät poista tarvetta jokasyksyiselle rännihuollolle.

Kattojäätä voidaan ehkäistä lisäämällä yläpohjan eristeiden määrää. Näin sisätiloista ei karkaa niin paljoa lämpöä, mikä saisi kattolumen sulamaan kesken talven. Lämpöhukan väheneminen vähentää myös jääpuikkojen (mitkä poistamme tarvittaessa vaikka nosturiauton avulla) ja kondenssiveden esiintymisen todennäköisyyttä, samalla kun se keventää talon lämmityskustannuksia.