Huopakattoremontti ja palahuopakattoremontti Sipoo – Uuden huopakaton saumat pitävät rankkasateellakin

Uuden huopakaton alla kelpaa hymyillä! Kun omakotitalossa, paritalossa, autotallissa tai kesämökissä on uusi huopakatto Sipoossa, pitävät sen saumat vettä rankkasateellakin. Kesän aurinko ei saa katetta halkeilemaan, eivätkä syystuulet revi vuotia paikoiltaan. Uuden huopakaton vasta-asennetut läpiviennit eivät vuoda talvella, ja oikein mitoitetut rännit ohjaavat sadevedet pois talon välittömästä läheisyydestä.

Tilaa omakotitalon, kesämökin, autotallin, saunarakennuksen tai vaikka paritalon huopakattoremontti meiltä. Me osaamme hommamme, joten voit luottaa uuden katon tiiviyteen, turvallisuuteen ja säänkestävyyteen.

Riippuu tapauksesta, koska saunamökin, ulkorakennuksen tai esimerkiksi rintamamiestalon huopakatto tulee uusia. Huopakatto kestää enintään 40 vuotta, mutta kattoremonttia voidaan tarvita jonkun verran aikaisemminkin. Tihentyneet paikkaustarpeet, kuluneet vuodat ja muut ikääntymisen merkit kertovat siitä, että huopakattoremontti alkaa olla ovella.

Palahuopakattoremontti aloitetaan aiemmin kuin tiivissaumakaton vaihto. Palahuopakatto kestää suurin piirtein 30 vuotta, jos sitä on huollettu säännöllisesti, eikä mitään tavallisuudesta poikkeavaa ole sattunut. Tavallisuudesta poikkeavalla viittaamme esimerkiksi katon päälle kaatuneeseen puuhun. Puun kaatuminen katolle ei ole kovin tavallista, sillä sitä voidaan ehkäistä poistamalla lahot puut talon läheisyydestä.

Teemme onnistuneita huopakattoremontteja ja palahuopakattoremontteja myös muualla kuin Sipoossa. Toimimme myös Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa ja esimerkiksi Mäntsälässä, joten saat meiltä palvelua laajalla alueella. Palveluistamme voi hakea kotitalousvähennystä, ja rahoitusalalla toimiva yhteistyökumppanimme on yksi vaihtoehto bitumikattoremontin rahoittamiseen.

Aloita huopakattoremontti jo tänään ottamalla yhteyttä ja pyytämällä tarjous katon uusimisesta! Muuta sinun ei tarvitsekaan tehdä, sillä teemme kattosaneerauksen avaimet käteen -periaatteella. Tämä tarkoittaa sitä, että hoidamme kaiken materiaalien hankkimisesta jätteiden kuljettamiseen jäteasemalle. Meiltä voit tilata myös erikoisen kattoremontin, kuten sellaisen, minkä yhteydessä kattoa korotetaan. Jos rakennusvalvonta on samaa mieltä suunnitelmistasi, me teemme työtä käskettyä – emmekä mitä tahansa työtä, vaan huolellista laatutyötä!

Kattavat kattotyöt katon korjauksesta katon huoltoon ja remonttiin

Kokeneet kattoammattilaisemme korjaavat kaikki katot huopa- ja palahuopakatoista tiilikattoihin sekä peltikattoihin. Jos katto vuotaa, kattoikkuna falskaa tai aluskate kaipaa paikkausta, löytyy meiltä kattava tietotaito ongelman korjaamiseksi. Kun katon korjaus ei enää riitä, remontoimme huopakattosi, tiilikattosi ja peltikattosi avaimet käteen -palvelulla. Uutta kattoremonttia voidaan lykätä laadukkailla kattohuolloillamme, joilla varmistat kattosi toimivuuden ja pitkäikäisyyden. Puhdistamme katon ja vesikourut, pudotamme lumet, poistamme jääpuikot ja tarjoamme muut katon huoltotyöt kattosi tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä missä tahansa kattotyössä!

Huopakaton, palahuopakaton uusiminen Sipoo – Vesikaton remontin kanssa ei käy aika pitkäksi

Vesikaton remontti on joka kerta erilainen, joten asentajillamme ei ole koskaan tylsää. Aika ei käy pitkäksi, koska ei ole kahta samanlaista urakkaa. Mikään kattourakka ei ole meille liian vaikea, joten sormemme pysyvät pois suusta – niille on enemmän käyttöä vanhaa kattoa purkaessa ja uutta huopakattoa asentaessa.

Jokaisen huopakaton tai palahuopakaton uusimiseen ei tarvitse liittää vanhan katon purkamista. Jos omakotitalon, paritalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen huopakatto pysyi tiiviinä loppuun saakka, ei sitä ehkä tarvitse purkaa, vaan uusi huopakatto voidaan asentaa suoraan sen päälle. Kun olemme nähneet kattosi omin silmin, osaamme kertoa, onko kattoremontissa mahdollista tällä lailla oikaista.

Edellä viitattiin siihen, että huopakaton uusimisen yhteydessä voimme korottaa kattoasi. Kattoa voidaan korottaa tarpeeksi vaikka uutta asuinkerrosta varten. Myös katon kaltevuutta voidaan muokata. Tasakatot eivät ole enää kovin haluttuja. Jos haluat eroon tasakatostasi, voimme muokata siitä vaikka aumakaton. Onko kattosi liian kalteva? Tämäkin asia voidaan korjata samalla, kun uusimme huopakaton tai palahuopakaton.

Katon uusimiseen Sipoossa voi kuulua myös kattorakenteiden uusimista, vahvistamista tai korjaamista. Kattorakenteiden on oltava hyvässä kunnossa, jotta ne jaksavat kannatella uutta kattoa jopa 30–40 vuotta. Kattovuodon tai kondenssiveden kastelemista kattorakenteista ei tällaiseen olisi.

Tarvittaessa vaihdamme myös yläpohjan eristeet. Kuivat, homeettomat ja tarpeeksi runsaat eristeet ovat tärkeä osa kattokokonaisuutta. Jos eristeissä on kosteutta, voivat ne homehtua, ja jos niitä on liian vähän, karkaa lämpöä kaiken aikaa. Karkaavasta lämmöstä voi tiivistyä kosteutta katon alle, minkä lisäksi lämpöhukka voi näkyä kattojäänä sekä katon räystäiltä roikkuvina jääpuikkoina. Liikaakaan eristeitä ei saa olla, sillä yläpohjaan on jäätävä tilaa ilman vaihtumista varten.

Omakotitalon, kesämökin, paritalon tai autotallin huopakattoremontti Sipoossa – Kattoremontti ei ole ohi ennen lapetikkaiden asentamista

Paritalon, kesämökin, autotallin tai omakotitalon huopakattoremonttiin Sipoossa kuuluu lukuisia työvaiheita – silloinkin, kun vanha katto on niin hyvässä kunnossa, ettei vanhaa kattoa tarvitse purkaa. Tuolloin säästytään muun muassa purkutoimenpiteiltä ja purettujen materiaalien jäteasemalle kuljettamiselta, mutta työvaiheita on silti runsaasti.

Yksi tärkeä työvaihe huopakattoa tai palahuopakattoa uusiessa on uuden katon varustelu. Katto tarvitsee ainakin kattoturvatuotteita sekä sadevesijärjestelmän. Uuden harjakaton, tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi taitekaton varustevalikoimaa voidaan täydentää esimerkiksi ilmanvaihtohormeilla sekä aurinkopaneeleilla. Osaamme asentaa kaikki kattotarvikkeet huopakaton erityisvaatimusten mukaisesti. Jokainen tekemämme läpivienti – kuten piipun, kattoikkunan tai kattoluukun läpivienti – on varmasti tiivis. Eristeitäkin on tarpeeksi, joten viemärintuuletusputkestakaan ei ala tippua kondenssivettä.

Niin, ne kattoturvatuotteet. Riittävätkö lapetikkaat ja kattotikkaat? Joskus ne riittävät, mutta eivät aina. Viranomaiset ovat määränneet sen, milloin katon kulkureitin perustaminen edellyttää myös kattosillan tai kattosiltojen asentamista. Kattosiltoja tarvitaan silloin, jos talossa on yli 2 kerrosta, ja jos kattokaltevuus on enemmän kuin 1:8, ja tarkoitus on tietenkin varmistaa lumenpudottajien, nuohoojien ja muiden katolla liikkuvien henkilöiden turvallisuus.

Huopakatto tarvitsee tietyissä tilanteissa myös lumiesteitä. Huopakate on karhea, joten lumimassat pysyvät hyvin paikoillaan, mutta pihalla liikkuvien turvallisuus (ja bitumikaton kunto) tulee varmistaa lumiesteillä, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän. Mitä tahansa lumiesteitä ei kannata hankkia. Me toimitamme paikalle tutkitusti turvalliset, kestävät ja oikein mitoitetut lumiesteet, mitkä asennamme mieluiten koko katon reunalle. Näin saadaan parempi lopputulos kuin suojaamalla pelkät kulkureitit ja oleskelualueet.