Kattoremontit, huollot ja korjaukset kaikille pelti-, tiili ja huopakatoille
Kattoekspertit palveluksessasi kaikissa pelti-, tiili -ja huopakattotöissä

Kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun korjaus ja uusiminen Sipoo

Plus Kattopalvelu toimii sekä Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa että Mäntsälässä. Mitä me oikein teemme? Meiltä voi (ja kannattaa) tilata kaikki kattotyöt, joita tiilikatto, peltikatto, huopakatto tai esimerkiksi mineriittikatto voi tarvita. Olemme nappivalinta kattohuoltoihin, kuten peltikaton maalaamiseen tai sammaleenpoistoon tiilikatolta. Kattohuollot voivat antaa katolle lukuisia lisävuosia parantamalla sen rasituksensietokykyä.

Joskus jokin rasitus voi – kaikesta huolimatta – käydä ylivoimaiseksi vaurioittaen kattoa. Silloin kannattaa tarttua puhelimeen ja tilata meiltä kattokorjaus esimerkiksi Sipooseen. Asiantuntevasti tehty kattokorjaus palauttaa katon kunnon. Kun katto tiivistetään nopeasti ja asiantuntevasti, eivät kattorakenteet pääse kastumaan ja lahoamaan.

Myös kattoikkuna, kattovalokupu ja kattoluukku kannattaa korjauttaa saman tien, sillä vuotava läpivientikin voi saada aikaan katon vesivahingon. Se, että kattoikkuna tai jokin muu läpivienti vaatii korjausta, huomataan katon kevät- tai syystarkastuksen aikana.

Miten kattoikkuna tai esimerkiksi kattoluukku korjataan? Se selviää paikan päällä. Helpoimmillaan tiilikaton, huopakaton tai peltikaton korjaamiseksi riittää ulkokaton ja esimerkiksi kattoluukun liitoskohdan tiivistys. Joskus kattoluukku tai esimerkiksi kattovalokupu kannattaa uusia. Uudessa vara parempi, mutta mitään korjauskelpoista emme tietenkään kehota vaihtamaan.

Joskus kattokorjaukseen on liitettävä aluskatteen tiivistys, aluskatteen ylösnoston korjaaminen tai esimerkiksi aluskatteen osittainen uusiminen. Aluskatteen soisi olevan aina priimakunnossa, sillä vain luotettavan hyväkuntoinen aluskate voi estää kattorakenteiden kastumisen jossain poikkeustilanteessa.

Pitääkö kattoikkunan tai kattovalokuvun eristeet uusia tai korjata? Kenties korjaamista tai uusimista kaipaavatkin jommankumman höyrynsulut? No problem – me hallitsemme kaikenlaiset kattotyöt. Ei ole sellaista tilannetta, missä ei saisi meiltä apua.

Kattokorjauksen rahoitus voi järjestyä ottamalla yhteyttä yhteistyökumppaniimme, joka on toiminut pitkään erilaisten remonttilainojen parissa. Voit olla oikeutettu kotitalousvähennykseen, jos kyse on kesämökin tai omakotitalon kattokorjauksesta – lisätietoa tästä mahdollisuudesta löydät Verohallinnon verkkopalvelusta.

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Kattoikkuna tai kattovalokupu vuotaa? Pikaisesti aloitettu kattokorjaus pelastaa tilanteen

Kattoikkuna tai kattovalokupu on vain esimerkki. Talon katto voi vuotaa esimerkiksi jiirin kohdalta, myrskyvaurioiden takia tai siksi, että katolta pudonnut lumi on repinyt irti kattotikkaat jättäen jälkeensä reikiä sekä repeämiä. Jotta katon ja kattorakenteiden kunto pysyisi kaiken aikaa mahdollisimman hyvänä, kannattaa katon kuntoa seurata. Suosittelemme puolivuosittaisia kattotarkastuksia. Kun katto tarkastetaan näin usein, ei mikään vaurio ehdi vaikuttaa talon katon kuntoon kuin enintään noin puolen vuoden ajan.

Nopeasti aloitettu kattokorjaus (esimerkiksi kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta) Sipoossa pelastaa tilanteen. Katon vesivahinkoa ei ehdi sattua, kun katto tiivistetään vaurioiden ollessa vielä tuoreita. Vaikka katon alle olisikin päässyt kosteutta, saataisiin kosteus poistettua ennen esimerkiksi laho- ja homevaurioiden syntymistä.

Tilaa siis katon kevät- ja syystarkastukset meiltä joka vuosi, niin olet aina kartalla kattosi kunnosta. Tarkastamme kaikkien rivitalon, kerrostalon, kesämökin, paritalon tai esimerkiksi huvilan läpivientien kunnon. Jos mahdollista, tarkastamme ne myös alakautta. Kiinnitämme huomiota myös jiirien ja saumojen tiiviyteen sekä siihen, ovatko kattoturvatuotteet kunnolla kiinni katossa.

Emme ummista silmiämme mahdollisilta huoltotarpeiltakaan. Voi olla, että peltikatto on aika maalata, tai että huopakatolla kasvaa sammaleita. Jos maalipintaa ei uusita, voi peltikatto alkaa ruostua, ja ruoste voi johtaa kattovuotoon peltikatolla. Huopakaton sammaloituminenkin voi johtaa kattovuotoon, joten kasvustot kannattaa poistaa kattoa kuluttamasta.

Sinun ei tarvitse maksaa mitään kattosi ehjyys- ja tiiviystarkastuksesta, jos teetät samalla jonkin muun kattotyön, sillä tarjoamme kattotarkastuksen kaupantekijäisiksi. Tilaa siis vaikka katon keväthuolto meiltä, niin lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla: saat puhtaan katon ja roskattomat rännit sekä tiedon siitä, onko talvi saanut kattoikkunan vuotamaan tai aiheuttanut jotain muuta hämminkiä. Totta kai saat myös hyvän tarjouksen kattosi korjaamisesta, pitäähän kattoikkuna saada korjattua ennen kesää (ja katon vesivahinkoa).

Kattoluukku tai tarkastusluukku vuotaa? Vielä on toivoa jäljellä

On ikävää huomata, että kattoluukku (eli tarkastusluukku) vuotaa. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä meidän tekemämme kattokorjaus Sipoossa saa kattoluukun jälleen tiiviiksi. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattoluukku korjataan, sitä todennäköisempää on välttyä katon vesivahingolta. Jos katon alla olevat rakenteet ovat kuivat, on katon korjaaminen (ammattilaisillemme) suorastaan helppo nakki. Kohta katon ja kattoluukun liitoskohta on tiivistetty, eikä mikään enää muistuta hetki sitten totta olleesta kattovuodosta.

Maito ei siis ole maassa, vaikka kattoluukku vuotaa. Kattovuoto kattoluukun kohdalta ei kastele saman tien katon rakenteita, jos aluskate on kaikin puolin kunnossa. Aluskatteen tulisi löytyä jokaisen katon alta, sillä se ohjaa katon alle pääsevän veden heti alaräystäille. Kun aluskatetta on nostettu kattoluukkua vasten, antaa se erinomaisen suojan myös kattoluukun kohdalta mahdollisesti alkavilta kattovuodoilta.

Paras tapa pitää kattoluukku tiiviinä on antaa kattoluukun asennus tiilikatolle, peltikatolle tai huopakatolle sekä sen säännölliset tarkastukset meidän käsiimme. Asennamme taitavasti kaikenlaiset kattoläpiviennit, eikä tarkastusluukku ole missään nimessä poikkeus. Voit luottaa myös siihen, että aluskate tulee asennettua oikein kattoluukun kohdalta.

Pitää ottaa huomioon, että katolla voi olla paljon lunta joka talvi. Lumen paino kuluttaa kattoa ja sen läpivientejä. Myös ulkolämpötilojen vaihtelut ja muut rasitukset kuluttavat läpivientejä, joten jokainen katon läpivienneistä kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Saat ilmaisen kattotarkastuksen kattohuoltojemme ja -korjaustemme yhteydessä, mutta voit myös tilata pelkän katon kunnon tarkastuksen meidän ammattilaisiltamme.

Kattoremontit

Katon korjaukset

Kattohuolto

Kattotyöt